starý accent - poprvé výměna svíček
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
starý accent - poprvé výměna svíček
Accent rv.v1998 a já teprve ted měním svíčky - zkoušel jsem podle návodu v originál manuálu vytáhnout kabely, ale nejdou, navíc jsme si všiml, jak jsou zpuchřelé a gumová bužírka zpřelámaná..nemám je nechat vyměnit? A jak mám vytáhnout ty kabely ?? Tahal jsem , ale nechtěl jsemmoc zabrat, abych něco ještě neutrhl...myslíte, že můžu zkusit víc silou, nebo radši svěřit odborníkovi a nechat vyměnit i přívodní kabely??? 14 let starý Accent...no nevím...letos na STK prošel, tak snad ještě na ty dva roky by se to vyplatit i mohlo
- Reklama
Re: starý accent - poprvé výměna svíček
Káblama musíš pootáčať trocha vľavo a zase vpravo a súčasne poťahovať von. Troška sily a ide to. A káble dať určite nové. Životnosť sviečok je cca 15000km.
Jde to trochu hůř ale vyndáš je,hlevně netahat za kabel ale za tu fajfku.
Jinak svíčky vyměnit a určitě NGK a kabely bezpodmínečně nový!
Já mám Accenta 12 let a už budu dávat 3 kabely.
Jinak svíčky vyměnit a určitě NGK a kabely bezpodmínečně nový!
Já mám Accenta 12 let a už budu dávat 3 kabely.
Hyundai Accent LC 1.3 12V,3dvéřák,prodán
Hyundai Sonata EF 2.0 16V 2003
A to máš to auto od novoty, jo? Teda měnit svíčky po tolika letech.... dobrý
Hyundai Lantra GLS, 1,6i 16V 84kW, r.v.1996
Hyundai New Accent Elegance, 1,6i 16V 82kW, r.v.2008
bylo: 2x Hyundai Accent GLS, 1.3i 12V 55kW, r.v. 1994
VAZ 21011, 1.3 50kW, r.v. 1977
Hyundai New Accent Elegance, 1,6i 16V 82kW, r.v.2008
bylo: 2x Hyundai Accent GLS, 1.3i 12V 55kW, r.v. 1994
VAZ 21011, 1.3 50kW, r.v. 1977
Tak jsem to dnes zvládl...startovací kabely nakonec přecejnom si daly říct a nakonec šly vytáhnout lehce..svíčky šly ven příšerně, musel jsem si na klíč na svíčky nasadit redukci z goly sady, abych měl větší páku, chtělo to pořádně zabrat, byly tam pořádně zoxidovaný...pak se mi při vytahován třetí rozpadl zcela nový klíč na svíčky, rychl jsem ho spravil....ALE- OBROVSKÝ PROBLÉM byly nečistoty v okolí otvoru na svíčku!! V manuálu radí naprostý kecy, jako vzít hadr a okolí svíčk ypřed vytažením otřít - jak asi, když se tam dostane sotva šroubovák, do tak úzkého prostoru. Nejdřív jsem ty mastné usazeniny vytahoval pinzetou, kousíček po kousíčku..hrůza...pak mě napadl spásný nápad do prostě vysát vysavačem, to bylo rychlejí a efektivnější..Nasazován svíček byl taky problém, utáhl jsem dle manuálu jen lehce, žádný na krev, ale taky ne volně. Při nasazpování nových kabelů , Starline Igniton cables ZK 7384 jse náhle zjistil , že ten nejdelší je o pár cm kratší , ale když ho položím přes kryt bloku, tak dosáhne - vadí to nějak zásadně??? Mám koupi tjiný, delší, radši??? Ž e s evůbec ptám, že. No a pak už jsem nastartoval a zřetelně slyšel, že motor je HLUČNĚJŠÍ, což mě zarazilo. Nevíte, čím to je? No ale nasedl jsem, rozjel se a okamžitě poznal, že je mnohem pružnější a i dravější, dá se říct. Motor prostě obživl, dle mého subjektivního pocitu. Rád budu, když mi řeknete připomínky a zkušenosti. Díky všem předem.
Co jsi dal za svíčky?Ty kabely jsou pěkný šmejdy alespoň já to poznal.
Jo jinak ty podělaný klíče na svíčky nekupovat.
Taky jsem jeden ukroutil,pak jsem se zdravě naprdnul a koupil jsem trubkovej klíč a mám po starostech.
Jo jinak ty podělaný klíče na svíčky nekupovat.
Taky jsem jeden ukroutil,pak jsem se zdravě naprdnul a koupil jsem trubkovej klíč a mám po starostech.
Naposledy upravil(a) Korálek dne 11 srp 2012, 17:36, celkem upraveno 1 x.
Lalis: odstranění nečistot z okolí svíček - můžeš je omést nebo vysát, ale hadr se fakt nechytne. To prostě autoři opisují ze starých příruček, často se starý text "dědí" úplně automaticky, prostě z kdovíjak staré generace návodu, protože se nepředpokládá, že by se na tak jednoduchém postupu něco změnilo. Svíčka jako svíčka, klíč jako klíč. Změnu tvaru dílů okolo autor návodu nemusí vůbec zaznamenat.
Klíč praskl - normálka - také jsem svářel šunt, který teď prodávají. Je to svařené jen odporově, nedrží to.
Hlavně jsi doufám nerval svíčky ze/do zahřátého motoru.
Klíč praskl - normálka - také jsem svářel šunt, který teď prodávají. Je to svařené jen odporově, nedrží to.
Hlavně jsi doufám nerval svíčky ze/do zahřátého motoru.
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
No v originál manuálu bylo - RADĚJI za studena. Přijel jsem ke garáži(5km od baráku), vyluxoval auto, asi hodinu a půll jsem nechal motor chladnout.. Snad jsme něco neposral??? V manuálu bylo raději, nebylo tam nic o striktním zákazu měnění hodinu po jízdě.....ježišmarjá, jestli jsem něco popsral...má vůbec cenu číst manuiál? když to teda opisujou..
ted už budu chytřejší, výměnu svíček vždy s vysavačem, trubkovým klíčem na svíčky a jedině za studena:P Achjo, fakt. když člověk není automechanik, tak jakoby nic nevěděl.
Svíčky jsem dal taky dle manuálu - NGK 2382 BKR5ES-11. Kabely Starline ZK 7384. Prodali mi v Auto Kelly. Poradíte mi prosím lepší? Hyundai Accent 1.3. LS r.v.98, 62 kW.
ted už budu chytřejší, výměnu svíček vždy s vysavačem, trubkovým klíčem na svíčky a jedině za studena:P Achjo, fakt. když člověk není automechanik, tak jakoby nic nevěděl.
Svíčky jsem dal taky dle manuálu - NGK 2382 BKR5ES-11. Kabely Starline ZK 7384. Prodali mi v Auto Kelly. Poradíte mi prosím lepší? Hyundai Accent 1.3. LS r.v.98, 62 kW.
Starline je to nejhorší za co si mohl vyhodit peníze.Kdy už konečně lidi přestanou u těhle vykuků nakupovat..
Zjisti si nejlépe,kolik by vyšly originál,může se klidně stát,že tě mile překvapí..
Jinak v podstatě si nic nepodělal,Já tedy před vysáváním nečistot nejdřív profouknu kompresorem,ale i ten vysavač stačí...myslím,že si neudělal nic špatně a NGK svíčky jsou nejlepší volba.Pokud nemáš třeba forda,který na jiné než originál svíčky nejezdí..
Zjisti si nejlépe,kolik by vyšly originál,může se klidně stát,že tě mile překvapí..
Jinak v podstatě si nic nepodělal,Já tedy před vysáváním nečistot nejdřív profouknu kompresorem,ale i ten vysavač stačí...myslím,že si neudělal nic špatně a NGK svíčky jsou nejlepší volba.Pokud nemáš třeba forda,který na jiné než originál svíčky nejezdí..
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
áá, tak fajn..v pondělí jdu pro nový, lepší kabely. I kdyby měly stát litra.
- Richard555
Já mám na své NUbiře kabely Senteh a jsou tam asi 2 roky a řekl bych že OK, jedou na LPG i na benzín bez problémů, a LPG vyžaduje opravdu dobré zapalování ! Sada kabelů Senteh pasovala a cenově bude shodná s tím Starlinem. jejich veb je: http://www.zapalovacikabely.cz a tady je sada zřejmě pro tvůj Accent http://vvcap.net/db/O98c0UurJbW5Pl3iadkP.htp a do 2 dnů po objednání jsem je měl doma .....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Já dávám jedině originální kabely Hyundai tuším že stojí 1500,-
Jinak za svíčky chválím
Jinak za svíčky chválím
- Richard555
Nejsem ani zástupce Senteh ani jinej, jen sděluji své osobní zkušenosti s tím co mě funguje bez problémů. Jasně že origo kabely asi budou nejlepší, ale teď bych prosil aby jste mě nekamenovali, mám starou pikslu a nechci nákupem kabelů zdvojnásobit cenu auta Tedy mám dobrou zkušenost se sadou kabelů Senteh na Nubiře s LPG..... dýlky dobrý, vše pasovalo a hlavně fuguje jak říkám cca 2 roky v poho. Cena na accenta 1,3 je asi 370,- poštovné cca 120,-
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Kdybysi neměl problém s vyzvednutím v kamenném obchodě s autodíly v Praze,tak bych ti mohl sehnat kabely Nipparts MOC 833,- za dejme tomu 500,- .Tato značka je majitelům dobře známá,jelikož se soustředí na japonce a korejce atd..
Náš e-shop říká,že je skladem máme,to bych potvrdil zítra.
Náš e-shop říká,že je skladem máme,to bych potvrdil zítra.
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
starou pixlu?? jakou starou pixlu, sedm let starý SUV..to přece musí něco vydržet, je to auto na výdrž, nemá rád tyhlety kecy, že to je stará pixla .
Jo, kdybysme byli všichni vataři a bavili se tu o našich Mercedesech třídy C, tak prosim, 7 letý je už pro NĚ starý...stará pixla.
Jo, kdybysme byli všichni vataři a bavili se tu o našich Mercedesech třídy C, tak prosim, 7 letý je už pro NĚ starý...stará pixla.