seš si jistý, že je na přední 250Nm ? mě to přijde strašně moc na ty ložiskamirpie píše:na přední je něco kolem 250Nm, poud dobře pamatauju, vzadu to bude hodně podobný....
Huceni ze zadniho kola atd.
Moderátoři: Tringi, Moderátoři
Re: Huceni ze zadniho kola atd.
- Reklama
jistý si nejsem. Já stejně neměl momenták a dotahoval jsem to s citem a rozumem.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
no já to právě dotahoval momenťákem na 250 a kolo se už pak točilo dost ztuha, proto se ptám. Zkusím někde pohledat nějaké info
jestli po 250Nm šlo točit kolem hodně ztuha tak mu trochu povol, zase ne moc abys tam neměl vůli
měnil jsem je na obou stranách, dotáhl jsem je tak aby šly přiměřeně volně točit, hučení starých ložisek zmizelo ale po cca 2 000 km to začalo hučet znovu tak že se v tom nedá jezdit, pátrám teď po příčině zvuk je pořád stejný i při zatáčení, nijak zvlášť se nemění , vůle v kolech taky žádná ,ložiska jsem bral BTA v autopb , že budou něco extra jsem nečekal, ale že by vydržely tak málo ?
2000km je sakra málo, ale pokud nemáš papír od výměny ze servisu, tak nic nevyreklamuješ.
to je mi jasné, ale reklamovat nic ani nechci, z čirého zoufalství mi jde už jen o odhalení problému s tím momentem jsi měl pravdu je to 200 - 260Nm
tak nezbývá než koupit nová ložiska a nešetřit na značce. Já nedával nikdy jiná ložiska než SKF a neměl jsem problém. Pak pozor na rozšiřovací podložky pod kola, nad 20mm už je to dost a ložisko pak taky dlouho nevydrží.
rozebráno a odhaleno, zadřené ložisko
-
- *
no v piatok som akurat menil celi naboj kolesa a uz mam take tichucko v aute uz pocujem iba řev motora a je to neuveritelne to auto sa mi coraz viac a viac pači
tak jen doplním ,že ložisko "značky" BTA mi vydrželo přesně 1 rok a 1 měsíc (cca 25000 km) , včera začalo hučet
zdravím,
taky mi to začalo záhadně hučet, dělá to cca od 60km/h a nezávisle na otáčkách motoru, řikám si že pneumatiky by to bejt neměly, protože to hučení začalo až po době co je tam mám.. tlak mám taky stejnej, cca. 2.5,takže tím to taky nebude snad.. jen tedá nechápu dělá to skoro vždycky stejně bezohledu na směr zatáčení, ale jde to podle poslechu zepředu.. neví někdo jak to ložisko identifikovat? Jinak čepy atd, je všechno po nedávný kontrole, takže to by dělat nic nemělo.. akorát teda jestli si na to zvykám nebo jestli si mi to zdám, mi přijde že to někdy dělá víc a někdy míň, ale to může bejt jen můj pocit..
taky mi to začalo záhadně hučet, dělá to cca od 60km/h a nezávisle na otáčkách motoru, řikám si že pneumatiky by to bejt neměly, protože to hučení začalo až po době co je tam mám.. tlak mám taky stejnej, cca. 2.5,takže tím to taky nebude snad.. jen tedá nechápu dělá to skoro vždycky stejně bezohledu na směr zatáčení, ale jde to podle poslechu zepředu.. neví někdo jak to ložisko identifikovat? Jinak čepy atd, je všechno po nedávný kontrole, takže to by dělat nic nemělo.. akorát teda jestli si na to zvykám nebo jestli si mi to zdám, mi přijde že to někdy dělá víc a někdy míň, ale to může bejt jen můj pocit..
EX : Citroen ZX break 1.6i
Hyindai Coupe 1.6 16v LPG
to se těžko zjišťuje z které strany to jde, ale až to bude hučet hodně ( a to bude )tak už půjde zjistit snadněji . Mě to teď začalo během cca 50 km tak hlasitě že nebylo vůbec pochyb která strana je v .......
mě to dělat zatím přestalo, ani včera, ani dneska nic, a to jsem jezdil docela dost, tak to teda fakt nechápu.. nemůže to bejt něco jinýho?
EX : Citroen ZX break 1.6i