spotřeba plynu +15% bych nebral jako závaznou

nové motory s vícebodovým vstřikováním a dobře nastavené řj. plynu což dnes není problém zajistí spotřebu vpodstatě totožnou s benzinem, zeptej se třeba fishky jakej má nárůst spotřeby

tyhle skokový rozdíly vychází z hlav lidí před x lety kdy byly karburátory a podobně, tam nárůst 20% byla běžná praxe. Pokud je tohle u nového auta, tvrdím že to je špatné nastavení, možná né zrovna správně provedená montáž, eventuálně špatná volba systému. Už u corroly z 97 roku co máme, má taky Prins VSI tak na benzin jezdila za 7-7,5 a když šla do plynu? Tak při šetrnější jízdě klesla lehce nad 6l (což se s benzinem nikdy nepovedlo), reálně zůstala na 7,5

sonaty co jsme měli, potažmo mám. Táta měl Prins, jezdil dálnice za rovných 10 (+-0,1l což je neměřitelné množství), já mám lovtec magic a při stejné rychlosti mi to prostě žere 11-11,5

a můžu se třeba stavět na hlavu, pod 11 jsem se dotal výjimečně, přes 12 pouze když tomu hodně šlapu, tzn okresky nutně 130+ a dálnice 150+, cokoli do této rychlosti mi udrží klasických 11,5l (přívěs do 700kg neudělá vpodstatě žádnou výchylku) s tou sonatou co měla Prins jsem já dálky ve 4lidech jezdil za 9-9,5 (Ol-HK) a prakticky celou cestu jsem měl na tachometru 120, mimo obce samozřejmě, oproti tomu si moje vezme skoro o 2l víc. Závěr si udělej jakej chceš, ale tohle jsou naměřený hodnoty s prins na cca 200tis km a magic asi na 60tis km.
A litr benzinu? Zcela individuální položka... přes léto mívám kolem 2-3deci na 100km, teď přes zimu bohužel to tak litr bude, jelikož studené starty po Brně a momentálně táta štreky (do 5km) po olomouci, takže tak.