Bílý kouř, malý tah
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
Bílý kouř, malý tah
Zdravím, Sonata 2,0 16V, r.v. 96
dneska jsem jel do kopce a zdálo se mi, že to moc netáhne a pak se mi začal ještě valit z výfuku hustý bílý dým.
Teplota motoru OK, voda taky nemizí - minimálně doteď ne, ještě to můžu jít zítra trochu projet, aby to bylo případně poznat. Auto je na LPG ale dým byl stejný i když jsem přehodil na benzín.
Nějaké nápady? Co jsem procházel internet narazil jsem na tipy jako vadný vstřik, špatný kontakt na svíčce, nic moc jiného jsem nespozoroval, většina témat k tomuhle se věnovala dieslům a turbu.
Díky
dneska jsem jel do kopce a zdálo se mi, že to moc netáhne a pak se mi začal ještě valit z výfuku hustý bílý dým.
Teplota motoru OK, voda taky nemizí - minimálně doteď ne, ještě to můžu jít zítra trochu projet, aby to bylo případně poznat. Auto je na LPG ale dým byl stejný i když jsem přehodil na benzín.
Nějaké nápady? Co jsem procházel internet narazil jsem na tipy jako vadný vstřik, špatný kontakt na svíčce, nic moc jiného jsem nespozoroval, většina témat k tomuhle se věnovala dieslům a turbu.
Díky
- Reklama
Re: Bílý kouř, malý tah
Biely dym je voda... Ak ti doteraz nemizla, tak mozno zacala.... Pozri sa do vody, ci nieje masna, vresp. ci nieje od oleja a na olej ci nieje biely... Kludne to moze byt tesnenie pod hlavou pripadne daka prkotina ako napr. mrazuvzdorna poistka aj ked neviem ako je to na sante presne riesene...
Opel Astra H 1,6
Renault Clio RS
Hyundai I30 1.4CVVT 2011 - 2012 - predane
Accent MC CRDi 2007 - 2011 - predane
Accent MC CRDi 2009 - 2021 - ekologika likvidacia
Ak si myslíte že poznáte Hyundai, zamyslite sa znova!
Renault Clio RS
nechci se moc hadat ale mrázuzorná pojstka kdyby výlítla ven tak vyteče voda z bloku na silnici a ne do motoru
Sonata 97 2.0l 92kw
Sonata 03 2.0l 106 kw
Sonata 03 2.0l 106 kw
V poho, pisal som, neviem ako je to presne riesene... Moja skusenost na inom motore bola, ze mrazuvzdorak slzil a pri zohriatom aute sa to zacalo vyparovat s vyfuku - biely dym
Opel Astra H 1,6
Renault Clio RS
Renault Clio RS
Tak jsem to prolezl a zjistil následující:
Voda opravdu nemizí a jestli tak opravdu velmi pomalu, ale určitě ne tak, jak by měla podle kouře.
Co, ale mizí rychle je olej. Před 600km jsem doléval litr oleje a teď to vypadá, jako bych tam nic nenalil. V pondělí to vezmu do servisu ať se na to podívají. Hlava je zbroušená a přetěsněná, tak v tom to snad nikde nebude a bude to jen nějaká prkotina...
Jakmile budu něco vědět, dám echo.
Voda opravdu nemizí a jestli tak opravdu velmi pomalu, ale určitě ne tak, jak by měla podle kouře.
Co, ale mizí rychle je olej. Před 600km jsem doléval litr oleje a teď to vypadá, jako bych tam nic nenalil. V pondělí to vezmu do servisu ať se na to podívají. Hlava je zbroušená a přetěsněná, tak v tom to snad nikde nebude a bude to jen nějaká prkotina...
Jakmile budu něco vědět, dám echo.
- black_sheep
- Moderátor
litr na 600 km bohužel asi nebude prkotina
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
´vid+ěl bych to na zapečený kroužky a nebo že ti nevyměnily gufera na ventilech
Sonata 97 2.0l 92kw
Sonata 03 2.0l 106 kw
Sonata 03 2.0l 106 kw
Tak po tel. rozhovoru s mým servisem se zcela přiklání k tomu, že vzhledem k množství úniku oleje to budou pístní kroužky (( Mám tu ještě jeden ten samý motor, tak to holt nechám přemontovat, jen mne štve, že ten aktuální je komplet přetěsněný....
a co zkusit nejdřív jenom vyměnit jenom simeriky na ventilech to zas tak drahy neni aby se to nevyplatilo zkusit
Sonata 97 2.0l 92kw
Sonata 03 2.0l 106 kw
Sonata 03 2.0l 106 kw
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
Myslim si že pokud nechal motor přetěsňovat a udělat hlavu, tak simerinky ventilů určitě taky dávali nový, je to téměř halířová položka, navíc přes ně i když jsou hodne v pr... nepůjde tolik oleje aby ho motor žral tolik.
Taky bych to viděl na kroužky, Pikolikovi se stalo nedávno něco podobného.
Taky bych to viděl na kroužky, Pikolikovi se stalo nedávno něco podobného.
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Celou opravu máme naplánovanou na pondělí, tak pak dám echo, jak to dopadlo.
Tak jsem dneska poprvé od závady nasedl do auta, dolil jsem olej, a že pojedu k mechanikovi na domluvenou schůzku. Auto chytlo naprosto bezvadně a jezdilo jak drak. Po kouři a ztrátě výkonu ani stopy.
Chvilku jsem tedy jezdil po okolí a po zahřátí je protáhl na kopečky, stále žádné známky jakéhokoliv problému. K mechanikovi to mám kousek po rychlostce, tak jsem to pořádně prohnal ještě tam. Stále žádné známky jakéhokoliv problému.
Dojel jsem tedy k mechanikovi, kde jsme se domluvili, že jen očištím motor, aby bylo vidět, kdyby olej utíkal kvůli nějaké netěsnosti - ač je to úměrně k množství velmi nepravděpodobné. A cca na konci týdne si zavoláme, kolik ubylo oleje, jak se auto chová atd.
Vzhledem k tomu, že auto ani za studena ani za tepla neprodukuje žádný kouř, není znát úbytek výkonu, spíše naopak, a nikde viditelně neuniká olej ve větší míře, tak netušíme, co s tím je.
Budu ještě konzultovat tento týden s pár dalšími mechaniky, tak uvidíme.
Chvilku jsem tedy jezdil po okolí a po zahřátí je protáhl na kopečky, stále žádné známky jakéhokoliv problému. K mechanikovi to mám kousek po rychlostce, tak jsem to pořádně prohnal ještě tam. Stále žádné známky jakéhokoliv problému.
Dojel jsem tedy k mechanikovi, kde jsme se domluvili, že jen očištím motor, aby bylo vidět, kdyby olej utíkal kvůli nějaké netěsnosti - ač je to úměrně k množství velmi nepravděpodobné. A cca na konci týdne si zavoláme, kolik ubylo oleje, jak se auto chová atd.
Vzhledem k tomu, že auto ani za studena ani za tepla neprodukuje žádný kouř, není znát úbytek výkonu, spíše naopak, a nikde viditelně neuniká olej ve větší míře, tak netušíme, co s tím je.
Budu ještě konzultovat tento týden s pár dalšími mechaniky, tak uvidíme.
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
Fakt to bylo to samý auto?
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
jojo, bylo to to samé auto, jestli mi je někdo potají nevyměnil tak jo. Teď jsem je byl ještě protáhnout trochu více, kde si mohu v klidu dovolit jet přes 100km, tak se za chvilku půjdu podívat, kolik zmizlo za dnešek oleje.Yurii píše:Fakt to bylo to samý auto?
Ale mám dotaz: Jak konkrétně a přesně se projevuje, když odejdou pístní kroužky? Čudí to pořád, jak je to s výkonem atd atd?
Až budu vědět i olej napíši dnešní poznatky.