klepání v motoru
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
klepání v motoru
Zdravím všechny.Mám menší problém se zvukem motoru.Ozyvá se mi z něho klepání,který vychází z vrchní části někde vedle svíček.Ten zvuk připomíná motor nafťáku.Slyšel jsem i názor,že to může být olejem.Je tam Texaco Havline 10w-40.Jde mě hlavně o to je,jestli je možno s touto závadou ještě nějakou chvíli jezdit.Jedná se o Lantru 1,6 r.v 1996.Dik moc za připadnou radu.
- Reklama
Ahoj, zaleží na tom, odkud se zvuk ozývá, pokud to jde z pravé strany hlavy - na druhe straně než je rozvodovy řemen, tak to je řetízek mezi vačkami, který klepe při volnoběhu o plechový vinglík - zvuk je většinou nepravidelný, no a pokud se ozývá pravidelné cvakání zpod víka ventilů a při přidání plynu pravidelně zrychlí, tak to zrychlíš bude nejspíš hydroštel ventilu.
Lantra sedan 1,6 16V r.v.96
no taky se nezmiňuje o hydroštelech. Mě prostě když klesne hladina oleje níž tak se my ozve klepání od ventilů,a když o něco doleju tak to ztichne a hotovo.Neříkám že to je u něho stejné,píšu co pomáhá mě.Určitě může zkusit nejdřív tohle než to dá do servisu bo tak. a co má za auto by mohl teda napsat,to jo
LANTRA 1.8-beast in korea 25*5*10 + --odpočívej v pokoji
Ten olej a jeho hladina je příčinou toho klepání. Opravdu stačí dolít a nezabívat se tím. Nelej tam žádné příměsi stejně to nepomáhá-vlastní zkušenost. Jó a začal jsem dávat 15W-40 a dolívám mnohom méně než dřív.
Hyundai i30 Trikolor 1,4 s paketem plus a černou metalízou 6/2011
Hyundai Accent 1,3 12V 62 kW 2004/3 prodán
Hyundai Lantra combi GLS 1,6 16V r.v.96 Sněhurka je prodaná.
Hyundai Accent 1,3 12V 62 kW 2004/3 prodán
Hyundai Lantra combi GLS 1,6 16V r.v.96 Sněhurka je prodaná.
MATES
A kolik máš natočeného na tacháči? Je fakt, že nízká hladina oleje se fakt takto projevuje, švagrovi to řvalo jako traktor, dolil a klid.
Rade622
Rade622
Už sem nechodím, pokud mě chcete nakontaktovat, pak na mail.
- kopir
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zdar chuapi. Mne tiež klepoce na pravej strane, asi retiazka medzi vačkami. Kúpil som novú a chcel by som si ju vymeniť. Už som si porobil na aute všeličo, ale neviem či na to mám, či tam netreba niečo nastavovať, pretáčať vačky.......poraďte, kto to už robil a či nebude lepšie to dat automechanikovi.
Skúšal som dat dole kryt ventilov, aby som sa na to pozrel, ale nešiel, ako keby sa tam s tým tesnením prilepil, radšej som to zmontoval späť, aby som to tesnenie nedotrhal, poprípade nepraskol kryt. Je aj na to dáka rada, jak to dat bez poškodenia dole ? Dík.
Skúšal som dat dole kryt ventilov, aby som sa na to pozrel, ale nešiel, ako keby sa tam s tým tesnením prilepil, radšej som to zmontoval späť, aby som to tesnenie nedotrhal, poprípade nepraskol kryt. Je aj na to dáka rada, jak to dat bez poškodenia dole ? Dík.
Chrysler pt cruiser 2,0 16V
Hyundai Lantra combi 1,6 16V GLS G4CR/84kw-predané
Hyundai Lantra 1,5 GLSi -predané