Nepříjemný zvuk z levé přední strany
Moderátoři: Martun, Moderátoři
Nepříjemný zvuk z levé přední strany
Poslední dobou se mi stáva při zatočení volantu doleva a při rozjíždění nebo dobržďování ( ale jen při malé rychlosti ) , že se ozývá jakoby od levého tlumiče takové divné vrzání . Je to určitě z levé strany ale nejsem si jistý jestli je to z horního uložení tlumiče nebo někde odspodu , tam by to mohlo být i něco jiného. Prohlížel jsem čepy a uložení ramen a je všechno O.K. Ještě by to mohlo být uložení stabilizátoru. Ale zajímavé je , že když u stojícího vozu vytočím volant doleva a zahoupám s vozem , tak to nedělá . Dělá to jen při rozjíždění nebo dobržďování.
New Accent - 1,4i , elegance , gold biege , 10/2008
- Reklama
- ZdeněkSvoboda
Re: Nepříjemný zvuk z levé přední strany
Vítej v klubu vrzajících tlumičů
Taky to u mě začínalo postupně a dneska mi vržou všechny 4 a jenom při pomalé jízdě.
Třeba to bude ale něco jiného...u mě to ovšem takhle začínalo s tlumičema.
Pevné nervy a ať problém brzy vyřešíš.
Taky to u mě začínalo postupně a dneska mi vržou všechny 4 a jenom při pomalé jízdě.
Třeba to bude ale něco jiného...u mě to ovšem takhle začínalo s tlumičema.
Pevné nervy a ať problém brzy vyřešíš.
Současnost: Škoda Octavia combi 1.6 TDI 77kW (chip na 96kW), Elegance (2012)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
- cert
- Kontaktovat uživatele:
Podívej se na silentbloky raman př. nápravy. Ty vzadu na rameně budou OK, ale ty přední (průměr cca 70mm, osa šroubu kolmo k silnici/podlaze) můžou být načatý - takhle mi to povrzávalo, až se mi na pravým rameně utrhnul dočista a na levým k tomu neměl daleko.
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
Silentbloky obou předních ramen mám vyměněné na záruku , jsou to ty kulaté vpřední části vozu a průměru cca 70mm , oba dva se utrhly ve zhruba stejný čas a bylo to okolo 25000km.
Já mám takové tušení , že to jde od LP tlumiče . Vypadá to na uložení v té horní části , jenže tam se nedá nic zkontrolovat a hlavně tam není vidět. Zajímavé je že když se tam dostane třeba voda tak to vrzání ustane. Ale jak to vyschne tak se to občas ukáže zase.
Já mám takové tušení , že to jde od LP tlumiče . Vypadá to na uložení v té horní části , jenže tam se nedá nic zkontrolovat a hlavně tam není vidět. Zajímavé je že když se tam dostane třeba voda tak to vrzání ustane. Ale jak to vyschne tak se to občas ukáže zase.
New Accent - 1,4i , elegance , gold biege , 10/2008
- cert
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, tak to vymontovat a vyčistit. Mně to servis iniciativně namazal a když jsem měnil pak tlumiče, tak jsem je měl plný písku. Po vymytí v benzinu ticho a pohoda. Chce to ale stahovák na pružiny.
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008