Výměna žárovky předních světel
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Výměna žárovky předních světel
To spomalené zobrazovanie zmien na displeji, napríklad pri prepínaní funkcií palupného počítača, vidím aj pri súčasných ranných teplotách (-18 až -11). Pri -28 to už musí byť brutál.
i30 1.4 CVVT, 80 kW (2010)
- Reklama
-
- **
Jo jo,tekuté krystaly už asi přestávají téci
Co se týče H7-ček, tak mě vydržely cca 20000km, taď za poslední dva týdny jsem vyměnil čtyři (jedna nepřežila ani týden), asi nějaká kletba Po zapojení odporových drátků zatím neznačkovky (Elta) drží. Největší problém vidím v dost velkém přebíjení alternátoru po studeném startu, to mi měřák ukazuje i 14,8V na baterce a to už je na žárovky too moc. Stačí ale chvíli počkat (tak 1-2minuty),nechat auto vrčet a až pak rozsvítit. To už se napětí v palubní síti srovná na 13,8V a je vše O.K.
Jinak při výměně žárovky je dobrá taškařice,když vám spadne mimo parabolu dovnitř do světla. V mrazu na pumpě jsem se skvěle pobavil
Co se týče H7-ček, tak mě vydržely cca 20000km, taď za poslední dva týdny jsem vyměnil čtyři (jedna nepřežila ani týden), asi nějaká kletba Po zapojení odporových drátků zatím neznačkovky (Elta) drží. Největší problém vidím v dost velkém přebíjení alternátoru po studeném startu, to mi měřák ukazuje i 14,8V na baterce a to už je na žárovky too moc. Stačí ale chvíli počkat (tak 1-2minuty),nechat auto vrčet a až pak rozsvítit. To už se napětí v palubní síti srovná na 13,8V a je vše O.K.
Jinak při výměně žárovky je dobrá taškařice,když vám spadne mimo parabolu dovnitř do světla. V mrazu na pumpě jsem se skvěle pobavil
i30 1.4 Start , Champagne Silver, Made in Nošovice
ex.: Peugeot 206 1.1
Peugeot 205 1.8
Škoda 120L
Škoda 100L
2x Trabant 601 "Limousine"
Peugeot 205 1.8
Škoda 120L
Škoda 100L
Dobijanie 14,8V je v pohode... Vsetky "novodobe" auta dobijaju od 14 - 15V..
Opel Astra H 1,6
Renault Clio RS
Hyundai I30 1.4CVVT 2011 - 2012 - predane
Accent MC CRDi 2007 - 2011 - predane
Accent MC CRDi 2009 - 2021 - ekologika likvidacia
Ak si myslíte že poznáte Hyundai, zamyslite sa znova!
Renault Clio RS
Hyundai I30 1.4CVVT 2011 - 2012 - predane
Accent MC CRDi 2007 - 2011 - predane
Accent MC CRDi 2009 - 2021 - ekologika likvidacia
Ak si myslíte že poznáte Hyundai, zamyslite sa znova!
Výměna parkovačky
Potřebuji vyměnit parkovačku u spolujezdce. Místa je tam málo máte s tím někdo zkušenost je možný použít třeba kleště? Na ruce je místa málo, vadí nádržka na ostřikovače.
stejně jako v případě výměny potkávačky...odšroubovat nádržku
Sračkám se nevyhneš..
i30cw 1.6 CVVT+LPG 2012, cashmere brown, comfort + paket tempomat + paket kůže by Luki :D
i30cw 1.6 CVVT+LPG 2012, cashmere brown, comfort + paket tempomat + paket kůže by Luki :D
A dost. Dneska vymena leve predni potkavacky. Na osramku najeto pouhych 6976 kilometru. To mi prijde tragicky. Objednavam se na montaz tech odporovych dratku. Navic nejak vrci vyskove nastaveni svetel - na tohle bych se chtel zeptat. Kdyz stojite v garazi nebo nekde mezi zdmi - slysite, jak rachoti to naklapeni svetel nebo to zacalo delat az tedka nam? Dneska jsem vymenil tu potkavacku, zkusil postelovat vyskove nastaveni a ten zvuk me vydesil. Navic dolu to jde pekne a nahoru to nejak vynechava :/ chjo
i30 1.4 + kn, 12/2007
motorky nehrčí a s novými žárovkami Xenesis jsem drátky sundal - holt to bez nich svítí víc
Sračkám se nevyhneš..
Laufas: Ovládanie motorčekov v kabíne...
Keď s ním rýchlo potočíš hore a dole tak to prestane... To isté je aj na Accente. (Typ od Adam221)
Výmena spínača alebo rozobratie vyčistenie kontaktov a vloženie naspäť.
Ja som to vyriešil nastavením na 0 pozíciu, t.j. svietenie ďaleko a spínač som si odpojil (nakoľko chodím vačšinou sám + 1 človek)
Keď s ním rýchlo potočíš hore a dole tak to prestane... To isté je aj na Accente. (Typ od Adam221)
Výmena spínača alebo rozobratie vyčistenie kontaktov a vloženie naspäť.
Ja som to vyriešil nastavením na 0 pozíciu, t.j. svietenie ďaleko a spínač som si odpojil (nakoľko chodím vačšinou sám + 1 človek)
Momentaly: VW Polo 1,4TDi 55kW RV2002 100 000km
Passed: WrAccent MC 1,4 71kw RV2007 60 000km
WrAccent LC 1,3 61kW RV2001 150 000km
Posledný príspevok sa necituje! používaj tlačidlo ODPOVEDAŤ.
Passed: WrAccent MC 1,4 71kw RV2007 60 000km
WrAccent LC 1,3 61kW RV2001 150 000km
Posledný príspevok sa necituje! používaj tlačidlo ODPOVEDAŤ.
Jsem odpojil svetlo, odsrouboval ty tri sroubecky, vytahl svetlo, vymenil zarovku, nasadil svetlo, zapojil konektory zpet, nasadil svetlo a prisrouboval. Sednu do auta, rozsvitil jsem na zkousku a vse ok. Pak jsem pootocil koleckem vyskoveho nastaveni svetlometu a pocit dobre odvedene prace pominul. Fakt to chrci, vrci a nejak se to zadrhava. Dolu to faka, nahoru tak trhane a hlavne ten zvuk Hruza. Neva, nejak si poradim, potrebuju to, pouzivam to casto.
-na tohle si netroufam, ale dikyVýmena spínača alebo rozobratie vyčistenie kontaktov a vloženie naspäť.
Naposledy upravil(a) laufas dne 08 úno 2012, 18:45, celkem upraveno 1 x.
i30 1.4 + kn, 12/2007
Tak v pohodě to moc není (pokud není použit gelový aku), plynovací napětí olověného aku je 14,5 V. Právě v dnešní době dík použvání bezúdržbových akumulárorů je dobíjení na 14,1Vadam221 píše:Dobijanie 14,8V je v pohode... Vsetky "novodobe" auta dobijaju od 14 - 15V..
Accent LC CF1 1.3 2006
-
- **
Přesně tak. A navíc konkrétně H7 jsou na napětí vyšší než 14V dost háklivý a rapidně jim klesá životnost.
i30 1.4 Start , Champagne Silver, Made in Nošovice
Peugeot 205 1.8
Škoda 120L
Škoda 100L
Peugeot 205 1.8
Škoda 120L
Škoda 100L
Jenom dovětek, buď rád, že nemáš těsný kastlík na baterku jak třeba ve Š 100, za dva roky bys ji při přebíjení nevytáhl z kastlíku jak by se nafoukla.
Accent LC CF1 1.3 2006
Re: Výměna parkovačky
Vede tam trubka a je tam pevně nádržka ostřikovače. H7 byla v pohodě, ta je vedle. Tady je to dost hustý. Jak tu žárovičku vyndat, abych něco nezničil? Prý je tam je nastřčená, musí se nějak otočit apod. Vítám každou zkušenost a nápad, nerad bych vyndával celý světlomet. Typ je W5W?horake píše:Potřebuji vyměnit parkovačku u spolujezdce. Místa je tam málo máte s tím někdo zkušenost je možný použít třeba kleště? Na ruce je místa málo, vadí nádržka na ostřikovače.
zaber,jde to ztuha,nejspíš to odnese hřbet ruky, leč dá se
Sračkám se nevyhneš..
Byla to pěkná pakárna, nakonec jsem vyndal celý světlomet a v pohodě...lukis01 píše:zaber,jde to ztuha,nejspíš to odnese hřbet ruky, leč dá se