takže zaprve, s takhle starým autem bych do
![Hyundai :hyu:](./images/smilies/eusa_boohoo.gif)
servisu opravdu nešel, spolehni se že tě oškubou
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
řeknou že je potřeba vyměnit všechno
podle mě má řemen, interval výměny rozvodů s kladkama atd by měl být 90tis. Pokud nemáš jistotu kdy byl měněn, tak je standard u koupenýho auta rozvody udělat. Cenu ti nepovím, mě to stálo desítku s vodní pumpou, ale byla tam výměna oleje v motoru, převodovce, klima, zavařování nápravnice a spousta dalších nesmyslů. Čistě materiál rozvodů odhaduju 3-4tis, ale fakt střílím od pasu... Napiš hardcamovi, ten ví moc dobře a sežene za dobrý peníz
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
případně to spojit ještě s hujerem a budeš mít garanci že ti to vymění někdo, kdo to opravdu umí...
co se týče tlumičů, táta musel při 210tis měnit přední, já při 200tis mám přední vpořádku, ale zadní na odpis (až na výjimky jezdím ve 4-5lidech s plným kufrem). Olej tam mám klasický 10w40 a svíčky? Když jsem auto koupil, byly tam NGK, nicméně odkroutily svých 100tis km a na nový jsem neměl, tudíž jsem zvolil boshky na lpg a spotřeba mi vylezla o dobrý litr nahoru
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
každopádně svíčky zvol podle doporučení k danému motoru, nemá moc smysl spekulovat nad něčím jiným...