Převodovka
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Převodovka
Zdravim. Z ničeho nic se mi na řadící páce zjevila vůle. Když zařadim jakoukoliv rychlost tak je páka volná jak když je v neutrálu ale rychlosti jdou řadit normálně. Nevíte prosim někdo čim to může bejt resp. jak se toho zbavim? Mam accenta x3 r.v 95.
Hyundai Accent 1,3i 12V 55kw r.v. 1995
- Reklama
Re: Převodovka
Možno už opotrebené vymedzovacie puzdra.Odstrán manžetu na rýchlostnej páke a dolad vôlu na lankách.Poprípade skontroluj pružiny na radení na prevodovke.
Hyundai Accent LC 1,3í 12V 63kw r. v. 2005
suzuki sx4 1,6 GS 4x4 SE-SNOW Outdoor Line r.v.2011
Můžeš mi ještě napsat jak sundat tu manžetu? Sem to zkoušel ale drží to fest pevně a zespoda toho rámečku sem nahmatal něco jako šroubky.Sice nechápu jak se k nim dostat ale zase na druhou stranu to nechci urvat, tak se radši ptam.jaroslav5 píše:Možno už opotrebené vymedzovacie puzdra.Odstrán manžetu na rýchlostnej páke a dolad vôlu na lankách.Poprípade skontroluj pružiny na radení na prevodovke.
Malo by to íst dolu ale aj tým plastom. Myslím celý ten pozdlžny plast okolo tej manžety. Manžeta ostane na tom rámčeku a celé to vyvlečieš cez rých.páku.
Hyundai Accent LC 1,3í 12V 63kw r. v. 2005
Čus, před pár dny jsem měnil celou manžetu (byla propálená od cigarety od minulého majitele). Musíš vyndal sedadlo spolujezdce (4x14mm šrouby), potom odšroubuješ panel od ruční brzdy a nakonec odšroubuješ pár šroubků co drží hlavní středový panel. Ještě musíš odšroubovat hlavici ruční páky. Normálně to vytáhneš a můžeš seřizovat vůle na lankách.
Hyundai Accent 12V, 62 kW, rv. 96
Tak jsem si na to dneska udělal čas.Sedačka vážně musela ven.A vúle nebyla na lankách ale byla prasklá podložka ve šroubu co drží řadící páku.Pořešila to nová podložka a vůle zmizla Takže všem díky za rady