ruční brzda
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
Re: ruční brzda
tak jsem to byl vyzkoušet na cestě mírnej kopec dolů...zatáhnu na 1 zubu malinko brzdí na 2 zastaví auto "je to ale fakt mírně z kopce"...zatáhnu jí až na 5-6 zub...zkoušel jsem povolit matku a když jí povolím je volná...jako nedotažená..tak jsem ji dal tak aby nešla povolit..prstem .....jak pozná laik aby ta ručka nebyla dotažená moc a nepřibržďovala...jen to dát na hever?..nebo na to je jiná finta
Hyundai i30 combi 2gen. 1.6 mpi r.v.2015
Škoda Octavia combi 1.9 tdi r.v. 2000
Hyundai Lantra 1.6 16V r.v. 1999
- Reklama
dík... ..je to asi hovadina...ale nechci to posrat .... ten mechanismus nebo kotouče a destičky....
Chci se optat ..chci tu brzdu trochu povolit ...povolím tu matku ...ale když na to za 2 dny kouknu ...tak matka je stále volná..a ručka se nepovolila...jak na to?....díky
- black_sheep
- Moderátor
mám drobný problém s nesouměrným účinkem brzdy na coupe RD, což je v podstatě taky lantra J2.
a nerozumím proč? oba lanovody jsou nové a stejné, resp stejný dodavatel L/P - má otočené úchyty jinak délka sedí, brzdiče fungují skvěle - však jsou rok staré. kotouče nic moc (na to že jsou cca 3 roky staré a moc jsem nenajel), destičky OK (stále první sada na těch kotoučích).
po dotažení to bylo stejně křivé jako předtím, tj. jedno lanko kratší a druhé delší, jako by ten nesouměrný účinek zůstal. jedna věc je, že to teďka fakt po cca 4-5 cvaknutí stojí i ve velkém kopci. stav předtím: auto v kopci už nedrželo, jeden lanovod byl ok, druhý se nehýbal, protože byl zarezlý, a tak to na ručku brzdilo jen za jeden kotouč.. přišlo mi, že tam ve finále není co nastavovat
ten levý lanovod, kde byl původně ten zarezlý, tak šlape jak hodinky - měl jsem to ve vzduchu a po dvou cvaknutích s kolem neotočím. v ten samý moment se s druhým kolem dá ještě otáčet. Musím přitáhnout ručku ještě o tři zuby a pak už stojí i druhé, ale při troše snahy s tím pohnu :/ kvuli tomu delšímu holt auto stojí v kopci až po cca pěti cvaknutích.. a to mě sere když mám všechno nové. spíš se mi nelíbí ta nesouměrnost, nepomůže to ani znova povolit.. :/
někdo nějaký nápad? srovná se to samo, nebo jsem něco zapomněl já? mám najezdit pár km a pak to přitáhnout znova? nebo co s tím? nění třeba někde něco odvzdušnit?
a nerozumím proč? oba lanovody jsou nové a stejné, resp stejný dodavatel L/P - má otočené úchyty jinak délka sedí, brzdiče fungují skvěle - však jsou rok staré. kotouče nic moc (na to že jsou cca 3 roky staré a moc jsem nenajel), destičky OK (stále první sada na těch kotoučích).
po dotažení to bylo stejně křivé jako předtím, tj. jedno lanko kratší a druhé delší, jako by ten nesouměrný účinek zůstal. jedna věc je, že to teďka fakt po cca 4-5 cvaknutí stojí i ve velkém kopci. stav předtím: auto v kopci už nedrželo, jeden lanovod byl ok, druhý se nehýbal, protože byl zarezlý, a tak to na ručku brzdilo jen za jeden kotouč.. přišlo mi, že tam ve finále není co nastavovat
ten levý lanovod, kde byl původně ten zarezlý, tak šlape jak hodinky - měl jsem to ve vzduchu a po dvou cvaknutích s kolem neotočím. v ten samý moment se s druhým kolem dá ještě otáčet. Musím přitáhnout ručku ještě o tři zuby a pak už stojí i druhé, ale při troše snahy s tím pohnu :/ kvuli tomu delšímu holt auto stojí v kopci až po cca pěti cvaknutích.. a to mě sere když mám všechno nové. spíš se mi nelíbí ta nesouměrnost, nepomůže to ani znova povolit.. :/
někdo nějaký nápad? srovná se to samo, nebo jsem něco zapomněl já? mám najezdit pár km a pak to přitáhnout znova? nebo co s tím? nění třeba někde něco odvzdušnit?
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
To dotažení jsem tu řešil...správně by to mělo začínat brzdit až tak na 3 cvaknutí a úplně tak 5-6 ....
Black: já měl to samý, stačilo ale vzít oba ty mechanizmy na brzdičích a sikovkama je pořádně rozhejbat a promazat a už to brzdí jak má, sice na víc zubů ale to je mi naprosto jedno akorát mi to vytkli na technický
Mazda 323f BA 1.5
ex Coupe 98´ 2.0
ex Accent 98´ 1.3
ex Coupe 98´ 2.0
ex Accent 98´ 1.3
- black_sheep
- Moderátor
zrovna to mám sundané. mohl bys být konkrétnější kde a s čím hejbat, kam stříkat WDčko?
I ❤ cars
Snad ještě nejdu s křížkem po funuse u brzdiče, tam kde končí lanovod je pohyblivá část, která vlastně brzdí. Může bejt nějak zanesená/zaseklá. Kleštěma za ní tahej aby se to zabrzdilo/odbrzdilo a stříkej tam to WDčko, mohlo by to pomoct... tak snad
Mazda 323f BA 1.5
ex Coupe 98´ 2.0
ex Accent 98´ 1.3
ex Coupe 98´ 2.0
ex Accent 98´ 1.3
- black_sheep
- Moderátor
supr, pozdě není, dostanu se k tomu až v týdnu. tak díky za info, mrknu na to no a ikdyby bylo pozdě, alespoň jsou tu informace pro ostatní
I ❤ cars
Jak to tak znova čtu tak je to snad poslední možnost co může bejt špatně tak snad to pomůže
Mazda 323f BA 1.5
ex Coupe 98´ 2.0
ex Accent 98´ 1.3
ex Coupe 98´ 2.0
ex Accent 98´ 1.3
Zdarec chlapi,jen dotaz....zase se povolily lanovody tak jsem to dotahoval šroubkem u ručky...už mi to víc nešlo což se mi zdálo divný protože mi stále zabírala více nahoře...celý jsem to teď rozebral tunel atd...a koukám,že tam mám 2 matky...jak jsem dotahoval tu horní matku přišroubovala se k tý spodní a už nešla dotáhnout...bylo umění je od sebe odšroubovat...horní matka je obyč a spodní taková ta s podložkou..Dotaz-máte tam taky 2 matky nebo jen jednu..je to pěkně na ...... když tam jsou 2 ...to budu muset zas celý rozdělat až to bude potřeba opět dotáhnout...Díky David