LPG
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Re: LPG v ix20
díky všem moc za info a uklidnění
2caruser: to mi říkala i ta ženská na pumpě,že se tankuje tak dlouho dokud to nějak "nezarachotí" či co to je za zvuk. Pak se to ozvalo a hned to vypla..pro mě nezkušeného to bylo maličko znepokojující..první co mě napadlo co to je za zvuk a hlavně co to vydává..nerozpadá se něco ?
2jiri.vacha: Rukavice se možná vemu když jsem viděl jak to "pšouklo" když to odpojila
2caruser: to mi říkala i ta ženská na pumpě,že se tankuje tak dlouho dokud to nějak "nezarachotí" či co to je za zvuk. Pak se to ozvalo a hned to vypla..pro mě nezkušeného to bylo maličko znepokojující..první co mě napadlo co to je za zvuk a hlavně co to vydává..nerozpadá se něco ?
2jiri.vacha: Rukavice se možná vemu když jsem viděl jak to "pšouklo" když to odpojila
- Reklama
Moje poslední tři plnění mě ukázaly spotřebu kolem 7,7 l(pc program "Moto assistant") plynu, na benzín jsem jezdil za 6,4 l ,podle počítače 5,8l. Jezdím okrsku a dálnice, denně cca 100km. Průměrná rychlost 56 km ( dle počítače) Plyn tankuji v Prostějově za 15,90 a jsem spokojen. Jo první kontrolka mě zhasne u 120 km a pak to jde rychle.Nádrž plním na 42 l bez nějakých problémů.
Taky doplním spotřebu, na benzín byla 7,3 na plyn je 8,8. Takže nárůst 1,5 což je asi normální. Kontrolky stavu obsahu nádrže mám odpojené a jak čtu o nic nepřicházím. Jezdím podle denního počítače km kdy vím, kolik na nádrž najedu a podle toho plánuji tankování. No co se týče tankování u pumpy snažím se vždy sám. Občas se stane že to nejde tak alespoň zapojím hadici a čekám až obsluha zmáčkne ovladač. Tankuji dokud se hejbe počítadlo . Nádrž 54 litrů běžně na 52.
Mám motor osazen od druhé servisní prohlídky svíčkama Champion RER8MC a na LPG jsou bohužel nepatrně slabší. Občas motor v nízkých otáčkách na málo plynu zacuká. Ta hranice nějaká u svíček NGK byla taky, ale teď je to určitě od vyšších otáček dřív. Tak pokud můžete těmto svíčkám se vyhněte a pokud je někdo jezdíte pište zkušenosti. Brisk zatím náhradu pro nás nemá.
Mám motor osazen od druhé servisní prohlídky svíčkama Champion RER8MC a na LPG jsou bohužel nepatrně slabší. Občas motor v nízkých otáčkách na málo plynu zacuká. Ta hranice nějaká u svíček NGK byla taky, ale teď je to určitě od vyšších otáček dřív. Tak pokud můžete těmto svíčkám se vyhněte a pokud je někdo jezdíte pište zkušenosti. Brisk zatím náhradu pro nás nemá.
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
brisk už má, v prodeji budou během měsíce.... jinak k origo NGK... po 15tkm se zvětšil odtrh z 1,0mm na skoro 1,2mm... sklepl jsem na 0,8mm (doporučováno přímo NGK) a busím říci, že hlavně v přechodových režimech je to mnohem lepší!
EX - i30 1.4 CVVT Patriot BRC SQ 24
Pro zajímavost, takto vypadá uvnitř filtr plynné fáze těsně před vstřikama. Jedna část je papír, druhá polyester. Je to filtr Czaja 12/12 za cca 200,- . Tento na fotce má najeto 26000 km a zdá se, že jeho výměna byla předčasná. http://autodily.lkauto.cz/filtry-lpg-pl ... 2stup-filt
- Přílohy
-
- DSC01230.JPG (143.17 KiB) Zobrazeno 2485 x
-
- DSC01229.JPG (151.03 KiB) Zobrazeno 2485 x
-
- DSC01228.JPG (142.28 KiB) Zobrazeno 2485 x
Mám LPG ix 20 9 500 km a jsem spokojený jako želva.
Jen mám dotaz. V servise mi řekli, že k doplňování přimazávání mám používat Valve Saver Fluid, ale je dost poměrně drahý. Někde jsem četl, že jej plně nahradí GasLube PREMIUM. Případně prosím radu, kde jej nejlépe koupit.
Jen mám dotaz. V servise mi řekli, že k doplňování přimazávání mám používat Valve Saver Fluid, ale je dost poměrně drahý. Někde jsem četl, že jej plně nahradí GasLube PREMIUM. Případně prosím radu, kde jej nejlépe koupit.
Zdar, jaké používáte svíčky na LPG. Já mám pořád ty originál a najeto bude 10 tis. Má někdo doporučení ohledně značky, ceny a kdy měnit? Díky.
- Nexus
- Kontaktovat uživatele:
rotny: názorů uslyšíš hodně a sám nevím když jsem koupil sonatu, byly tam NGK a s plynem nakroutily bez pár drobných 100tis km v servise mi chlapík řekl stačí obyčejný boschky za pár korun a častěji měnit - cca 15-20tis, teď na nich mám najeto přesně 20tis a o výměnu se nehlásí, ale jediný rozdíl který jsem zaznamenal oproti drahým NGK je to, že mi vzrostla spotřeba skoro o litr
Sonata V6 2.7 229tis LPG :)
Lantra rv. 94 1.6i 220tis LPG
Peugeot 301 1.6i allure+ 150tis LPG
†Toyota Corolla 1.4 rv. 97 LPG 414tis km
††† 3x Sonata V6 2.5 rv. 99 LPG (díly k dispozici)
Lantra rv. 94 1.6i 220tis LPG
Peugeot 301 1.6i allure+ 150tis LPG
†Toyota Corolla 1.4 rv. 97 LPG 414tis km
††† 3x Sonata V6 2.5 rv. 99 LPG (díly k dispozici)
Mě to perfektně jezdilo na origo NGK. Teď po druhé garančce na Championy o poznání horší. Určitě odzkouším české Brisky jak budou.
-
- *
Tak mam ix20 1.6 LPG a mam najeto 800km. Muzuz rict, ze prvnich 500km to bylo takove linejsi auto. Po prekonani 500km se jakoby neco preplo a je to o neco sviznejsi, ale porad mi to prijde stejne silne do vetsich kopcu i pri predjizdeni jako stary Accent 2000 s 90 konmi.
To tak bude porad? Jako prodejce mi rekl ze prvnich 5000 mam jezdit podle predpisu a moc to nehonit, ale i tak mi prijde ze doba pokrocila a auto by melo po kratke dobe jezdit jak drak. Zatim mi to neprijde. Mimochodem na benzin to jede velmi podobne.
To tak bude porad? Jako prodejce mi rekl ze prvnich 5000 mam jezdit podle predpisu a moc to nehonit, ale i tak mi prijde ze doba pokrocila a auto by melo po kratke dobe jezdit jak drak. Zatim mi to neprijde. Mimochodem na benzin to jede velmi podobne.
ix20 White TriKolor 1,6i LPG, 6 rychlostí + 125 koní = spokojený řidič
- Farrael
- Kontaktovat uživatele:
Otázka taky je co taháš za plyn. Ten na tom výkonu udělá taky divy. Jeden ti z toho udělá raketu, že to jede líp jak na benzín a jinej zase je taková hrůza, že prošlápneš plyn až na podlahu a ono se nic neděje.
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
-
- *
Měl jsem tam od originál servisu plnou nádrž. Nějaký servis Strakonice? Nevím, auto je z Prahy. Pak jsme tam měl z Tank-Ono z Vysokého mýta. Reakce stejné.
Dneska jsem natankoval z normální pumpy, kde podle ohlasů známých chodí celé město na plyn a konkurence tam posílá kontrolu 2x do roka.
Tak uvidíme. Spíš bych to viděl, na špatné seřízení auta. Jak dosáhnu 2000km, tak tam na ně naběhnu pokud se to do té doby nezlepší..
Dneska jsem natankoval z normální pumpy, kde podle ohlasů známých chodí celé město na plyn a konkurence tam posílá kontrolu 2x do roka.
Tak uvidíme. Spíš bych to viděl, na špatné seřízení auta. Jak dosáhnu 2000km, tak tam na ně naběhnu pokud se to do té doby nezlepší..
ix20 White TriKolor 1,6i LPG, 6 rychlostí + 125 koní = spokojený řidič
Díky za super fotky!! Když porovnám s filtrem z Felicie (benzín), který jsem rozřízl po předepsaných 60 000 km, tak ten tvůj je zánovní. Můj benzínový byl úplně černý, jako kdyby filtroval vyjetý motorový olej z dýzluairwaves píše:Pro zajímavost, takto vypadá uvnitř filtr plynné fáze těsně před vstřikama. Jedna část je papír, druhá polyester. Je to filtr Czaja 12/12 za cca 200,- . Tento na fotce má najeto 26000 km a zdá se, že jeho výměna byla předčasná.
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
V neděli večer jsem natankoval na dálnici A1 v Chorvatsku někde u Makarské LPG u LuKu a katastrofa. Okamžitě žlutá kontrolka motoru a pokles výkonu a krouťáku o cca 20%. Máte někdo zkušenosti co tady v okolí Makarské tankovat? Cena byla příjemná na naše asi 15,40. Jinak LPG od Agipu u tuším Loipersdorfu za Vídní je bezproblémovej.
v HR som na A1 tankoval (ak si dobre pametam - blocky som nejak nezbieral ) v INA pri splite, dalej pod zagrebom v draganič a desinec, ziaden problem, cena 60-70centov,
google mapa:
http://maps.google.cz/maps/ms?ie=UTF8&o ... fd88e5049c
google mapa:
http://maps.google.cz/maps/ms?ie=UTF8&o ... fd88e5049c