Rapid nebo ix20?

Moderátoři: frawd, Moderátoři

Odpovědět
69pavel

Re: Rapid nebo ix20?

Příspěvek od 69pavel »

jarous020 píše:
enjoy píše:Vidím to úplně stejně.. a nemusím se rozepisovat :D
Nicméně,chtěl bych se podělit o jednu zkušenost.. jel jsem s Golfem a s oktávkou.. u oktávky jsem jasně poznal že je to TDI chrchlák,ale u toho golfa jsem se úplně vážně ptal majitele,jestli je to benzín.Tak tichý to bylo.

:D :D :D to neni tim že je to golf :D dyt to má stejný motory !!! jen tý oktávce dával někdo zabrat a sral na olej .....golfíka si někdo hýčkal ...a taky musíš koukat na porce kylometrů... ](*,)

a nezapomente jeste na jednu vec,motory to maj stejne navic #-o :evil: :mrgreen: skoda kdyz ted ma ty certovsky nadupane motory a v tom rapidu ta certovska 1.4 kdovi kolik bude zrat na dalnici pri 130 jestli jako doposud vsechny skodavacke motory htp tak potes panbuh
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Reklama

Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

No taky musíš brát v úvahu to že škodovky na podobný úrovni budou u koncernu vždycky odfláknutější než VW. Golf má díky tomu mnohem lepší odhlučnění 8) Taky vlastní zkušenost... G5 1.9 TDi PD 66kW Nakonec to bylo i docela fajn svezení. :shock:

EDIT: Hezkej flejm ale zatím se kluci docela držíte :) Já to nebudu komentovat bo na nový auto nemam a dlouho mít nebudu, navíc sem úchylnej na ty svoje starý plečky ;)
Jinak co tak koukám na srovnání Rapid x Elantra což by měly být řekl bych podle kategorie auta a podvozku adekvátní modely docela mne baví ty rozdíly v cenách ekvivalentních výbav :lol:
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

jarous020 píše:a taky musíš koukat na porce kylometrů... ](*,)
Fiiiio :mrgreen:
svezu te jednou Octavii TDI (ta posledni "trojkova"), najeto nejakych 40tkm. Pri stani na semaforech uslysis, co si lidi 5 metru od auta septaj, pri 40kmh automaticky sahnes na ovladani oken, protoze si budes myslet, ze jsou vsechna stazena jakej je to hukot a predni naprava vydava tak plechovy zvuky, ze bys rekl, ze je ze stavebnice Merkur. Jel jsem v x i30kach, jo, nektery na tom byly hur, hlavne v zime, ale tohle jsem v zadnym korejci v zivote nezazil. Myslim si, ze kvalita Golfu vs. Octavie a obecne VW a Skody se dost podstatne lisi, myslim, ze reprezentativnich vzorku mam kazdorocne dost, abych si mohl udelat zdravy usudek.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
airwaves

Příspěvek od airwaves »

Gandalf píše:Chudák Rapid se nedostal do poslední osmičky finalistů - Car of the year 2013. To musí být ve Š-A zklamání. A co teprve, až se tam příští rok nedostane ani Octavia :wink:

Škoda že tam nemáme našeho českého zástupce po vyřazení rychlého. Je tam ale jihokorejský i30. Napsalo auto.cz. Mě někdy přijde že špatně vidím?
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
jarous020
**

Příspěvek od jarous020 »

Hardcam píše:
svezu te jednou Octavii TDI (ta posledni "trojkova"), najeto nejakych 40tkm. Pri stani na semaforech uslysis, co si lidi 5 metru od auta septaj, pri 40kmh automaticky sahnes na ovladani oken, protoze si budes myslet, ze jsou vsechna stazena jakej je to hukot a predni naprava vydava tak plechovy zvuky, ze bys rekl, ze je ze stavebnice Merkur. Jel jsem v x i30kach, jo, nektery na tom byly hur, hlavne v zime, ale tohle jsem v zadnym korejci v zivote nezazil. Myslim si, ze kvalita Golfu vs. Octavie a obecne VW a Skody se dost podstatne lisi, myslim, ze reprezentativnich vzorku mam kazdorocne dost, abych si mohl udelat zdravy usudek.
já se nebavim o odhlučnění, bavim se o motoru ,ale když jsme u toho odhlučnění, popravdě trojkovou oktávkou jsem nejel, ale jedničková dvojková oktávie uplně v pohodě,krásně tichý,nerovnosti na silnicích podvotek poliká bez jakých problému a řevu, sednu do ácci odhlučnění hrůza, stačí jak lítá ted v zimě sníh , přesně jako bych měl odevřené okno... nechci nijak ácuu hanit, ale prostě to zpracování je odlišný.tod můj názor...
AKTUÁLNI:
ŠKODA OCTÁVIA STYLE 1.9 TDI 66KW
PRODÁNO:
HYUNDAI ACCENT 1.5CRDI 96 KW
mmv

Příspěvek od mmv »

no nevím :-( článek je psán jako by ta "krása" raPID měla vyhrát a že jsou všichni z jeho vyřazení pohoršeni, PID rozhodně nemá na to vyhrát takovouhle soutěž jeho šéfdizajner je někde z blízkého východu tim směrem na Koreu, takže to taky není český auto 8)
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

jarous: srovnavas dve nesrovnatelny auta, Aca je trida Fabie (ted teda konstrukcne novejsiho Rapidu)

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Skyline

Příspěvek od Skyline »

Hardcam píše:
Tý jo, taky bch se nechal svézt v O III, takhle na ni musim cekat do jara :-k
Jinak jel jsem s Rapidem 1,2TSI ten slabsi a s motorem celkem spokojenost a hlavne ta uzasna spotreba pri normalni jizde jsem mel dle PP jeste mensi spotrebu nez s naftou jel jsem 4,5l. Rapdi je ale jinak odflaknute auto, setreni jde videt vsude a co je nejhorsi jsou sedadla priserne a ktomu zvlastni dunivy zvuk v aute. Nechtel bych to. Ani jedno auto není terno, dosetrit a koupit I30.
Škoda O III 1,6tdi 7°DSG
Hyundai i30 1,4 cvvt 2010 (prodáno)
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Sky: trojkova jsem psal v uvozovkach, je to soucasna octavia, kterou nekdo nazyva O II FL, nekdo O III...rv 2011

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
jarous020
**

Příspěvek od jarous020 »

Hardcam píše:jarous: srovnavas dve nesrovnatelny auta, Aca je trida Fabie (ted teda konstrukcne novejsiho Rapidu)
ok, i kdybych to měl srovnat s fabii,tu jsem měl cca4 roky a mohu říct že ten podvozek seděl mnohem líp než u ácci,byl ohodně lépe odhlučněnej. ale když vemu motor a s ním s potřebu, tak ácca je na prvnim místě.....ale to ostatní měla fabie lepší ve všech směrech...je mi to líto ale tak to vidim, já vím, ted všichci budouu psát jak jsou rádi že se ji zbavili.ale za ty 4 roky jsem sní neměl problém...
AKTUÁLNI:
ŠKODA OCTÁVIA STYLE 1.9 TDI 66KW
PRODÁNO:
HYUNDAI ACCENT 1.5CRDI 96 KW
dedula
*

Příspěvek od dedula »

jarous020 píše:
Hardcam píše:jarous: srovnavas dve nesrovnatelny auta, Aca je trida Fabie (ted teda konstrukcne novejsiho Rapidu)
ok, i kdybych to měl srovnat s fabii,tu jsem měl cca4 roky a mohu říct že ten podvozek seděl mnohem líp než u ácci,byl ohodně lépe odhlučněnej. ale když vemu motor a s ním s potřebu, tak ácca je na prvnim místě.....ale to ostatní měla fabie lepší ve všech směrech...je mi to líto ale tak to vidim, já vím, ted všichci budouu psát jak jsou rádi že se ji zbavili.ale za ty 4 roky jsem sní neměl problém...
Nemohu jinak než jen souhlasit,měl jsem taky fábii z roku 11/2005. Když porovnám jízdní vlastnosti,odhlučnění a zpracování interiéru s mojí nynější IX 20 tak vychází jeddnoznačně fabie lépe. a co se týká spotřeby o tom bych ani nemluvil, :hyu: mne asi brzo sežere. Jen pro porovnání s fabií jsem jel tatry za průměr 6,2 a stejné tatry loni s ix 20 jsem se nevešel do 8 l. Měnil jsem jen proto, že se mi už špatně nastupovalo(nemoc páteře). Jinak bych neměnil. Teď se občas tluču do hlavy. #-o #-o
ix 20 1,4 Trikolor Glowing Red 2010
ix 20 1,6 Trikolor White Sand 2019
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

8 litru? To bych pricinu zacal hledat mezi volantem a sedackou. On nas "dedula" taky jezdi s autem za 8 a jinej umi do sesti, ale to duchodci nevysvetlis.

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
dedula
*

Příspěvek od dedula »

Hardcam píše:8 litru? To bych pricinu zacal hledat mezi volantem a sedackou. On nas "dedula" taky jezdi s autem za 8 a jinej umi do sesti, ale to duchodci nevysvetlis.
A jak potom vysvětlíš těch 6,2 l?
ix 20 1,4 Trikolor Glowing Red 2010
ix 20 1,6 Trikolor White Sand 2019
Richard555

Příspěvek od Richard555 »

Podle mě každýmu motoru vyhovuje jinej způsob jízdy, ten je třeba najít a začít využívat, pak je možné že styl ve Fabii je nevhodný pro hyundai a obráceně....... Pokud někdo sedlal Fabii HTP a přešel do normálního auta, ani se nedivím, že mu spotřeba vzroste :wink: když zjistí že se dá s autem i jezdit :D
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

dedula: myslim, ze Richard to shrnul vic nez presne...prehistoricky motor z Fabie (8V nebo 12V) vyzaduje zcela jiste jiny zpusob jizdy nez 16V moderni motor

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Odpovědět

Zpět na „ix20“