KOROZIA u 2.5 rocneho GETZA

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
Jozef
*

KOROZIA u 2.5 rocneho GETZA

Příspěvek od Jozef »

Neviete niekto aka je zaruka na karosieriu na Hyundai Getz, totizto zacina mi kvitnut kapota celkom na samom vrchu a rovno na hrane pod spolujazdcovym stieracom. Zacinaju sa vytvarat take akoby bublinky alebo nieco take...a pomedzi to prekvita orange farba. A tiez som si to vsimol na vodicovych dverach , pri uplnom otvoreni dveri v oblasti kde su panty na dverach tak presne tam kde su zvarovane tie dvere tak to chyta taky orange look...Akoby tie zvary neboli dokonalo zaslepene. Myslite si, ze ked je auto este v ramic zaruky. r.v.2004, tak by sa to dalo zastresit tou zarukou?
Diky
Getz 1,5 CRDi
Reklama

vipe

Příspěvek od vipe »

Základní záruční doba výrobce vozidla je 3 roky od data koupě vozidla bez omezení ujetých km.

Záruční doba na díly karoserie je rozšířena na 6 let od data koupě vozidla bez omezení počtu ujetých kilometrů, za podmínek, které jsou uvedeny v kapitole garanční knížky Hyundai.
Záruční doba na lak je 3 roky od data koupě vozidla a vztahuje se pouze na tyto výrobní závady:
odlupování nebo odpadávání laku
chybné provedení svaru s následnou korozí
bodová koroze
tvoření puchýřků
prorezavění
změna barevného odstínu části karoserie
Na ostatní výrobní závady laku než výše uvedené je poskytována záruka 2 roky od data koupě vozidla bez omezení počtu ujetých kilometrů.

Záruční doba na baterii je 2 roky od data koupě vozidla

URČITĚ !!
Jaroslav

Koroze

Příspěvek od Jaroslav »

Jako vlastník Felicie, jsem si chtěl koupit vůz se zinkovanou karosérií a prodejce mi tvrdí, že Getz ji má, takže prd. Měl jsem vyhlédnutý Opel Agila, ten má na karosérii záruku 12 let, bohužel manželka mi to neschválila.
Mám garáž v suterénu rod. domku a potřebuji vůz s větším nájezdovým úhlem, Getz, po odmontování spojleru, tuto podmínku plnil.
Montuji hlídací zařízení, do garáže jsem zajížděl různými auty, ale pak byl problém je dostat ven. Na hlídání čepiček je nejlepší elektrický výboj, indočecha neusmrtí, ale už se nebude množit.
Jozef
*

Příspěvek od Jozef »

Diky moc za Info. Co sa tyka toho tesnenia tak Ti dam vediet, nakolko robim pre firmu ktora sidli v Brne a celkom casto tam jazdim , tak by sa to po pripade dalo poslat na dobierku tam...co ty na to?

Este sa chcem opytat ako je to s vymenou toho tesnenia, ci nahodou nevies ci je to easy alebo to radsej prenechat na servis teraz ked pojdem na 120tis. prehliadku.
DIky

vipe píše:Základní záruční doba výrobce vozidla je 3 roky od data koupě vozidla bez omezení ujetých km.

Záruční doba na díly karoserie je rozšířena na 6 let od data koupě vozidla bez omezení počtu ujetých kilometrů, za podmínek, které jsou uvedeny v kapitole garanční knížky Hyundai.
Záruční doba na lak je 3 roky od data koupě vozidla a vztahuje se pouze na tyto výrobní závady:
odlupování nebo odpadávání laku
chybné provedení svaru s následnou korozí
bodová koroze
tvoření puchýřků
prorezavění
změna barevného odstínu části karoserie
Na ostatní výrobní závady laku než výše uvedené je poskytována záruka 2 roky od data koupě vozidla bez omezení počtu ujetých kilometrů.

Záruční doba na baterii je 2 roky od data koupě vozidla

URČITĚ !!
Getz 1,5 CRDi
eM001

Re: KOROZIA u 2.5 rocneho GETZA

Příspěvek od eM001 »

Zdravím,

tak ako je to teda s Getzom? Má pozinkované plechy alebo nie? Vie niekto? Máli sme Citroen Xsara kde ani po 10 rokoch nie je ani náznak hrdze a Ford Fiesta 13 rokov celý hrdzavý, pri kúpe auta by som sa rád rozhodol aj podľa tohto.
tupabritva

Re: Koroze

Příspěvek od tupabritva »

Jaroslav píše:Jako vlastník Felicie, jsem si chtěl koupit vůz se zinkovanou karosérií a prodejce mi tvrdí, že Getz ji má, takže prd. Měl jsem vyhlédnutý Opel Agila, ten má na karosérii záruku 12 let, bohužel manželka mi to neschválila.
Mám garáž v suterénu rod. domku a potřebuji vůz s větším nájezdovým úhlem, Getz, po odmontování spojleru, tuto podmínku plnil.
Montuji hlídací zařízení, do garáže jsem zajížděl různými auty, ale pak byl problém je dostat ven. Na hlídání čepiček je nejlepší elektrický výboj, indočecha neusmrtí, ale už se nebude množit.
na manzelku ser :)
alvin
**
Kontaktovat uživatele:

Re: KOROZIA u 2.5 rocneho GETZA

Příspěvek od alvin »

Zinkované plechy má GETZ vraj čiastočne,podobne,ako Opel Astra G,ja som osobne nespozoroval po 6 rokoch nijaké ložiská korozie, t.r. som ho zatiaľ ešte nepodrobil dôkladnej prehliadke.Inak čo do kvality laku a odlupovaním sa po kamienkoch,môžem potvrdiť,že u Kórejcov je to trošku slabšie, na MATIZkovi sa mi po 6 rokoch začali objavovať bodočky hrdze na prednej kapote a čo ma dosť nepríjemne prekvapilo,z vnútornej strany nad pedálmi sa objavovala "líška" teda povrchová korozia na matizkovi po 7 rokoch,čo sa na Š120L neobjavila ani po 13 rokoch,na nej som bol náhodou príjemne prekvapený po zdvihnutí kobercov pred prednými sedačkami na 13 ročnom voze,ale čo do spoľahlivosti,Korejci vedú z aut,čo som kedy mal spolu so Seatom ibizou z r.1996,po ktorej som sa práve rozhodol pre GETZa,lebo núkal viac muziky za menej peňazí,za cenu 3.dv Ibizy v základnom prevedení,bol 5.dv GETZ so stedným stupňom výbavy,to bola séria 1,1i,ktorá tesne predchádzala séerii Portugal,okrem elektronov mala podobnú výbavu,akuraát z toho rádia zn.Pioneer som sa dlho netešil,po 3 mesiacoch mi ho za bieleho dňa ukradli :oops: :oops:
DACIA Sandero 1,0 SCe Arctica, ex-HUNYADI GETZ 1,1i/2004 ,zvaný Veľrybák, 132 000 Km,kupovaný ako fungláč-nedám naň dopustiť,len zub času
predtym 2x Daewoo, 2x OPEL ASTRA,SEAT Ibiza, 2x Škoda,
Odpovědět

Zpět na „GETZ“