Session 2011

Moderátor: Moderátoři

Espero
Kontaktovat uživatele:

Re: Session 2011

Příspěvek od Espero »

No já nevím, jak jsme teď byli v Polsku, tak jsme tam vjeli ve středu a vypadli v sobotu, jenže to jsme museli narychlo a non stop a obchody nás nezajímaly. Mají tam normální Kauflandy, Tesca, Pennymarkety a Bieronky, což jsou podobné i venkovské supermarkety jako u nás takže by přes víkend být otevřené mohly, jenže sortiment mají nemlich sejný jako u nás, s odchylkami v sýrech uzeninách a mléku a pivu - to mají polské. Nejbližší město by bylo Klodsko (cca 40 km od hranic u Náchoda).

Já se nebráním až tak jinému místu, jenom nemám žádné jiné natolik prověřené jako tohle, že to tam půjde jak po stránce hromadného parkování (bez kempu), tak po stránce kvalitního restauračního servisu a dobrého piva a konec konců i sanitárního zázemí. Tak se teda zamyslím nad něčím jiným. Ale ani já to tam nemám nějak blízko - přes 200 km. Moje navigátorka je zatím v naprosté entropii, jestli pojede nebo ne. To abych místo navigátorky vzal taky psa..... Aspoň by si spolu užili.
Naposledy upravil(a) Espero dne 28 črc 2011, 11:26, celkem upraveno 1 x.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2010, barva béžová metalíza
Reklama

fík
*

Příspěvek od fík »

Ahoj! V daném termínu jedeme se ženou na cyklovýlet po Orličkách tak se navečer objevíme v Dobrošově. Fík.
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

Buď předběžně vítán. Tedy pokud nás Oltciťák nepřemluví na "schůzi" někde u Holíče nebo Trnavy, ale tam je také hezky.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
oltcitak

Příspěvek od oltcitak »

takze pani kolegove,ja to hoci strasne nerad,ale musim to odpiskat,pocasie naprd,nestiham robit,co mam naplanovane,som v sklze,zdravie ma hneva. :cry: odvolavam svoju ucast,hadam niekedy inokedy,skoda,hmm :oops:
"Rexik" 4WD,2,5l CRDi 103kW

Kód: Vybrat vše

http://oltcitak.rajce.idnes.cz/
Karel Švarc
**

Příspěvek od Karel Švarc »

Hele a kolik lidí tam teda může dorazit? Mimo Fíka , kterej tam pojede na kole :mrgreen:Já bych jel, ale komplikace, který mi tím vzniknou by mi stály za to jen když se nás sejde víc. A tím myslím určitě sejde, né nějaký možná, nebo ještě uvidím. Ten termín není tak vzdáný aby jste to nevěděli jistě. Tak Kdo? :twisted: :mrgreen:
fík
*

Příspěvek od fík »

Ahoj! Ne že by mne to na kole nebavilo, ale jet do Orliček na velocipedu je trošku přehnané. Byciklovat budeme až na místě, na akci se vezu REXEM! Počet přítomných by mne též zajímal, Orličky jsou sice jisté, ale místo na pelíškování máme odzkoušené kousek jinde, tak abych nakonec na Dobrošově nebyl sám - chtěl jsem pochytat nějaká moudra od ostatních provozovatelů této značky vozu. Fík.
Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Já jezdím po Orlických horách víc :hyu: :tus: ,než na kole. :D Ale je tady pěkně.Když se to vezme od Masarykovi chaty na Velkou Deštnou(pokochat se okolím z rozhledny),tak potom jsou cyklostezky po hřebenech a není to tak strašné(nahoru/dolů). 8-[ Určitě stojí za podívání,nějaký ten bungr z 2.svět.Naši dědové byli machři :!: Hraniční opevnění bylo husté a špičkové.Komplex Hanička,také stojí za návštěvu-tedy pokud vás alespoň trochu historie zajímá. :wink:
Fík-nevím,kde nocujete nebo máte základnu.Ale i v podhůří je co k navštívení.Od hradu Potštejn s parádním okolím,přes zámek Častolovice až třeba po muzeum krajky ve Vamberku.....
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

No pokud vím, tak se přihlásili celkem 4: Já, Oltciťák, Karel Švarc a Fík. Se mnou pojede manželka a 2 děti ze 3 + pes, takže nejací lidé se určitě sejdou. Oltciťák pokud vím pojede sám se psem. Fíkovi pojedou asi 2, jak jsem pochopil z kontextu.
Borek má pravdu, je tam toho k vidění hodně, navíc teď minulý týden dole pod kopcem pod Dobrošovem v Bělovisi otevřeli kohoutky s minerálkou IDA, která nějak zmizela úplně z trhu, takže kdo chce, bude si moci načepovat.
Jsou tam kromě toho, co píše Borek v blízkosti přehrada Rozkoš, Babičkovo údolí se zámkem Ratibořice, zámek Opočno, zámek Rychnov nad Kněžnou, vojenské katakomby v Jaroměři, pevnost a město Klodsko v Polsku, hrad Litice kousek od toho Potštejna, konec konců o kousek dál přehrada Pastviny, Nedaleko ve Dvoře Králové ZOO Safari, kromě toho opevnění přímo v Dobrošově, což je soustrava pevností je k vidění i další srub v soukromých rukách cca 1 km pod Dobrošovem, ten je perfektně historicky vybavený, dokonce tam mají jedno pevností dělo, které tam bylo původně za 1. republiky a oni ho objevili někde v Norsku, kde ho Hitler zanechal v nějaké pobřežní pevnůstce a tak dlouho hučeli do těch Norů, až jim ho nakonec dali. Je možno navšětívit i Peklo nad Zdobnicí a Nové město nad Metují, což je městská památková rezervace obdobná jako Telč nebo Slavonice. I tam je možno navštívit zámek - ve vlastnictví baronů Bartoňů.

Co se týká ubytování, pak přece máme na spaní naše H1, budeme na parkovišti před Jiráskovou chatou, kde budeme mít stravovací, nápojovou a sanitární základnu, (Pivo mají náchodské, kuchyň celkem dobrou, tedy před 2 roky měli, od té doby jsem tam nebyl), ale spát budeme v autech, od toho je přece máme, že? Kdo bude chtít ubytování, tak si bude v okolí moci sehnat něco sám (přímo ta Jiráskova Chata, hotel Vyhlídka kousek pod ní, autokemping na Rozkoši, hotely v Náchodě, v Dobrušce, Opočně atd.)

Jinak počítám, že by stačilo, kdybychom se sjeli v tuto sobotu někdy po obědě - žádné násilí, někdy mezi 13 až 15 hodinou postačí. Já budu vyrážet někdy kolem 10. hodiny.
Karel Švarc
**

Příspěvek od Karel Švarc »

Bohužel všechno se mi to nějak nakupilo a takový výlet si nemůžu dovolit ani časově ani finančně #-o. Nezúčastním se. 17. chci odjet na dovču a nestíhám ani to co musím natož to co chci. Nezbývá mi, než Vám popřát pěkné počasí a volno na silnici.
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

No já, ať už přijedou ostatní nebo ne si tam výlet udělám. Letos jsme měli dovolenou zkaženou masivními problémy, pro které jsme se museli 3. den vrátit a pak už jsme nikam nemohli jet, takže to bude taková výletová satisfakce. Prostě tam v sobotu budu po 13. hodině a i když třeba nikdo nepřijede, užijeme si ten výlet sami.
fík
*

Příspěvek od fík »

Ahoj! Tak jsem se před chvilkou vrátil z REX srazu. Počasí super, drobně poprchat začalo až okolo 15:30 dnes odpoledne. Na Jiráskově chatě přeochotná obsluha, ceny více než lidové ( 2x káva turek, 2x pivo, tatarák 100gr s 8 topinkama za 186,- Kč !!!), bivak v autě povolen na parkovišti u chaty - prostě paráda. Má to ale drobný háček - jak jsem z předcházející diskuze na tomto fóru předpokládal, byli jsme tam se ženou sami. Vzhledem k výše popisovaným souvislostem mi to tolik nevadí a TAK SNAD NĚKDY PŘÍŠTĚ! Ahoj všem Fík.
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

fík píše:Ahoj! Tak jsem se před chvilkou vrátil z REX srazu. Počasí super, drobně poprchat začalo až okolo 15:30 dnes odpoledne. Na Jiráskově chatě přeochotná obsluha, ceny více než lidové ( 2x káva turek, 2x pivo, tatarák 100gr s 8 topinkama za 186,- Kč !!!), bivak v autě povolen na parkovišti u chaty - prostě paráda. Má to ale drobný háček - jak jsem z předcházející diskuze na tomto fóru předpokládal, byli jsme tam se ženou sami. Vzhledem k výše popisovaným souvislostem mi to tolik nevadí a TAK SNAD NĚKDY PŘÍŠTĚ! Ahoj všem Fík.
Tak to by mě překvapilo, přijel jsem před Jiráskovu chatu přesně ve 14:59 hodin, stáli jsme s naší zářivě červenou H1 před chatou, kousek stranou od informačních tabulí zadkem do parkoviště a bylo to jediné takhle velké auto tam. Do cca 16 hod. jsme byli přímo kolem auta, protože jsme občerstvovali po cestě děti a nechali jsme jim tam trošku vypustit páru, když musely skoro 3 hodiny jen sedět. Nikdo tam nebyl ani nepřijel. Kolem 16. hodiny jsme se sebrali a šli do chaty nahoru na rozhlednu, která je součástí chaty tam jsme byli skoro půl hodiny a ani odtud jsme neviděli nikoho přijet. Kolem půl páté jme už čekat přestali a šli jsme se přes přilehlké pastviny podívat na vojenská opevnění. Vrátili jsme se krátce před 18. hodinou a zase nikdo. Odjížděli jsme po 18. hodině, do Bělovsi načepovat si nějakých 20 litrů Idy a pak do Náchoda, kde jsme večeřeli v zámecké rastauraci, předtím jsme tam ještě byli na válečném hřbitově z bitvy v r. 1866 - když nikdo nepřijel, změnili jsme režim. Druhý den jsme vyrazili k Rozkoši, do Nového města nad Metují, podívat se na zámek v Opočnu a pak jsme zajeli ještě na Potštejn na zříceninu. Pak oěd v Čestické hospodě a domů, dorazili jsme kolem 18. hodiny. Takže i když jsme se nesešli, docela jsme si to užili.

Otázka je, jestli jsi byl na Jiráskově chatě nebo nějaké jiné chatě. My jsme tam byli a to více než 3 hodiny.
fík
*

Příspěvek od fík »

Ahoj! Již v první přihlášce na akci jsem inzeroval podvečerní příjezd. Na Jiráskově chatě jsme byli bohužel až okolo 19:00. Možná by neškodilo při pokusu o příští setkání pustit do pléneru vzájemně nějaká mobilní telefonní čísla. Jinak důkazem mé přítomnosti na správné chatě budiž probíhající svatební veselí v pravé prosklené části chaty - pařilo a tančilo se až do neděle!
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

Ahoj, to máš pravdu s tím telefonním číslem, příště to tak budeme muset udělat po SZ. (Ta svatba tam opravdu byla, vypadala na první pohled beználadově, dost velká část svatebčanů odjížděla kolem 16:30 pryč.) Asi se to pak rozjelo. Když v závěru naší komunikace ohledně tohodle setkání se nikdo kromě Karla Švarce neozval, tak trošku jsem předpokládal, že to asi nedopadne a s tímto vědomím jsem tam jel už zdomova. Neboli nás dělilo odhadem 20-30 minut mezi mým odjezdem a Tvým příjezdem od toho abychom se sešli. Škoda. Cestou pryč dole v Náchodě jsem u nemocnice potkal H1 New mikrobus, ale předpokládal jsem, že ten k by nám nepatřil, neboť všichni co jsme psali s výjímkou mě mají Starexy.
Odpovědět

Zpět na „H1 Van / Bus / Truck“