Prevodovka Hyundai Trajet
Moderátor: Moderátoři
Prevodovka Hyundai Trajet
Potreboval by som zistiť hodnoty jednotlivých prevodov na prevodovkách Hyundai Trajet 2,0CRDi r.v. 2001 a Hyundai Elantra 2,0CRDi r.v. 2000. Má niekto z Vás k nim prístup alebo by mi vedel poradiť. Ďakujem. Martin
trajet@centrum.sk
trajet@centrum.sk
- Reklama
Re: Prevodovka Hyundai Trajet
Už som to zistil. V Nemecku sa mi podarilo za dobrú cenu nájsť úplne novú prevodovku (u nás o -300€ chceli za jazdenku s 140000km).
A co stojí nová převodovka v Německu?
Bylo: Hyundai Coupé 1.6 1997
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
Chci vyměnit olej v převodovce. Chci tam dát tohle: http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... Technyx-1l může být? budou mi stačit 2L? Vím že v manualu je 2,1L , ale zas jestli z převodovky všechno vyteče...
a nebo tenhle http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=136 nebo http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... -75W-90-1l ? kdo poradí?
Ja mám v manuálu 2,3L, asi je to starším data výroby, viskozitu a výkonnostnú úroveň som dal podľa manuálu 75W90 API GL 4.
Trajet 2.0 CRDI 2003
Škoda Forman
Lada 1200
Škoda Forman
Lada 1200
a značku oleje? dost lidí mi doporučilo tutelu, ale jak píšeš, tutela je 75W/85 a v manuálu je 75W/90 tak nevim no
...to ti neporadím, značku vôbec nepreferujem, mal som MANNOL a teraz tuším MAXXUS, čo ma ale zaráža je interval výmeny, v servisnom manuále je stanovených 15.000km, možno aj preto tie prevodovky odchádzajú, veď málo kto to asi dodržiava...
edit: http://olejposta.sk/s_34-m_0-t_0-v_11-p_0-a_0-n_0.html
edit: http://olejposta.sk/s_34-m_0-t_0-v_11-p_0-a_0-n_0.html
Trajet 2.0 CRDI 2003
Škoda Forman
Lada 1200
Škoda Forman
Lada 1200
OK díky , nakonec jsem se rozhodl pro bp energear se specifikací 75W/90 GL4 , uvidím co na to převodovka až to příjde....V servisním manuálu je 2.1L a v uživatelském 2.3 , tak dám 2.3 .S tou výměnou oleje máš pravdu , je tam hodně krátký interval na výměnu.
No nezvolil jsi zrovna nejlevnejsi olej... Mohu se zeptat proc? Reference? A nakonec kolik jsi ho tam dostal, opravdu 2,3l?
Prilis jsem servisni manual v tomto smeru nesledoval, ale ten servisni interval 15000 km pro vymenu prevodoveho oleje me opravdu prekvapil. Dodrzuje nekdo, prosim? Menil jsem olej v prevodovce, kdyz jsem auto kupoval, ale to uz je 20000 km zpet, tj. uz prejizdim! No nic, pristi tyden mam v planu menit motorovy olej, tak pujde i prevodovy. Furt neco...S autama je legrace.
Prilis jsem servisni manual v tomto smeru nesledoval, ale ten servisni interval 15000 km pro vymenu prevodoveho oleje me opravdu prekvapil. Dodrzuje nekdo, prosim? Menil jsem olej v prevodovce, kdyz jsem auto kupoval, ale to uz je 20000 km zpet, tj. uz prejizdim! No nic, pristi tyden mam v planu menit motorovy olej, tak pujde i prevodovy. Furt neco...S autama je legrace.
Trajet 2.0 CRDi, 2003
Jediný důvod je ten, že mi občas chytnou zuby při řazení při trojce. Objednal jsem 3 L s tím, že trochu propláchnu převodovku olejem co je navíc. Majitel co auto dotáhl, měnil klouby na poloosách takže možná tam dal něco, co tam být nemělo. Uvidím co auto udělá po výměně.U kupéčka mi to hodně pomohlo takže u Trajeta si slibuju aspoň malé zlepšení. Jinak naleju 2,3 pokud to nebude přetékat kontrolním otvorem. Olej přijde v úterý, takže když bude čas hned vyměním, ale ze zkušeností vím, že to bude chtít projet minimálně 100km než se to tím olejem všude promaže. Ten olej jsem vybral ani nevím proč. Rozhodoval jsem se mezi tutelou, ale tam byla 75W/85 a v servisním m. je 75W/90 takže jsem šel do BP.
Ok, diky za odpoved. Taky jsem kupoval kvalitni olej a ty dve, tri chybejici decky nad dva litry jsem pri vymene resil aditivem do prevodoveho oleje, tusim Wynns. Bylo to akorat. Jako Tobe mi to tez trochu jde pres zuby pri razeni na 3. prev. stupen, asi nacatej synchron, tak jsem si od aditiva taky sliboval zlepseni a myslim, ze to vyrazne pomohlo. Sem tam to zaskripa, ale skoro neznatelne, kazdopadne se to nezhorsuje a to me zajima, menit synchron se mi moc nechce...Tak dej potom vedet, jestli takhle kvalitni olej to zlepsi, po par stovkach km by se to melo projevit.
Jinak k servisnimu intervalu vymeny prevodoveho oleje- po 15000 km je to mýlka. Nedalo mi to a skouknul jsem dnes uzivatelskou prirucku a v 5. oddile- Pozadavky na udrzbu vozu- str.4, je po 15000km uvedeno pismeno K (tj. Kontrola a po kontrole dle potreby vycistit, seridit, opravit nebo vymenit), nikoliv pismeno V (nutna vymena). Tedy do 120000km (dal neni uvedeno) neni treba olej menit, pouze kontrolovat hladinu, pripadne zaspineni, atd. Na dalsi strane 5-5- Udrzba pri provozu v narocnych podminkach- jest uveden vymenny interval prevodoveho oleje manualni prevodovky 100000km. Kamarad servisak v Hyundaii rika, ze pri normalnim provozu doporucují vymenu mezi 120000 a 150000km, dle vizualni kontroly znecisteni oleje.
Tak asi tak.
Jinak k servisnimu intervalu vymeny prevodoveho oleje- po 15000 km je to mýlka. Nedalo mi to a skouknul jsem dnes uzivatelskou prirucku a v 5. oddile- Pozadavky na udrzbu vozu- str.4, je po 15000km uvedeno pismeno K (tj. Kontrola a po kontrole dle potreby vycistit, seridit, opravit nebo vymenit), nikoliv pismeno V (nutna vymena). Tedy do 120000km (dal neni uvedeno) neni treba olej menit, pouze kontrolovat hladinu, pripadne zaspineni, atd. Na dalsi strane 5-5- Udrzba pri provozu v narocnych podminkach- jest uveden vymenny interval prevodoveho oleje manualni prevodovky 100000km. Kamarad servisak v Hyundaii rika, ze pri normalnim provozu doporucují vymenu mezi 120000 a 150000km, dle vizualni kontroly znecisteni oleje.
Tak asi tak.
Trajet 2.0 CRDi, 2003
Olej vyměněný. Ten starý byl teda pěkně hnusný. Po menší jízdě musím konstatovat že se řadí nepatrně lépe, ale o zuby na 3ce to furt trochu chytá. Uvidíme co bude až se to pořádně projede. Jinak jsem nalil 2,3 litru.
kanal> Som rád že si bol dôslednejší pri čítaní ako ja , 100.000km je už fajn...Dík...
Trajet 2.0 CRDI 2003
Škoda Forman
Lada 1200
Škoda Forman
Lada 1200