Únik chladící kapaliny(plynu).Bývá to minimální pokles tlaku v okruhu a klimatizace pak nestíhá chladit.V případě kompletního úniku náplně to čidlo tlaku vyhodnotí a odpojí klimatizaci.Nápln totiž maže kompresor.Návštěva servisu cca 600 až 1000kč,provedou diagnostiku a novou nápln,v případě potřeby zjistí místo úniku a opraví(asi se navíší cena?)Podle stáří by jsi jednou za dva roky měl provést kontrolu,mě už to vychází každé jaro,asi podle toho jaká je zima,čim větší mrazy tím větší únik(můj pocit).Doporučuji na léto zprovoznit,trajet moc dobře nechladí v létě bez klimy.Ventilátor nasává vzduch nad motorem a s otevřenym oknem to jde tak maximálně po městě.
Jinak v převodovce mam 8,5l oleje(asi ten chladič navíc).Objednaval jsem 9l.Výměna :vypustit jde asi 6l ,pak doleju novým,projedu to asi15km a pak znovu vypustim jen 3l a doplnim novym,dam nový filtr.Správně je na to nějaká mašina,která vycucne celou nápln a pak se dá nová.Tu já nemám a servisům nevěřim,mam s nimy špatné zkušenosti.Na servis jezdim ke kamarádům,kde si všechno udělam sám nebo s jejich pomocí.Jinak tento způsob mi poradilo více lidí, že se to tak taky dá dělat.Interval výměny má hyundai v 90tis,pak ve 150tis.Já to měnim po 40tis pro jistotu.Přeci jenom využívam vykon auta maximálně a dost jezdim,taky jezdim s vlekem dálky,tak autínku dopřávam za dobře odvedené služby
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)