Písknutí po startu
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
Písknutí po startu
Dnes ráno mi dotáhl mechanik ten nový řemen..i tak není napnutý na 100% ale to asi být nemá...ale k dotazu...dal jsem auto do garáže...po 5 hodinách jdu opět startovat...nastartuji dám zpátečku rozjíždím se jen na spojku a najednou zapísání tak sekundu..až jsem se lekl co to je...zapísknutí to bylo dost hlasitý ..vyřadil jsem vyjel na neutrál z garáže(to už je z kopce) dám jedničku a zapískání opět ale kratší..a pak už nic....nevíte co by to mohlo být?...teď už to neudělalo,ale motor byl zahřátý..jen počkám do rána a zkusím to za studena..volal jsem tomu mechanikovi a ten kdyby to byli řemeny tak by to pískalo i na ten neutrál...docela šoky...tohle se mi ještě na lantře nestalo...a myslel jsem že to je k těm řemenům...díky za odpověď
Hyundai i30 combi 2gen. 1.6 mpi r.v.2015
Škoda Octavia combi 1.9 tdi r.v. 2000
Hyundai Lantra 1.6 16V r.v. 1999
- Reklama
Re: Písknutí po startu
Vyměň mechanika, dělá to řemen, nevím co tam máš za značku, ale některé to dělají, začas to buď přestane a nebo vyměnit Koupil jsem kvalitní řemeny na acoše a pískaly jak divé, natahovaly se jak žvejkačka, tak jsem koupil to nejlacinější myslím od starline a nyní pohoda, nepískají ani se nenatahujou
Ještě by to mohlo bejt kladkou v rozvodech, ale to se zjistí snadno. Sundjí se klínové řemeny a nastrtuje se a pokud to pískne tak jsou to rozvody, takto se dá postupovat přidáváním řemenů a zjistí se co asi píská.....
Ještě by to mohlo bejt kladkou v rozvodech, ale to se zjistí snadno. Sundjí se klínové řemeny a nastrtuje se a pokud to pískne tak jsou to rozvody, takto se dá postupovat přidáváním řemenů a zjistí se co asi píská.....
.........
... řemeny mám nový GATES...mechanik je tu vyhlášený než jsem měnil řemeny kvůli pískání tak to bylo tichý pískání do "rytmu" motoru...tohle bylo jak kdyby něco jakoby proklouzlo či co..až jsem se lekl:-( ...taky to přidávám k těm řemenům když předtím mi to nedělalo...a dnes mi ho znova dotahoval...co se po 3 dnech povolil....ach jo jinak který řemen myslíš že to píská?..dotahoval mi myslím jen ten k servo pumpě...dík
Tak dnes po ránu to neudělalo,ale koukal jsem,že řemen co je u alternátoru....je podle mě víc povolenej než ten k servu...takže to asi dnes vezmu k jinému mechanikovi