Bouchání přední nápravy
Moderátoři: frawd, Moderátoři
-
- *
Re: Vyřešení problému bouchání přední nápravy
A že su chlap co z boja neutíká, tak jsem zajel do jinýho servisu, a to CaK na Vídeňské v Brně a nestačím se ještě do teď divit přístupem a profesionalitou. Přijímací technik mrknul na nějaký jejich oficiální fórum a potvrdil mi, že opravdu v několika servisech zkusili vyměnit tlumiče za diesely a lidi přestali řvát. Nicméně ale, že tahle oprava už není posvěcená z vrchu, takže by měli problém s proplacením. Tak udělali test tlumičů, mrkli na podvozek a že by to mohlo být horní uložení tlumičů, co tam mlátí. Už mi volali, že nové přišlo, tak jedu příští úterý na výměnu. Su zvědavej...
Nevím, jestli v CaK tenhle problém vyřeší, ale rozhodně je mi příjemný, že jsem si konečně připadal jako zákazník, že mě někdo poslouchal, uznal problém a snaží se ho řešit.
Nevím, jestli v CaK tenhle problém vyřeší, ale rozhodně je mi příjemný, že jsem si konečně připadal jako zákazník, že mě někdo poslouchal, uznal problém a snaží se ho řešit.
Ix20, 12/2011, Tricolor, 1,6 CVVT, 92Kw, hnědá metla
Bylo:
I30 CW, 5/2010, Comfort, 1,6 CRDi, 85Kw, stříbrná metla
Getz, 2006, 1,1i
Bylo:
I30 CW, 5/2010, Comfort, 1,6 CRDi, 85Kw, stříbrná metla
Getz, 2006, 1,1i
- Reklama
Re: Vyřešení problému bouchání přední nápravy
Autoprofi Příbram ,reklamace bouchání přední nápravy, vvměněny přední tlumiče za tlumiče z naftového modelu a je klid.
-
Re: Bouchání přední nápravy
Zdravím,
mám IX20 1,4CVVT. Sleduji toto forum liž delší dobu. Problém odskakování zadní nápravy něják nepozoruji , když to porovnám s Citroen Picasso a Peugeot 306 , které jsem dřív měl a náprava je zde stelná tak IX20 , mě nikde zatím neodskočila ,ale asi je to hodně o stylu jízdy(nejsem žádný závodník). Bohužel, ale buchot (jak někdo psal , jako že se sypou brambory do bedny) od přední nápravy byl slyšet i při přejetí ne zrovna velkých nerovností v malé rychlosti. Po příspěvcích , že pomohla výměna předních tlumičů za verzi pro diesel , jsem se na tuto výměnu v rámci záruky objednal a minulý pátek také absolovoval. Musím říct , že zatím maximální spokojenost , brambory už mě nikdo vpředu nepřehazuje . Servis v Třebíči mě tlumiče v rámci záruky bezproblémů vyměnil.
mám IX20 1,4CVVT. Sleduji toto forum liž delší dobu. Problém odskakování zadní nápravy něják nepozoruji , když to porovnám s Citroen Picasso a Peugeot 306 , které jsem dřív měl a náprava je zde stelná tak IX20 , mě nikde zatím neodskočila ,ale asi je to hodně o stylu jízdy(nejsem žádný závodník). Bohužel, ale buchot (jak někdo psal , jako že se sypou brambory do bedny) od přední nápravy byl slyšet i při přejetí ne zrovna velkých nerovností v malé rychlosti. Po příspěvcích , že pomohla výměna předních tlumičů za verzi pro diesel , jsem se na tuto výměnu v rámci záruky objednal a minulý pátek také absolovoval. Musím říct , že zatím maximální spokojenost , brambory už mě nikdo vpředu nepřehazuje . Servis v Třebíči mě tlumiče v rámci záruky bezproblémů vyměnil.
to : Marek IX20
zadní náprava na IX20 má toliko s tebou jmenovanými žabožrouty schodného pouze to, že je vzadu, je ze železa a dávaj se na to zadní kola, ještě jsem schopen uznat, že je vlečená , ale toť vše, konstrukčně je zcela jiná
zadní náprava na IX20 má toliko s tebou jmenovanými žabožrouty schodného pouze to, že je vzadu, je ze železa a dávaj se na to zadní kola, ještě jsem schopen uznat, že je vlečená , ale toť vše, konstrukčně je zcela jiná
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Dobrý den.
Tak jsem minulý týden po dlouhé době nahustil pneu na předepsaný tlak.A vyrazil jsem na Slovensko
skoro 300km.A byl jem zděšen ,jak ta moje IX20 mlátí od přední nápravy.Když jsem měl v pneu asi
0.3atm méně tak to nebylo tak znát jak na předepsaným tlaku.Na nerovnostech nebo na záplatách to mlátilo jakoby to bylo vše uplně na tvrdo.Už jsem byl v servisu se zeptat co stím.V posinci jdu na garančku tak se na to prý podivaj,ale nevěřím,že stím něco udělaj,o dýselových tlumičích nic neslyšeli.
Tak jsem minulý týden po dlouhé době nahustil pneu na předepsaný tlak.A vyrazil jsem na Slovensko
skoro 300km.A byl jem zděšen ,jak ta moje IX20 mlátí od přední nápravy.Když jsem měl v pneu asi
0.3atm méně tak to nebylo tak znát jak na předepsaným tlaku.Na nerovnostech nebo na záplatách to mlátilo jakoby to bylo vše uplně na tvrdo.Už jsem byl v servisu se zeptat co stím.V posinci jdu na garančku tak se na to prý podivaj,ale nevěřím,že stím něco udělaj,o dýselových tlumičích nic neslyšeli.
Hlučnou přední nápravu (bouchání) jsem u svého servisu reklamoval po ujetí 8000 km minulý týden.
Bez okecávání provedena výměna tlumičů za nové, dle sdělení technika za jiný typ...????
Rozdíl je opravdu znát, zatím jsem spokojen.
iX20 1,6i Style
Ford Fiesta 1,4 TDi
Ford Fiesta 1,4 TDi
- PetrUL
- **
- Kontaktovat uživatele:
Má někdo s motorem 1,6 provedenou výměnu předních tlumičů za ty z dieslu? Pokud ano, prosím o informaci, zda se to bouchání zlepšilo.
Vidím tady na fóru zatím jen výměnu tlumičů u motorů 1,4. Myslíte, že má smysl to zkusit vyměnit i na autě s motorem 1,6?
Díky za odpovědi.
Vidím tady na fóru zatím jen výměnu tlumičů u motorů 1,4. Myslíte, že má smysl to zkusit vyměnit i na autě s motorem 1,6?
Díky za odpovědi.
ix20 1,6 CVVT 16V,TRIKOLOR
Vanilla White, 11/2011
Vanilla White, 11/2011
Tak jsem reklamoval v AS Hyundai Olomouc bouchání přední nápravy. Auto jsem přistavil do servisu v 7 ráno, v 9 mi volali, že objednávají nové tlumiče na výměnu.
Na objednávce jsou pod čísly 546501K100 LP a 546601K100 PP. Tlumiče už dorazily, ale výměna bude provedena až 23.11. Na dotaz, co to je za tlumiče mi bylo řečeno, ať se nechám překvapit
Tak uvidím. Dám potom vědět.
Na objednávce jsou pod čísly 546501K100 LP a 546601K100 PP. Tlumiče už dorazily, ale výměna bude provedena až 23.11. Na dotaz, co to je za tlumiče mi bylo řečeno, ať se nechám překvapit
Tak uvidím. Dám potom vědět.
ix20 Tricolor 1.4 CVVT Satin Amber 5/2012
Tady je foto zadní tuhé nápravy das auto 7.
- Přílohy
-
- Resize of Kopie - golf7.jpg (207.28 KiB) Zobrazeno 3233 x
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
scorpio: to bude prekvapeni mit v ix20 tlumice z Vengy
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
To jsi asi dekodoval podle čísel že jsou z Vengy že? Ale proč ne, kolega má Vengu a na moje otázky ohledně bouchání náprav a nějakého problému na nerovnostech v zatáčkách jen kroutí hlavou.
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
Zdravím
Mám taky IX 20 a pokaždé když vidím Kiu Vengu,Rio nebo Soul tak zalehnu a koukám
jakou mají zadní nápravu a můj dojem je,že ji vyráběj pro všechny modeli,protože mě připadá že je
u všech modelů stejná a to si myslím že je to i s tlumičema,.jak v předu tak v zadu,proč by vymyšleli na každý model jiný.Jináč se auto nám líbí až na bouchání přední nápravy
Mám taky IX 20 a pokaždé když vidím Kiu Vengu,Rio nebo Soul tak zalehnu a koukám
jakou mají zadní nápravu a můj dojem je,že ji vyráběj pro všechny modeli,protože mě připadá že je
u všech modelů stejná a to si myslím že je to i s tlumičema,.jak v předu tak v zadu,proč by vymyšleli na každý model jiný.Jináč se auto nám líbí až na bouchání přední nápravy
teda to je hnus velebnosti, todle dát na IX20 tak na miss krásy AUTO by to propadlo ještě že nám to ti kucí z NDR tak krásně naprojektovali, tak nějak úhledně, co na tom že to nefunguje, ale je to krásný, takový geometrický, do trojúhelníkuairwaves píše:Tady je foto zadní tuhé nápravy das auto 7.
toto bych z auta rozhodně demontoval, na první pohled to tam nepatří, nedodělek jeden !!!
nějak mi to už nezapaluje, z kterýho modelu že to je ??? rapidos ???
edit: bohatý rodiče, už mi došlo že se o rapida nejedná
to karlos, většina železa bude stejná, ale tlumiče a pera stejný nebudou
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Jsem po výměně předních tlumičů. Dle vedoucího servisu jsou z dieselové verze. Jestli jsou z Vengy, jak tady admin avízoval, tak to mi je úplně fuk. Protože jsem s tím projel "známé" místa cestou ze servisu a nic nebouchá.Hardcam píše:scorpio: to bude prekvapeni mit v ix20 tlumice z Vengy
Takže za mě taky velká spokojenost
ix20 Tricolor 1.4 CVVT Satin Amber 5/2012