Prý si objednává na zakázku přímo u výrobce kol vždy určité množství sad disků, které jim výrobce upraví tak, že nemusíš používat žádné vystřeďovací kroužky a mají i vyfrézované díry pro použití originálních matic a můžeš proto používat jen jednu sadu matic pro plech a alu kola.
... píšu jen co mi řekli v ... vůbec této problematice nerozumím
Petr: o tech maticich jsem nevedel - maji teda rovnou dosedaci plochu jako plechace? S tou stredovkou je to pravda, opravdu prodava kola s presnym stredem. Pokud to myslel takhle, tak OK, ale jinak je ten typ bezne k dostani, i kdyz neni na autech moc videt a osobne bych taky volil jiny styl.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Koupit si muzes jakakoliv kola, ke kterym je typovy list na ix20 a tech je opravdu mooore - tedy je celkem realne, ze muzes bez prooblemu provozovat kola 6,5x15 ET42. Ale je jasny, ze pokud ti sadu nechali treba za 4000,-, tak je to dobry argument ke koupi.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Zdrávím pánové. Prosím o radu. Ještě mi nedošel velký techničák a ja bych potřeboval vědět alternativy hlinikových disku s pneu. Víž že mám ve velkém techničáku zapsané i "17", ale nevím přesnou specifikaci.
U jiného tématu již psal nějaký kolega alternativy, ale asi to opsal špatně, protože v takovém rozměru jsem nesehnal ani jeden disk.....
Nesmysl to není, jen to jsou atypické, originální disky od Hyundaie, které v daném rozměru nejsou od alternativních výrobců Benet, Alcar... k sehnání. Pouze jako originální náhradní díl, ovšem cena jednoho disku tomu odpovídá a je okolo 5 tisíc
Řešil jsem to koupí jiných disků (tuším 6.5Jx16 ET42) s typovým listem a dodatečným zápisem do TP. Jiné řešení tahle rovnice nemá.
co ty 16" z ix20 od vtlait půjdou?
Můžu ti nabídnout úplně nové pneu 15" Hankook optimo k 415 185/65 ale disky k tomu nemám nechal jsem si je na zimu. Jsou z mojeho auta nikdy nejeté.
tak jsem si chtěl koupit v autorizovaném servisu origo ALU disky. při prozkoumání rozměru jsem zjistil ET45 a v techničkáku mám ET48. prodejce mi řekl, že by to neřešil a potom mi nabídnul typový list a že si mám zajít na STK a potom pro zápis do TP. tomu říkám vychytávka . nemáte někdo tip na pořízení disků v rozměru 6.0J x 15 ET48 bez dalších problémů? osobně nevidím zásadní problém 45 nebo 48, ale nějaký šťoural by se, při mé smůle, najít mohl
Já mám např. tyto : http://www.barum-pneu.cz/dezent-l-strib ... 114,3-et48. Dělají se v tomto rozměru i s ET 40, ve 3 barevných odstínech. Jsou dle specifikace pro ix 20, ale mají větší středový otvor ( na dodacím listu napsáno Mitsubishi ), byly však přibaleny středící kroužky přesně pro ix 20.
Na www.alcar.cz je konfigurátor kde se dají zadat všechny parametry včetně typu podle velkého TP. Já objednal dezent F jelikož Dezen L jsem měl na jiném autě a tím že jsou poměrně dost vystouplé do venku, byly za dva roky ježdění otlučené od kamínků které létaly od předních kol k nepoznání. Jinak jsou to samozdřejmě 6,5 x 15 protože 6 X 15 mně nenabídly ani v H.