zásuvka pro autoledničku-napětí při vypnutém zapalování

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
cmd
*
Příspěvky: 58
Registrován: 20 lis 2011, 19:15
Bydliště: Praha

zásuvka pro autoledničku-napětí při vypnutém zapalování

Příspěvek od cmd »

Neřešil někdo zapojení autoledničky při vypnutém zapalování? Standardně když nemám klíčky ve spínací skříňce, tak není ani napájení pro autoledničku, jenomže v létě, když odskočím na oběd nebo vycházku, tak se mi všechno v autoledničce rozpustí, Přece jenom to není lednička, ale spíš větrákové chladítko, pokud běží nepřetržitě, tak se to dá, ale když se třeba na půl hodiny nebo hodinu či dvě vypne, tak jí můžu rovnou nechat doma :-(. Jasně, riziko je, že když na to zapomenu nebo budu pryč déle než řekněme dvě hodiny, tak vybiju baterku, ale na to se prostě musí myslet, případně udělat nějaké dodělátko, které při riskantním poklesu napětí baterie ledničku odpojí.
Jediné, co mě napadlo, je nechat klíčky v zapalování a zamknout zvenku druhými (jestli to jde, zatím jsem to nezkoušel), ale to bych asi to auto rovnou mohl nechat odemčené a na okno dát ceduli zlodějům doporučuji...
Matrix 1,5 CRDi VGT
Reklama
 

kaspi
**
Příspěvky: 127
Registrován: 20 úno 2008, 14:35
Bydliště: Vsetín

Re: zásuvka pro autoledničku-napětí při vypnutém zapalování

Příspěvek od kaspi »

Dám ti osobní dobrou radu: buď rád za uvedenou funkci zapalovače, protože já a i ještě jeden známý doslova a do písmene "dojeli" na to, že byla zapnuta autolednička při vypnutém motoru.
Mě se to stalo při cestě do Chorvatska 2007 a kromě baterie to odnesl zřejmě i alternátor...
Od té doby používám jen klasický chladící box a má zkušenost,že pokud je plný a podstatnou část tvoří zmrazené potraviny + namražené chladící desky, tak to vydrží v pohodě cestu ne Pejlešac tj. nějakých 15-17 hodin.
Důležité je aby ten box byl fakt naplněn, ne že si někdo pořídí velkou bednu a pak si dá na dno krabičku sýrů a nakrájenou šunku 8)
Matrix Premium 1,6, 2/2008
Odpovědět

Zpět na „MATRIX“