Zdravím.
Vyskytla se mi taková blbá závada. Z ničehonic mi přestalo reagovat na ovladač pravé vnější zrcátko. Teda né úplně - vodorovně funguje , ale svisle - na výšku ani ťuk. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti ??
Je tam jeden motorek , dva nebo nějaký monoblok - všechno v jednom ? Jak bez poškození demontovat samotné skleněné zrcátko , abych se za něj dostal ? Jestli se nechá , pokud by byl pohon v háji , nahradit nějakou třeba druhovýrobou ??
Díky za radu.
edit : pojistky jsem kontroloval , konektor ze dveří do zrcátka taky.
Pravé vnější zpětné zrcátko
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Pravé vnější zpětné zrcátko
Hyundai Santa Fe 2.4 16V 107 kW 4WD r.2002
- Reklama
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pravé vnější zpětné zrcátko
tuším, že zrcátka jsou ovládaná přes lanka v bovdenech. Tipuji horizontální a vertikální serva. Jestli je blbé servo poznáš tak, že nebzučí, ev. na něm není napětí.
Pokud bzučí, tak prdlé lanko...
Pokud bzučí, tak prdlé lanko...
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Lanka tam nebudou - co jsem tak zahlédl pod zrcátkem tak tam asi budou hřebínky - už i proto , že když přejedeš do krajní polohy , tak přeskakují. Servo na vodorovný pohyb bzučí - fungují , na svislý ani ťuk.
Ale pořád nemůžu přijít na to , jak vyndat vyhřívané sklo (zrcátko) bez poškození - rozlomení , abych mohl kouknout na kabely pod ním. Konektor ze dveří do zrcátka je dobrý , bužírku od konektoru do průchodu v kloubu krytu zrcátka jsem sundal , jestli není ukroucený nějaký kabel - taky asi nic no a dál se nedostanu , páč nevím , jak šikovně vydloubnout to zrcátko
Ale pořád nemůžu přijít na to , jak vyndat vyhřívané sklo (zrcátko) bez poškození - rozlomení , abych mohl kouknout na kabely pod ním. Konektor ze dveří do zrcátka je dobrý , bužírku od konektoru do průchodu v kloubu krytu zrcátka jsem sundal , jestli není ukroucený nějaký kabel - taky asi nic no a dál se nedostanu , páč nevím , jak šikovně vydloubnout to zrcátko
Naposledy upravil(a) Brouzdal dne 06 říj 2011, 14:25, celkem upraveno 1 x.
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zpětné sem opravoval jenom u Peugeotu a Škoda a oboje bylo nacvakavaci. Prostě v krajní poloze opatrně zabrat...
Idealně zajeď do prodejny náhradních dílů a podivej se na zrcadlo jake ma zezadu uchycení. Pak to půjde samo...
Idealně zajeď do prodejny náhradních dílů a podivej se na zrcadlo jake ma zezadu uchycení. Pak to půjde samo...
Člen Hyundaiclub.cz
- miooo
- Moderátor
SANTA FE 2,7 V6 rv.2001+LPG GASTECH 600S
Díky - podle těch fotek se mi to nakonec povedlo rozebrat - ale je to teda pěkná pakárna.
Takže - motůrky proměřeny a funkční - tak jsem šel po kabelech - hledání , prozvánění - proč jenom nejsou ty dráty číslované jako u škodule..... Po hodinách rozebírání , rozpojování štekrů a prozvánění jsem našel přerušený kabel (a mrcha ještě držel v bužírce , takže nebylo vidět , že by byl přerušený) v přechodu ze sloupku do dveří u řidiče. Sletování a izolace smršťovačkou - otázka pěti minut. Jen tu mrchu najít..........
Takže - motůrky proměřeny a funkční - tak jsem šel po kabelech - hledání , prozvánění - proč jenom nejsou ty dráty číslované jako u škodule..... Po hodinách rozebírání , rozpojování štekrů a prozvánění jsem našel přerušený kabel (a mrcha ještě držel v bužírce , takže nebylo vidět , že by byl přerušený) v přechodu ze sloupku do dveří u řidiče. Sletování a izolace smršťovačkou - otázka pěti minut. Jen tu mrchu najít..........