95
zajic píše:Tankuji u levnějších pump (např. Lukoil, Tesco, Makro...) obyčejný N95 a k tomu přidávám aditivum Super benzin aditiv od Vif. Výsledná cena za litr (aditivum vychází cca kolem 0,50 Kč/litr) je výrazně nižší než u prémiových benzinů. Spotřeba trochu klesla, ale je-li to aditivem netuším. Výkonový rozdíl necítím. V testech co jsem četl na netu a ve Světě motorů (někdy letos v létě) vyšlo toto aditivum dobře.
Taky přidávám Vif. Například v létě vyšel obyčejný N95 od Benziny v testech SM jako prémiový spolu s Agipem-1.místo a OMV Maxxmotion 95 -3. místo . Dnes je situace taková:
http://byznys.lidovky.cz/lepsi-natural- ... oprava_ele
Věřit se dnes nedá nikomu.Že byl nějaký benzín výborný před pár měsící dnes nemusí znamenat vůbec nic. Proto aditivuju sám Vifem. Tím mám jistotu, že v benzinu nějaká aditiva jsou.
Všechny benzíny N95 jsou naváženy z naších CZ-rafinérií, jsou tedy všechny stejné, event. jsou dodatečně aditivované jednotlivými prodejními firmami. Výjimka je Maxxmotion 95, který je z Rakouska.
Benzíny N98 a N100 jsou vyráběny v zahraničních rafinériích (především v D, A) a taky mohou být dodatečně aditivovány našimi prodejními firmami, nebo nemusí. Vlastní dodatečná aditivace je tedy jediným průkazným ukazatelem, zda mám v nádrži skutečně prémiový benzín.
Viz test Světa Motorů na paliva N98 a N100, když neaditivovaný Lukoil N98 aditivovaný Vifem vykázal stejnou kvalitu jako prémiová Verva 100.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)