1.servisní(garanční) prohlídka

Vše o garančkách a Vašich zkušenostech se servisy.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
bafi

Re: 1.servisní(garanční) prohlídka

Příspěvek od bafi »

PPP: Při prodeji přesně stejná zkušenost, zjistila jsem si skladové vozy (chtěla jsem jej do týdne) a ceny, a začala jsem licitovat :roll: Takže ve výsledku to bylo o 4tis. výše než nejlevnější skladovka, nicméně to už jsem oželela (cesta do Turnova a zpět a někoho kdo mě tam hodí - šul nul). Ale názor, že: "stáhneme Vám auto z Prahy a máme s tím výdaje" - to mě pane prodejce vůbec nezajímá, to je Vaše věc a když chcete prodat, musíte pro to něco udělat. No.....to se nevidí ani v ruském filmu :wink:
Reklama

Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

Srovnej přístup Renaultu letos v červnu: Auto skladovka, původně vybavené dle individuálního přání zákazníka, který pak obchod nakonec odřekl, ale šlo o nejvyšší stupeň výbavy, automatická klimatizace, integrované rádio, sedáky s lepší potahovou látkou, než u levnějších verzí, centrál, okna a zpětná zrcátka v elektrice, litá kola, metalíza. Auto pak stálo na dvoře asi 6 týdnů a vzhledem k probíhající zlevňovací akci si ho nikdo nevšiml, neboť všichni chtěli kupovat za 120 tisíc nové vozy z televizní reklamy (mimochodem také skladovky, ale plánované skladovky). Celková sleva 120 tis. Kč z původních 275 tis. na 155 tis, takže cena podobná té z televizní reklamy. Z toho 45 tis. sleva na to, že je to skladovka. Dalších 45 tisíc na to, že je to částečně financováno z Renault Finance (standardní akce byla sleva 40 + 40 tisíc). Dalších 23 tisíc dobrovolná sleva od dealera mimo jakékoli akce. To už je celkem 113 tisíc. No a navíc a zdarma mi do auta dealer přidal zámek řazení Deffendlock a vnitřní gumové koberčky. To je zbývajících 7 tis. Kč do těch 120 tis. Kč.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2010, barva béžová metalíza
PPP
**

Příspěvek od PPP »

espero - To není o automobilkách. Cenu auta tvoří trh bez ohledu na ceníkové ceny a to jak si dealeři a automobilka dělí a tvoří výslednou cenu je jejich věc. Rozhodující je výsledná požadovaná částka. Já když kupoval Renaulta tak byla ceníková cena úplně mimo realitu, až po korekci akční slevou ve výši přesahující 130tis. byla zajímavá. :hyu: má obecně základní ceníkové ceny nastavené reálněji, nelze očekávat tak vysoké slevy.
Mě ale šlo o jednání konkrétního člověka, pokud mi někdo chce něco prodat a přitom ze mě dělá vola, tak ať si s prominutím políbí, nabídnuté kafe to nezachrání. Máme možnost volby a prodejců :hyu: je docela dost...
1990...všelicos....2012...Hyundai Elantra Style 97kW
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

Vycházejme z toho, že auta jsou různými výrobci ve stejné době v postatě dělaná podle stejných norem a tak v dané třídě jsou jejich vlastnosti obdobné, tím neříkám, že jsou úplně stejné. Pak bude záležet motivace ke koupi na stupni výbavy a designu vozu (tady je na tom :hyu: velmi dobře ve srovnání s ostatními značkami), ale pak i na servisní politice, neboli cenách ND a s ní souvisejícím zákaznickém přístupu. Není pravda, že je to jenom o lidech v jednotlivých servisech, protože základní politiku nastavuje vždycky výrobce a jeho prostřednictvím importér. O lidech je vždycky to něco málo navíc, co někde dostaneš a jinde ne. Co je ti platná 5 letá záruka, když za tu dobu vrazíš do sevisních prohlídek nějakých 80 tisíc (včetně oleje), což může být až nějakých 30% pořizovací ceny auta. Pak je lepší asi vzít auto třeba se základní záruční dobou nebo třeba tříletou, ale vědět, že na tom nenecháš kalhoty. Důsledek je ten, že zatímco v servisech :hyu: po mě chtějí u H1 za hodinu práce 1 050,- Kč (cena prohlídky kolem 10 500,- Kč plus ten olej, zatímco třeba u Renaultu 450,- Kč u Thalie nebo Dacie a 540 kč u dodávky. Záruční prohlídka tam nikdy nepřekročí 3 tis. Kč (jestli nic neopravují) a olej si mohu přinést bez jakéhokoli dohadování svůj. Výsledek - jezdím s Hyundajem s určitým typem prací k Renaultu a oni ho rádi opravují, neboť vědí, že tam vozím k opravám 3 vozy. A to pomíjím takové věci, jako, že u :hyu: v Butovicích se bez objednání 2 týdny dopředu do opravny nedostaneš, U R pak drobnosti řeší v průběhu směny a větší věci tak do týdne.

A to něco navíc: Například lakovou tužku koupím dnes u :hyu: za 380,- Kč. Na své vozy toto dává Renault jako pozornost zdarma na požádání. Nebo žárovky, někdo tu psal, že mu za výměnu 2 žárovek vypálil za práci přes 400,- Kč. Mne loni v zimě za mrazu praskla žárovka cestou do práce u Dacie. Protože ruce tuhly tak, že to nebylo možné opravit na cestě, zajel jsem do R servisu, kolem kterého denodenně jezdím. Výsledek - žárovku sice nevyfasovali, vzali mojí náhradní, ale vyměnili mě to za 10 minut jenom za "děkuji", že prý takové věci za fakturaci nestojí. Nebo u Thalie, nějaký vandal mi trošku promáčkl při parkování dveře. Prkotina opravitelná metodou vytažení plechu jako po kroupách. Zajel jsem tam a oni řekli, že tam kroupaře právě mají (berou smluvního) a že se ho zeptají. Pak to udělali na počkání. Řekli si za to o krabičku Marlborek. Prý kvůli tomuhle nebudou psát zakázku, abych nepřišel o případnou záruku na dveře, kdyby s nimi něco bylo, takhle že prý o tom oficiálně jako o poškození nikdo neví....
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
Chasnik

Příspěvek od Chasnik »

Espero, ale teď právě mluvíš o tom samém, co PPP: individuální přístup konkrétního servisu, případně konkrétního člověka. Fakt, že ti někdo opraví drobnost na autě za "něco na kafe" nebo "krabku cigár", je určitě fajn. Ale asi to není systémový postup naordinovaný dovozcem a garantovaný na všech servisních střediscích :) Hodinová sazba na H1 je fakt darda, zkušel ses zeptat jinde? Nevím, jak u Hyu, ale např. u Fordu, když jsem poptával první garančku na více místech, tak se hodinovky za práci lišily...

Garančky na Hyu mám okolo 3 - 4 tisíc. Holt líná huba - holý neštěstí :) Když vidím ty rozdíly i tady na fóru, tak věřím, že v moci servisu je relativně dost věcí. Že si chtějí udržet vysoké marže a vymlouvají se třeba na podmínky importéra, je věc druhá.
i30 combi PDe 1.5 DPi 110k
i30 kombi CRDi Weekend Design 109 k (17-20), Cee'd SW 1.6 GDI 135 k (15 -17 )
i30 cw 1.6 CVVT 126 k (11 - 15), C-MAX 1.6 TDCI 109k (06 - 11), Punto 1.2 16V 80k (02 - 06)
6 x Š 120/125 (95 - 02)
PPP
**

Příspěvek od PPP »

espero -
sry,ale trochu mícháš hrušky s jabkama. :)
- cena prohlídek se přirozeně liší podle kategorie auta (i proto že u ix35 byly prohlídky výrazně dražší (cca 8-9tis.),u i40 obdobně do desítky, jsem nakonec koupil Elu (cca 4-4,5tis.). U stejné kategorie auta (nižší střední) u Renaulta jsem platil za Megana 4,5tis. U Laguny to bylo řádově víc.
-záruka 2,4,5 nebo 10let :) To přece není povinnost. Z pětileté záruky si každý může udělat dvouletou,3letou,4letou a bude ho to koštovat jen tolik servisních prohlídek kolik si zvolí.
Opačně,tzn. z dvouleté udělat pětiletou jaksi nelze. Nebo příp. lze za peníze a ještě je třeba se rozhodnout do určité doby po koupi (u Renaulta to šlo dokoupit do roku).
U :hyu: dostanu 5 let grátis a kdykoli v tomto období se mohu rozhodnout se toho vzdát, pokud se auto nesere a mě se nechce dál platit.
To ti příjde jako špatná nabídka???
- ty ostatní věci jsou pouze o servisech a lidech v nich.
1990...všelicos....2012...Hyundai Elantra Style 97kW
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

Nemyslím, že míchám hrušky s jabkama, mám auta :hyu: rád a myslím, si, že jsou pěkná a kvalitní. Akorát je už nechci kupovat pro reálný stav v politice služeb zákazníkům dané firmy. A nářky hodně lidí tady mi dávají za pravdu. Zajímavé je toto dát do souvislosti se zveřejněnou dlouhodobou strategií firmy jednotlivých značek.
To chasník: Ano umím si zajistit periodický servis H1 za ceny, které, pokud nejsou ovlivněny potřebou něco opravovat jdou pod 3 tis. Kč. Je to nutné už proto, že servisní interval je tam 10 tis. Km a servisovat za firemních podmínek Hyundai to znamená, že z celkových kilometrických nákladů jen na periodický servis připadá cca 1,30 na každý ujetý kilometr.
pietro32i

Příspěvek od pietro32i »

Nie som si istý, že keď tu ľudia nariekajú na vysoké ceny hyundai garančiek, tak na iných fórách pri iných značkách to bude iné. Ľudia budú nariekať vždy... Zatiaľ som sa vošiel na každej z garančiek do 250 eur (nič som si nenosil) a nechce sa mi veriť, že napríklad u koncernu das to bude výrazne menej. Takže s výrazne rozdielnou politikou služieb to asi nemá veľa spoločného. Skúsil si aj nejaký iný (v inom meste) renault servis, či by si tam bol tiež taký spokojný? Je jasné, že ak ťa tam poznajú a vedia, že u nich servisuješ 3 autá, tak si pre nich zaujímavejší zákazník.
i30 1.4 CVVT, 80 kW (2010) Obrázek
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

Ano zkusil jsem jiný renault servis, drahé to bylo zhruba stejně, kvalita oprav nižší, musel jsem reklamovat. To je o lidech. Ty ceny tam řídí importér, aby si v rámci značky servisy nekonkurovaly, nebo asopoň ne moc. Když jsem psal, že s H1 jezdím do Renaultu s určitým typem závad, pak s jiným typem závad jezdím do Škoda VW, kde mají určité technické zkušební a měřící vybavení, které u Renaultu nemají (a mimochodem u Hyudaje také ne). Mně teď nejde ani tak o srovnávání oprav při závadách ale srovnání periodického servisu při bezporuchové situaci. Pokud bych mohl srovnávat třeba ceny u Renaultu a Škoda VW na karosářských havarijních opravách, pak to srovnání mám a ceny jsou obdobné, u Hyundaje by byla vyšší a proto jsem to tam nedával. Pokud jsem někdy v H servisu značkovém byl, pak jsem neměl problém s kvalitou opravy. Tohle je samozřejmě O.K. i u Hyundaje, jednalo se o servis v Praze Butovicích. Tam hrají roli ceny ND i práce, určitá nepružnost a nutnost se objednávat v delším časovém předstihu. Pak také to, že servis nedrží zásoby dílů, takže když potřebujete i běžnou věc, všechno objednávají z centrálního skkladu někde v Holandsku, takže tam musíte 2x, i to je nepohodlné i když dodací lhůta je krátká, obvykle tak 3 dny a chcete nějakou v podstatě prkotinu. Zákaznický přístup vidím u toho Renaultu ale nejlepší.
matysekul
Moderátor

Příspěvek od matysekul »

Espero:Jenže to je o jednom konkrétním servisu.Vynášet tady značku podle zkušenosti s jedním servisem není moc dobré srovnání...Kolega má už asi třetího megana a na servis Mělník nadává kudy chodí.Neměl snad jedinou servisní prohlídku,kdy by se s nimi nehandrkoval o neprovedenou a zaplacenou práci.Ale jezdí tam stále dál.
Naposledy upravil(a) matysekul dne 21 lis 2012, 13:50, celkem upraveno 1 x.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

Já nedehonestuju značku, trošku se mírni, co se týká aut :hyu: , jsem myslím dostatečně vyjádřil jejich přednosti. Mluvím pouze o politice v tzv. poprodejních službách. Jenom se snažím trochu zobecnit to, co tady lidí píší o servisu ve vztahu k cenám a servisnímu přístupu jednotlivě. Samozřejmě, že ani já ani nikdo jiný nemůže být ve všech servisech, aby to mohl porovnat. Já ten Hyundaj nemám 10 minut, ale skoro 7 let a jednoho z těch 2 vozů od Renaultu více než 5 let a to už je dostatečná doba k tomu abych určitou zkušenost mohl zobecnit.
matysekul
Moderátor

Příspěvek od matysekul »

Upravil jsem,ale už jsi odpověděl.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
lockay
*

Příspěvek od lockay »

Tak 1. garancka za mnou v Autostylu Brno

Cena prace 1560,-
Vlastni olej Shell Helix Ultra Extra 5W30 710,-
Olejovy filtr+vzduchovy+pylovy 460,- ( diky Harde :) )

Celkem 2730,-
i30 III 1.5 DPi, Engine Red, Family Comfort
i30 1.4 CVVT, Glowing Red, Trikolor Plus, LPG
petzl62

Příspěvek od petzl62 »

No...a pak že to nejde =D>
KIA XCeed 1,5T-GDi 118kW 7°DCT - GT line
Dlouhodobá spotřeba od 8/9/2023 - 6,65 l/100km-dle tankování. Dle PP 6,1l/100km
Aktuálně 59700 km
Olej: Ravenol EFS 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

lockay: nemas zac, i ja diky =D> a aspon po dvou stranach diskuse IMHO o nicem prispevek k tematu...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Odpovědět

Zpět na „i30 Garanční prohlídky, servis“