uzávěrka diferenciálu
Moderátoři: miooo, Moderátoři
uzávěrka diferenciálu
zdravim chci pozadat o radu jak presne postupovat pri zapnuti ut. uzávěrka diferenciálu dnes jsem tahal kamarada ktery zapad a i kdyz jsem zapl tlacitko uzaverky tak bryly pouze predni kola a zadek nic? poradite diky
- Reklama
Re: uzávěrka diferenciálu
aha tak co to tedy je a jak to presne funguje?? diky
zdravim opravdu nikdo neporadi jak to ma spravne fungovat? jsem jiz potreti zapadl z karou a ikdyz jsem zapl uzaverku porad hrabala jen prewdni kola tak nevim poradte diky
Ahoj,myslím že máš na mysli to tlačítko 4x4xlock nebo co to tam je a mám dojem, že to má připojit ,,ručně" zadní nápravu a tudíž by měly zabírat i zadní kola s tím, že použití je limitováno rychlostí do tuším 40 nebo 50 km / h není to však žádná uzávěrka v pravém slova smyslu inu SUV je na silnici ať se tváří jak chce skrz ochrané rámy
myslim že se to tu někde už řešilo tlačítl¨kem lock připneš manuálně zadek nebo to nezapneš a při prokluzu předních kol se sepne sám ale jestli se točil jen předek tak to je určitě divné i ¨s vyplim lockem se to musí sepnou
Hyundai Galloper II 2,5 TDI 4x4 rv.99 186.000 km spotř. 12L/100km prodáno
Hyundai Santa Fe 2,7 V6 4x4 rv. 06 automat 64.000 km spotř. 9,9-14,5L/100km dle nálady -- a je prodaná
Octavia II Combi 4x4 1,9TDI a další auta
Hyundai Santa Fe 2,7 V6 4x4 rv. 06 automat 64.000 km spotř. 9,9-14,5L/100km dle nálady -- a je prodaná
Octavia II Combi 4x4 1,9TDI a další auta
a máš určitě 4x4 ? neprodali ti 4x2 jinak musí zabírat obě nápravy
Není čtyřkolka jako čtyřkolka,že...v dnešní době nevím,jestli někdo ještě dělá skutečnou čtyřkolku(stálých 50:50).
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
no možná Toyota Land Cruiser ale nejsem si jistý a hlavně to je kategorie off road a ne nějký suv
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Santa má také Haldex ne? Tlačítko LOCK je tzv. uzávěrka mezinápravového diferenciálu. Točivý moment se pak přenáší rovnoměrně na zadní a přední nápravu (50:50). Pro soft terén to stačí.
To o čem tu píšete je nápravový diferenciál. Ten zajistí rozložení točivého momentu mezi levé a pravé kolo. Tohle se řeší buď mechanicky (správně) např. Mazda 3 MPS, či některé Subaru (ne všechny!). Nebo elektronicky, přidržděním protáčejícího se kola (koncern), což je ojeb a odchází tím značně brzdy a pneu...
To o čem tu píšete je nápravový diferenciál. Ten zajistí rozložení točivého momentu mezi levé a pravé kolo. Tohle se řeší buď mechanicky (správně) např. Mazda 3 MPS, či některé Subaru (ne všechny!). Nebo elektronicky, přidržděním protáčejícího se kola (koncern), což je ojeb a odchází tím značně brzdy a pneu...
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
diky vsem za odpovedi opravdu sepnou i zadni kola ale nesmi se predni kola protacet do bezvedomi jak sem to delal ja no
diky proklouzne li nesmi se moc pridavat plyn a pak zapadne i zadek
.Moje zkusenost treba nekdo bude taky potrebovat jinak diky
diky proklouzne li nesmi se moc pridavat plyn a pak zapadne i zadek
.Moje zkusenost treba nekdo bude taky potrebovat jinak diky