Trajet-nefunguje plynový pedál

Moderátor: Moderátoři

Trája
*

Trajet-nefunguje plynový pedál

Příspěvek od Trája »

Dobrý den, nemá někdo zkušenosti s plynovým pedálem,přestal fungovat. V servisu nám řekl pán že se dá vyměnit celý za 28.tis ](*,) ,proto že se nedá rozebrat. Auto nám občas škublo nic hrozného ale těď už nereaguje plyn vůbec,děkuju za jakoukoliv odpověď . :hyu: Trajet 2.0CRDi r.v.2005
Reklama

jiri.vacha

Re: Trajet-nefunguje plynový pedál

Příspěvek od jiri.vacha »

Ahoj,jak plynový pedál.Vy máte u nafty elektricky ovládaný pedál? :-k Já mám normálně lanko ke klapce.Jinak některé díly beru na vrakáči v Úvalech u Prahy.Jinak 28 tis. za pedál to je docela darda #-o .
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
HYUNDAI TRAJET 2001 2.7 6V LPG -po smrti(srdíčko)
HYUNDAI TRAJET 2004 2.7 6V LPG
Trája
*

Příspěvek od Trája »

jiri.vacha píše:Ahoj,jak plynový pedál.Vy máte u nafty elektricky ovládaný pedál? :-k Já mám normálně lanko ke klapce.Jinak některé díly beru na vrakáči v Úvalech u Prahy.Jinak 28 tis. za pedál to je docela darda #-o .

Ahoj,v servisu řekl že ano. Když jsem auto koupil tak asi po třech měsících běžného ježdění se mi zobrazil oranžově svítící CHEK.Objednal jsem auto na diagnostiku ve značkovém servisu,tam jsem se dozvěděl že mám špatný plyn.pedál.Doporučil celý vyměnit. Víc se nevyjádřil. Zítra jedu jinam na diagnostiku tak třeba budou milejší..... .
jiri.vacha

Ahoj,já byl taky jednou na diagnostice v Hyundai #-o ,nikdy více [-X Za pět minut hotovo-800kč na stůl.Kontrola kterou jsem si objednal prý proběhla,vše ok.Za týden jsem dělal komplet rozvody,zabránil jsem včas nejhoršímu.Když nejde jinak ,kupuju tam díly,už mě znaj,dostávám i slevu,jinak mam své dvorní servismany.Najdi si někoho známého či kamaráda na servis,tady na foru ti taky většina poradí,možná i někoho dohodí,i díly prodaj za dobrou cenu :mrgreen: Určitě se hodně poptej více lidí než začneš měnit,taky tak činím,ušetří to dost peněz.

Jen tak stranou: :mrgreen: check se mi rozsvicuje kvůli každé blbině(většinou po třech startech zhasne),už na to kašlu a řeším to až při nějaké anomálii :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
Trája
*

Příspěvek od Trája »

jiri.vacha píše:Ahoj,já byl taky jednou na diagnostice v Hyundai #-o ,nikdy více [-X Za pět minut hotovo-800kč na stůl.Kontrola kterou jsem si objednal prý proběhla,vše ok.Za týden jsem dělal komplet rozvody,zabránil jsem včas nejhoršímu.Když nejde jinak ,kupuju tam díly,už mě znaj,dostávám i slevu,jinak mam své dvorní servismany.Najdi si někoho známého či kamaráda na servis,tady na foru ti taky většina poradí,možná i někoho dohodí,i díly prodaj za dobrou cenu :mrgreen: Určitě se hodně poptej více lidí než začneš měnit,taky tak činím,ušetří to dost peněz.

Jen tak stranou: :mrgreen: check se mi rozsvicuje kvůli každé blbině(většinou po třech startech zhasne),už na to kašlu a řeším to až při nějaké anomálii :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ahoj,díky moc. Já jdu zítra na tu diagnostiku ke známému má dílnu a máme dobré vzahy. :D Ten mi poradil ať jezdím dokavaď se to neprojeví úplně.Bohužel dnes se to projevilo nastartuji ale na pedál nereaguje motor,vůbec.Našel jsem si ten vrakáč,supr když tak jim napíšu jestli nebudou mít plyn.pedál.Nový vyrábí jen Bosch a ten je za 28.tis :cry:
jiri.vacha

Držim palce,at to dobre dopadne [-o<,jo a na ten vrakáč je lepší jet osobně,určitě dá slevu a víc kusů na výběr :mrgreen: ,vlastní zkušenost(jednání má slušné),jsem vybíravý člověk :mrgreen:
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
kanal
**

Příspěvek od kanal »

To Trája:
Resil jsem u svyho trajeta stejnej problem a to od zacatku, co ho vlastnim. Auto mi porad vyhazovalo chybu na senzor akceleratoru- je to "potenziometr", z ktereho si ridici jednotka bere data pro jizdu (kvuli bezpecnosti je tam dvoji jisteni, tedy dva informacni toky po dvouch dratech) a je to bohuzel velmi citlivy na jakejkoliv neduh. Stane-li se tam jakykoliv problem, auto prestane reagovat na seslapnuti plyn. pedalu a padne do nouzoveho rezimu s doprovodem oranzove kontrolky CHECK. Vsude- v :hyu: i v diesel servisu Bosch, mi bylo receno, ze je treba akcelerator vymenit. Novy dokazali v Boschi za bratru 8000,- bez DPH (v :hyu: chteli menit celej pedal za dvakrat tolik), ale me se nahodou podarilo koupit jety. Po vymene v diesel servisu se ale problem se opakoval. Nakonec to byla zavada na elektroinstalaci- jeden pin dratu od akceleratoru do ridici jednotky byl spatne zastrcen a signal se ztracel- po dlouhem mereni a jednani nakonec vyresili v diesel servisu Bosch Černík v Plzni a jsem jim za to dodnes vdecny. Navic to trvalo dlouho a problem, nez kulminoval, se objevoval sporadicky, ale vzdy v nejmene vhodnou chvili auto prestalo jet. Pak servis, diagnostika, naky povrtani se v tom... Pak zase dva mesice nic a pak znova...Stalo me to tehda tolik nervu, az beda...
Promin za ten elaborat, jen jsem ti chtel naznacit, ze to nemusi byt zrovna to, co oni rikaji. Postupují standardni vylucovaci metodou a jdou samozrejme nejjednodusi cestou, pac pak neni treba tomu zas tak rozumet. Malokterej servis ma odbornika s osciloskopem, aby zacal promerovat
elektroinstalaci, atd.

Kazdopadne tedy mam, co potrebujes- senzor akceleratoru a je v poradku. Vymena je jednoducha- zvladnes sam. Pro ilustraci foto- mrkni se na ten tvuj, jestli odpovida part number a v pripade zajmu me kontaktuj pres SZ.
P.S. Nechapu, za co ti rekli v servisu 28000,- a ze nejde pedal rozebrat... Zaslouzej do zubu. A pak do pekla :evil: - jsou to zlodeji a zneuzivaji neznalosti lidi. Fuj, je mi na bliti...
trajet 013.jpg
trajet 013.jpg (161.4 KiB) Zobrazeno 6272 x
trajet 014.jpg
trajet 014.jpg (163.58 KiB) Zobrazeno 6272 x
Trajet 2.0 CRDi, 2003
Trája
*

Příspěvek od Trája »

kanal píše:To Trája:
Resil jsem u svyho trajeta stejnej problem a to od zacatku, co ho vlastnim. Auto mi porad vyhazovalo chybu na senzor akceleratoru- je to "potenziometr", z ktereho si ridici jednotka bere data pro jizdu (kvuli bezpecnosti je tam dvoji jisteni, tedy dva informacni toky po dvouch dratech) a je to bohuzel velmi citlivy na jakejkoliv neduh. Stane-li se tam jakykoliv problem, auto prestane reagovat na seslapnuti plyn. pedalu a padne do nouzoveho rezimu s doprovodem oranzove kontrolky CHECK. Vsude- v :hyu: i v diesel servisu Bosch, mi bylo receno, ze je treba akcelerator vymenit. Novy dokazali v Boschi za bratru 8000,- bez DPH (v :hyu: chteli menit celej pedal za dvakrat tolik), ale me se nahodou podarilo koupit jety. Po vymene v diesel servisu se ale problem se opakoval. Nakonec to byla zavada na elektroinstalaci- jeden pin dratu od akceleratoru do ridici jednotky byl spatne zastrcen a signal se ztracel- po dlouhem mereni a jednani nakonec vyresili v diesel servisu Bosch Černík v Plzni a jsem jim za to dodnes vdecny. Navic to trvalo dlouho a problem, nez kulminoval, se objevoval sporadicky, ale vzdy v nejmene vhodnou chvili auto prestalo jet. Pak servis, diagnostika, naky povrtani se v tom... Pak zase dva mesice nic a pak znova...Stalo me to tehda tolik nervu, az beda...
Promin za ten elaborat, jen jsem ti chtel naznacit, ze to nemusi byt zrovna to, co oni rikaji. Postupují standardni vylucovaci metodou a jdou samozrejme nejjednodusi cestou, pac pak neni treba tomu zas tak rozumet. Malokterej servis ma odbornika s osciloskopem, aby zacal promerovat
elektroinstalaci, atd.

Kazdopadne tedy mam, co potrebujes- senzor akceleratoru a je v poradku. Vymena je jednoducha- zvladnes sam. Pro ilustraci foto- mrkni se na ten tvuj, jestli odpovida part number a v pripade zajmu me kontaktuj pres SZ.
P.S. Nechapu, za co ti rekli v servisu 28000,- a ze nejde pedal rozebrat... Zaslouzej do zubu. A pak do pekla :evil: - jsou to zlodeji a zneuzivaji neznalosti lidi. Fuj, je mi na bliti...
trajet 013.jpg
trajet 014.jpg

Ahoj, chtěl bych ti moc poděkovat za rychlou pomoc a radu.Díl (snímač polohy plynového pedálu) jsem nechal vyměnit auto začalo hned reagovat supr ještě při této závadě nám mechanik zjistil špatný kontakt na druhém válci-taky opravil.Vesele jsem najel necelých 100km a ejhle Tráj začal sám od sebe přidávat otáčky a po chvilce je zas ubral.Stává se to jak na volnoběch tak i za jízdy. Stávalo se nám to před poruchou snímače a tak se vada přičítala pedálu ale teď kdaž máme pedál opravenej se nedaří přijít proč nám blbnou otáčky.Na diagnostice nic neukazuje je bez závad :( díky moc.
enjoy

Příspěvek od enjoy »

Stary znamy,ventil volnobezny:-)
Timto smerem bych se soustredil.
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
Trája
*

Příspěvek od Trája »

jiri.vacha píše:Držim palce,at to dobre dopadne [-o<,jo a na ten vrakáč je lepší jet osobně,určitě dá slevu a víc kusů na výběr :mrgreen: ,vlastní zkušenost(jednání má slušné),jsem vybíravý člověk :mrgreen:

Tak ten vrakáč jsem našel na netu na Tráju tam maj krámů super díky moc za tip :D/
Trája
*

Příspěvek od Trája »

enjoy píše:Stary znamy,ventil volnobezny:-)
Timto smerem bych se soustredil.

Ale já mám diesla :-k , volnoběžný ventil je jen u benzínu nebo mám špatné info?Díky
kanal
**

Příspěvek od kanal »

Taky nevim u CRDi o volnobeznym ventilu...Ale samozrejme rad se priucim 8-[
Trajet 2.0 CRDi, 2003
Trája
*

Příspěvek od Trája »

Ahoj, na diagnostice vyskočila chyba: "Obvod senzoru A teploty paliva" má někdo zkušenost? :roll:
kanal
**

Příspěvek od kanal »

Myslim, ze to dopadne, jak jsem psal v prispevku vyse- budes mit problem v elektroinstalaci, nejakej studenej spoj, zakorodovanej pin, prerusenej kabel... Beh na jeste delsi trat, bohuzel. Senzor dle meho neni pricinou problemu, jako u me. Zbyva Ti jen vyhledat hodne dobryho autoelektrikare, nebo servis, kde umeji pouzivat osciloskop, rozumi tomu a neboji se jit pripadne do svazků. Nebo zkus Bosch Diesel servis, kde vyresili muj problem (ale v Plzni), nejblize k Tobe je http://www.bosch-service.cz/Autoservisy ... rvice.html . Porad trpim pocitem, ze tyhle servisy jeste maji jistou profesni cest a profesionalitu a mohli by auto dat do kupy. Bude to ale bohuzel stat penize...
Jinak uz nedovedu poradit a pomoci. V pripade, ze se ukaze problem mimo senzor, dostůj, prosim, nasi dohode.
Trajet 2.0 CRDi, 2003
Trája
*

Příspěvek od Trája »

kanal píše:Myslim, ze to dopadne, jak jsem psal v prispevku vyse- budes mit problem v elektroinstalaci, nejakej studenej spoj, zakorodovanej pin, prerusenej kabel... Beh na jeste delsi trat, bohuzel. Senzor dle meho neni pricinou problemu, jako u me. Zbyva Ti jen vyhledat hodne dobryho autoelektrikare, nebo servis, kde umeji pouzivat osciloskop, rozumi tomu a neboji se jit pripadne do svazků. Nebo zkus Bosch Diesel servis, kde vyresili muj problem (ale v Plzni), nejblize k Tobe je http://www.bosch-service.cz/Autoservisy ... rvice.html . Porad trpim pocitem, ze tyhle servisy jeste maji jistou profesni cest a profesionalitu a mohli by auto dat do kupy. Bude to ale bohuzel stat penize...
Jinak uz nedovedu poradit a pomoci. V pripade, ze se ukaze problem mimo senzor, dostůj, prosim, nasi dohode.

Ahoj, ten náš senzor byl vadný.Trajet jezdí ale cuká. Jednu vadu jsem odstranil a jdu po té druhé ,bohužel.Zítra jdu na podrobnější diagnostiku :lol:
Odpovědět

Zpět na „TRAJET“