Hybridy !?
Moderátoři: amaize, Moderátoři
Re: Nekvalitní lak
Zatiaľ nedostupné, ale zachvíľu to budú voziť z USA za lepšie ceny ako to bolo v prípade predchádzajúcej generácie FX.
Ale aj tak je to len plechovica ako každé iné auto
Ale aj tak je to len plechovica ako každé iné auto
Hyundai i20 1,2 LPG BRC 02/2011 ice blue metallic 100.000 km
- Reklama
Já bych spíše než na silnější lak počkal až budou běžné cenově dostupné maloobjemové hybridy s KERS. Zatím cpou hybridní pohon do aut vyšších tříd, kde je to pro majitele/ky asi něco podobného, jako když nosí umělé kožichy místo kožichů z norka.
Předpokládám, že těch cca 5 let, kdy by asi přišla na řadu výměna auta, by mohlo snad stačit.
Předpokládám, že těch cca 5 let, kdy by asi přišla na řadu výměna auta, by mohlo snad stačit.
jirikstbk
Hybridy sú už dostupné aj v malých modeloch (Yaris, Jazz) a z osobnej skúsenosti môžem povedať, že je to skvelé riešenie hlavne v meste a mimo mesta. Cenovo tam nebude veľký rozdiel ako vprípade tvojej i20ky
Hybridy sú už dostupné aj v malých modeloch (Yaris, Jazz) a z osobnej skúsenosti môžem povedať, že je to skvelé riešenie hlavne v meste a mimo mesta. Cenovo tam nebude veľký rozdiel ako vprípade tvojej i20ky
Tak rozdiel konkretne u Yarisa je cez 2 tisic eur, co sice nie je malo, ale minimalne sa to ma sancu v priebehu zivotnosti auta vratit, nie ako u zvysku pola, kde su obcas ceny dvoj-trojnasobne.. Ak to teda bude v meste bude chodit za 3-4 litre, ako pisali v testoch. Mimo mesta by som o nejakej velkej uspore nehovoril, agresivnych soferov by brzdil slaby motor a pri pokojnej jazde zas nie je co rekuperovat..
suah
V meste vrátane diaľnice som s Yarisom HSD jazdil za 3,2 podľa palubného PC, mimo mesta to bude podobné. Na diaľnici je to už horšie. Hybridný Yaris stojí rovnako ako 1,33 v rovnakej výbave, takže tam nie je čo riešiť. No a čo sa týka agresívnych šoférov, známy jazdí s týmto Yarisom za 4,1 l a to je typ šoféra, čo na dvojke na Aygu ide takmer 100
V meste vrátane diaľnice som s Yarisom HSD jazdil za 3,2 podľa palubného PC, mimo mesta to bude podobné. Na diaľnici je to už horšie. Hybridný Yaris stojí rovnako ako 1,33 v rovnakej výbave, takže tam nie je čo riešiť. No a čo sa týka agresívnych šoférov, známy jazdí s týmto Yarisom za 4,1 l a to je typ šoféra, čo na dvojke na Aygu ide takmer 100
Taky jsem silne uvazoval o hybridu, ale Yaris je maly a u PSA ty e-HDi jsou jen habaduRa na lidi. Takze jsem se zajimal o Prius ale ja bych se do nej spatnevlez, byl by mi nepohodlny hlavne na pravou nohu. Ale jak rikás za 5 let to bude zase jinde a muzu o tom uvazovat. Prave to se mi libi ze je to idealni pohon do mesta. Treba bude i nejak zvyhodnen - treba zdarma parkovani v centru ale to v Ove zatim nehrozi.jirikstbk píše:Já bych spíše než na silnější lak počkal až budou běžné cenově dostupné maloobjemové hybridy s KERS. Zatím cpou hybridní pohon do aut vyšších tříd, kde je to pro majitele/ky asi něco podobného, jako když nosí umělé kožichy místo kožichů z norka.
Kia Sportage 2016 aktualne
Uz uplne bez Hyundai, ale bylo to fajn.
i10 1.2 - byvavalo
i20 1.6 - byvavalo
Getz 1.6 - byvavalo
Uz uplne bez Hyundai, ale bylo to fajn.
i10 1.2 - byvavalo
i20 1.6 - byvavalo
Getz 1.6 - byvavalo
- Espero
- Kontaktovat uživatele:
Mylím, že hybrid je slepá cesta vývoje. 2 poháněcí systémy najednou je plýtvání. Myslím, že bude lepší počkat u klasických PHM do doby, než se rozšíří vodíkové motory, přesněji řečeno vodík jako zdroj energie pro palivové články a vůz s čistě elektrickou trakcí.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2010, barva béžová metalíza
Espero
Palivové články sú veľmi vzdialená budúcnosť, skôr ako o 10 - 15 rokov tu nebudú sériové vozidlá za dostupnú cenu. Hybrid je skôr taký medzistupeň a myslím, že zostať pri klasických spaľovacích motoroch v dobách, keď 1 L paliva bude atakovať ceny 2,5 EURO bude riadny luxus
Palivové články sú veľmi vzdialená budúcnosť, skôr ako o 10 - 15 rokov tu nebudú sériové vozidlá za dostupnú cenu. Hybrid je skôr taký medzistupeň a myslím, že zostať pri klasických spaľovacích motoroch v dobách, keď 1 L paliva bude atakovať ceny 2,5 EURO bude riadny luxus
- Espero
- Kontaktovat uživatele:
Jenže to ti hybrid nevyřeší, co ušetříš na PHM utratíš ve značně vyšší investiční ceně vozu.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
Espero
Nemyslím si, už teraz hybrid stojí toľko, čo rovnako vybavená dieslova verzia, dokonca rovnako ako benzínová verzia.
Nemyslím si, už teraz hybrid stojí toľko, čo rovnako vybavená dieslova verzia, dokonca rovnako ako benzínová verzia.
Naposledy upravil(a) caruser dne 30 črc 2012, 12:49, celkem upraveno 1 x.
Yaris HSD stojí rovnako ako Yaris 1,33 AT v rovnakej výbave. Auris HSD je lacnejší ako 2,0 D4-D. Prius je lacnejší ako napr. OII 2,0 TDI v rovnakej výbave.
A to ešte neberiem do úvahy spoľahlivosť, ktorá je pri hybridoch podstatne lepšia ako pri diesloch
A to ešte neberiem do úvahy spoľahlivosť, ktorá je pri hybridoch podstatne lepšia ako pri diesloch
Tak mozno mi nieco unika, ale napriklad Yaris hybrid stoji vo vybave Active 14200€ a vo vybave Style 15400€. Na male auto dost. Obycajny active s 1.3 motorom stoji 12000€ a style 13000€. Aj to uz je voci konkurencii dost, ale tak je to novinka a toyota nikdy nebola najlacnejsia..
Tak kde mi ten hybrid predaju za 12? Ak s nim budem chodit kopec-nekopec za 3 litre, beriem hned dva
Tak kde mi ten hybrid predaju za 12? Ak s nim budem chodit kopec-nekopec za 3 litre, beriem hned dva
suah
Myslel som rovnako vybavené verzie: Yaris 1,33 Multidrive S Active v cene 13.240,- EURO, Yaris HSD Active 14.240,- EURO má však navyše automatickú klimatizáciu, LED svetlá vpredu a vzadu. Ak to porovnáš s konkurenciou napr. Kio Rio 1,4 EX AT cena 13.390,- EURO bez aut. klimatizácie, LED svetiel a pod. Samozrejme je otázne, kto dá toľko peňazí za malé auto, ale zákazníkov je dosť, keďže na Yaris HSD sa čaká 6 mesiacov.
Skôr by som dal otázku, kde ti predajú napr. také Rio v takej výbave AT za 12
Myslel som rovnako vybavené verzie: Yaris 1,33 Multidrive S Active v cene 13.240,- EURO, Yaris HSD Active 14.240,- EURO má však navyše automatickú klimatizáciu, LED svetlá vpredu a vzadu. Ak to porovnáš s konkurenciou napr. Kio Rio 1,4 EX AT cena 13.390,- EURO bez aut. klimatizácie, LED svetiel a pod. Samozrejme je otázne, kto dá toľko peňazí za malé auto, ale zákazníkov je dosť, keďže na Yaris HSD sa čaká 6 mesiacov.
Skôr by som dal otázku, kde ti predajú napr. také Rio v takej výbave AT za 12
To je sice pekne, ale tak nech mi daju hybrid s manualom
Nie som sice odbornik na predaj aut - ale myslim si, ze v B kategorii je predanych minimum aut s automatikou. Hlavnym dovodom bude urcite cena. Takze strategia - maximalne vybavime auto, aby sme v nom skryli naklady na hybrid - je zrejme jedina mozna, ale zatial na Slovensku nie velmi priechodna. A to vravim ako majitel vybavy Style, ktorych sa urcite vela nepredava (aspon na Slovensku)..
BTW Swift s podobnou vybavou stoji 10800€. Ak teda nie je podmienka ten automat..
Nie som sice odbornik na predaj aut - ale myslim si, ze v B kategorii je predanych minimum aut s automatikou. Hlavnym dovodom bude urcite cena. Takze strategia - maximalne vybavime auto, aby sme v nom skryli naklady na hybrid - je zrejme jedina mozna, ale zatial na Slovensku nie velmi priechodna. A to vravim ako majitel vybavy Style, ktorych sa urcite vela nepredava (aspon na Slovensku)..
BTW Swift s podobnou vybavou stoji 10800€. Ak teda nie je podmienka ten automat..