Jaky olej do automaticke prevodovky Sonata 1997
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
Jaky olej do automaticke prevodovky Sonata 1997
Ahoj!
Vzhledem k tomu, ze chci autu doprat vymenu oleje v prevodovce, aby me jeste trochu povozilo, jaky olej do automaticke prevodovky koupit? Mate nejake zarucene tipy? Neda se nekde koupit origo hyundai v eshopu? A co rikate na tento olej? http://www.oleje-pema.cz/oleje-prevodov ... 33749.html dekuji!
Vzhledem k tomu, ze chci autu doprat vymenu oleje v prevodovce, aby me jeste trochu povozilo, jaky olej do automaticke prevodovky koupit? Mate nejake zarucene tipy? Neda se nekde koupit origo hyundai v eshopu? A co rikate na tento olej? http://www.oleje-pema.cz/oleje-prevodov ... 33749.html dekuji!
- Reklama
Re: Jaky olej do automaticke prevodovky Sonata 1997
pokud ti vše funguje jak má a správně řadí tak bych to neměnil.
Hyundai sonata zelená Y3 - daily
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
Renault Magnum 440 kozel
No to je ale podle me spatne.... je tam nejaky predepsany interval vymeny, tak prece nebudu cekat, az se neco podela diky tomu, ze olej uz neplnil sve "mazaci povinnosti":) To je podle me to same jako kdybych se zeptal jaky olej patri do motoru a dostalo se mi odpovedi, ze dokavad to jede tak at to neresim...
Ty vole v automatu se to musí měnit to není doživotní náplň. Najdi si nějaká témata o automatických převodovkách (plus filtr)
Jaký olej ti neporadím v manuálu nic není? Můžu kouknout do svého jestli tam něco není psáno, ale mám model 01-04 (manuál teda)
Jaký olej ti neporadím v manuálu nic není? Můžu kouknout do svého jestli tam něco není psáno, ale mám model 01-04 (manuál teda)
V manualu pisou Geniune Hyundai automatic transaxle fluid, Diamond ATF SPII nebo Autotran MMSP-II, tak me prave napadlo, ze nejbliz bude asi ten, co jsem posilal v prvnim postu tohohle topicu, ale radeji se ptam nekoho, kdo s tim ma zkusenosti, zrovna s timhle si moc zahravat nechci a olej vymenit rozhodne chci
Aha. Vím, že někde byla firma co se zabývá repasí automatů tak možná zkusit najít a zeptat se. Co jsem četl tak byli šikovní, ale stránky už nevím
některé automaty mají doživotní náplň ale Hyundai ne já mam u santy asi 80 tis. ale olej bych možná radči koupil origo pro klid duše takovej rozdít tam snad nebude finanční
jednou jsem dal do forda špatnej a neřadiloto jak mělo a taky je důležité je množsví
jednou jsem dal do forda špatnej a neřadiloto jak mělo a taky je důležité je množsví
Hyundai Galloper II 2,5 TDI 4x4 rv.99 186.000 km spotř. 12L/100km prodáno
Hyundai Santa Fe 2,7 V6 4x4 rv. 06 automat 64.000 km spotř. 9,9-14,5L/100km dle nálady -- a je prodaná
Octavia II Combi 4x4 1,9TDI a další auta
Hyundai Santa Fe 2,7 V6 4x4 rv. 06 automat 64.000 km spotř. 9,9-14,5L/100km dle nálady -- a je prodaná
Octavia II Combi 4x4 1,9TDI a další auta
okej možná to neni doživotní náplň ale co se v té převodovce může asi stát? přestně maximálně řadit a to ne najednou viskozita se mění pomalu ne zedne na den... navíc těhle sonát na díly je dostatek a za pár korun... koukni na hodnotu toho auta a zjistíš že takové věci opravdu nemá cenu řešit. Nakonec tam naleješ jiný olej a bude ti to řadit blbě.
Hyundai sonata zelená Y3 - daily
Renault Magnum 440 kozel
Renault Magnum 440 kozel
proto resim, jaky olej tam mam nalit a kdo ma jake zkusenosti, aby to radilo v poradku, vzdyt je to logicke! Logicke je i to, ze dam radeji tisicovku za olej do prevodovky nez nekde po vrakovistich za 10 000 shanet prevodovku a doufat, ze bude dobre radit a nemelo ji prase, boze, boze...
patří tam tohle tohle http://www.ecat.elit.cz/ArticleDetails. ... ser&TT=ftx leje se tam toho 6.1l anikdy ho nevypustíš celej spousta ti ho zustane v měniči takže vymena na dvakrat vypustit nalejt ovzdušnit projet a znova a pak tam teprv budeš mít z 90%novou napln a nebo vyndat převodovku a vylejt olej z měniče pak to nemusiš dělat dvakrat když do ní chceš novej olej (inak litr stoji 436kč)
Sonata 97 2.0l 92kw
Sonata 03 2.0l 106 kw
Sonata 03 2.0l 106 kw
super, diky moc! na tuhle odpoved jsem cekal!
neni zač
Sonata 97 2.0l 92kw
Sonata 03 2.0l 106 kw
Sonata 03 2.0l 106 kw
Tady máš přímo vypsáno pro jaký je to auta a tam je taky
http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... ife-ATF-1l
http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... ife-ATF-1l
Hyundai Accent LC 1.3 12V,3dvéřák,prodán
Hyundai Sonata EF 2.0 16V 2003
Hyundai Sonata EF 2.0 16V 2003