Ahoj potřeboval bych poradit,
Můj accent r.v 98 1.5, nechce startovat za vlhka. Když venku prší nebo je po dešti tak prostě nenaskočí startér točí a nic. Je jedno jestli je auto v garáži nebo venku. Co sem tak hledaj tak prý to dělá rozdělovač (zoxidované kontakty) a stačí prostříknout kontaktolem. Potřeboval bych poradit jak to mám udělat, vím že z rozdělovače vedou kabely ke svíčkám tot vše. A jestli dobře chápu tak klasický rozdělovač v autě už asi nemam a je to řízeno nějak elektronicky. No moc sem v tom nevyznám děkuju za každou radu.
nestartuje za vlhka
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Reklama
Re: nestartuje za vlhka
kedy si menil káble k sviečkam?
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Nebylo by vůbec špatné napsat jak nestartuje? Netočí startér? Točí, ale nechytá?
Vyndej káble, očisti kontakty, ošetři nějakým sajrajtem na kontakty, většino bejvají dva zaoxidované až hanba. Taky bych popřemejšlel zda opravdu nekoupit nové kabely???
Vycházím nyní z předpokladu že startér Ti točí, pokud by netočil, tak hledej zradu přímo ve startéru.
Pokud nepomohlo tak SZ a pokusím se poradit víc.
Vyndej káble, očisti kontakty, ošetři nějakým sajrajtem na kontakty, většino bejvají dva zaoxidované až hanba. Taky bych popřemejšlel zda opravdu nekoupit nové kabely???
Vycházím nyní z předpokladu že startér Ti točí, pokud by netočil, tak hledej zradu přímo ve startéru.
Pokud nepomohlo tak SZ a pokusím se poradit víc.
.........
díky za odpovědi...svíčky jsou nové, kabely nevím ale zoxidované nejsou. Startér točí jak už jsem psal nazačátku. Dneska jsem zkusil takový malý test, ráno jsem přisel zkusil 2x nastartovat a nic pak jsem vzal fén a minutu foukal kolem "rozdělovače" pak otočím klíčkem a chytlo to na první pokus, takže zkusím očistit co půjde popř. koupit ty nové kabely a snad to pomůže, protože vozit sebou fén se mi moc nechce:D