Je to úplně jednoduché - když to budeš jen lechtat, tak ti přívstřik moc benzínu nesežere

Mimochodem má jediná odpověď v tomto tématu se sem dostala přesunem z fóra o staré i30 (<2012). Kupoval jsem auto přímo s tím, že ho zajedu (Anglie a zpět, 600 km) a pak hned zplynuju.
Nelituju ani kačky - přestavba dávno zaplacená a jak jsem psal o cenách paliv - došlo na má slova - benál dnes 37,50, plyn dnes 15,50

Ohledně daní - Kalousek nemá šanci, lidi už tankují za hranicema. Daň z plynu bude vždy mnohem nižší, navíc když zaplatíš 5% nebo 30% z 15,50, pořád je to míň než polovina toho, co jako 5% nebo 30% zaplatíš z 37,50 - není to složitá matika, že ne?
Olej je při provozu na LPG mnohem čistší než při provozu na benzín a ten je zase mnohem čistší než z nafťáku, to je známá věc, kterou mohu potvrdit (měním si olej sám). Černá barva oleje nevadí - saze docela mažou - problémem oleje je stárnutí a kondenzace vlhkosti - jezdím dálky, takže dodržuji interval 20 000 km, jinak kdybych jezdil po městě, určitě bych měnil po 15 000 km.
Snad poslední věc - svíčky při LPG netrpí vůbec, jen je sklepávám na 0,7 mm - šetří se zapalovací cívky (nezvyšuje se zbytečně napětí). Ventily jsem neviděl, ale kdyby byly nějaké zničené (i30 na LPG už jezdí minimálně 5 let), tak by nějaké fotky na net unikly. Žádné takové nejsou.
Jediné, o co mám strach, je mechanický rozpad čerpadla nebo filtru, protože se dokola honí pořád stejných 5 litrů benzínu... škoda že nejde vypnout, byl by to jednoduchý zásah, další relé před čerpadlo a po rozsvícení kontrolky plynu vypnout... jenže ŘJ motoru určitě hlídá tlak paliva a tam by se musel vložit nějaký simulátor.