Problem se stratem po noci.
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
Problem se stratem po noci.
Ahoj, koupil jsem pred tydnem a pul Hyundai Elantra 1.6 16V G4ED DOHC rv. 2000 v super stavu, ma najeto 82000 a v provozu je od 7. mesice 2001. ale predevcirem po dennim pouzivani se pres noc objevil problem s nastartovanim. Jelikoz se zas az tak moc v autech nevyznam, potreboval bych trochu poradit, na co se zamerit. Starter toci, zda se, ze bez problemu ale motor ne a ne naskocit az tak na 5-7 pokus. Kdyz pak nakonec chytne je dalsi startovani bez problemu. Auto bylo pravidelne servisovano v Hyundai, dasli prohlidka + vymena oleje me ceka pri 90000. Mohlo by to byt baterii nebo je znam nejaky jiny problem?
Jelikoz se blizi zima, chtel bych to dat doporadku at se v bezva aute vozim bez problemu. Prosim, poradte. Dekuji.
Jelikoz se blizi zima, chtel bych to dat doporadku at se v bezva aute vozim bez problemu. Prosim, poradte. Dekuji.
Hyundai Elantra 1.6 16V G4ED DOHC rv. 2000
- Reklama
Zkus dotahnout ty svicky, sundat a znovu nasadit ty kabely.
Taky zkus, nez zacnes startovat, nechat klicek chvilku v poloze, kdy se rozsviti kontrolky, at muze kdyztak cerpadlo natlacit benzin, pokud ti pres noc spadne...
Ale mozna to bude nejakym volnym cidlem, popr. konektorem na cidlu... anebo ta rosa!
Taky zkus, nez zacnes startovat, nechat klicek chvilku v poloze, kdy se rozsviti kontrolky, at muze kdyztak cerpadlo natlacit benzin, pokud ti pres noc spadne...
Ale mozna to bude nejakym volnym cidlem, popr. konektorem na cidlu... anebo ta rosa!
Minulost - Hyundai Accent 94 1.5 12V
- Lantra 96 1.8 16V
Teď - Lantra 99 2.0 16V
- Lantra 96 1.8 16V
Teď - Lantra 99 2.0 16V
covece, bud to je privod benzinu, nejaka klapka ten benos pusti zpatky a musi se dlouho natahovat (ale to je divny, pred startem by mela natlakovat), nebo to bude rozdelovac, mas-li ho tam jeste, muze byt praskle vicko, obrouseny palec a tak a dostava se tam vzdusna vlhkost, uz se to tu resilo.
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
Mne to robilo cez leto, ked boli horucavy cez noc (asi sa ten benzin uplne cez noc vyparil). Ale po asi 2 tyzdnovom ignorovani to prestalo. Tak vydrz Prdko, vydrz ))
Tiez si skor myslim, ze to bude rozdelovaci kabel, alebo sviecky.
Tiez si skor myslim, ze to bude rozdelovaci kabel, alebo sviecky.
Opel Zafira 1,8i (7 miest) 2001
Before:
Accent 1,3i, r.v. 10/2002 odisiel k Adamovi221
Peugeot 309 1,9 XLD
Before:
Accent 1,3i, r.v. 10/2002 odisiel k Adamovi221
Peugeot 309 1,9 XLD
-
- *
- Kontaktovat uživatele:
startovani
Cus. Mam stejny problem. Ale kdyz parkuju pres noc motorem dolu. tedy auto mam z kopce. Neni problem a auto nastartuje normalne na poprve. Menil jsem svicky, kabely, filtr zkousel jsem pojistky, vedeni. Porad stejny. Nejspis to bude tim cidlem. Nevim sam. Uz jsem to vzdal. Pokud tedy prijdes cim to. Zulibam Ti ruce.
V patek jsem byl na diagnostice, v poradku, zadnej problem. A sobotu jsem nabral benzin u shellky, predtim jem tam mel od OMV a od te doby to nedela. Je to zvlastni ale je to ted naprosto v poradku. Zkousel jse to Pepo i postavit, jak pises motorem dolu a startuje bezvadne. Mozna ten benzin neni tvuj problem ale zkus vzit nekde jinde, clovek nikdy nevi.
Hyundai Elantra 1.6 16V G4ED DOHC rv. 2000
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem taky takový problém,vyněnil jsem svíčky,kabely,filtry a žadná změna projevovalo se to v určité teplotní fázi.Mechanik v Brně na to přišel.Špatný kontakt na snímači kliky.Rozpojily,vyčistily kontakt a vše bylo ok.Byl to accent 1.2 12v 97.
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Jo a giagnostika taky nic nezjistila.Možná ten snímač bude špatnej měnil jsem ho na sonatě.Stojí 3800kč.Taky jsem se s tím natrápil.Stavěl jsem to z kopce,do kopce.
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi
-
- *
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jeslti je uz pozde nebo ne.. ALe jak jsem ti psal mel jsem stejny problem co ty a nakonec jsem na to preci jen prisel.. Delalo to teplotni cidlo v motoru, ktere jde do ridici jednotky.. Jsou tam 2 cidla jedno jde na palubovku a druhe do ridici jednotky tak vymen to co jde do jednotky a mas po problemech.. cca kolem 400Kc