ČEPY ŘÍZENÍ NEJDOU VEN :/
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
ČEPY ŘÍZENÍ NEJDOU VEN :/
Zdravím v zimě jsem na svý starý lantře měnil čepy řízení, ted jí rozebírám a rozprodávám a co potřebuji na druhou koupenou lantru tak to vyměním v případě že jde o měněný náhr. díl.
a právě jsem dneska měnil poloosy... přístup k tomu nic moc ale nakonec se to podařilo... a chtěl jsem vyměnit čepy ale jaksi se jim nechce ven... zkoušel jsem i WD, brzdovou kapalinu atp... snažili sme se to s otcem i přes lešenářskou trubky ty klíče na čepu kde je výrys na klíč a ono furt nic:/
Dík za každou radu a ještě se chci zeptat kam se leje převodový olej, zítra budu muset někde koupit 75/90 protože při výměně toho docela dost vyteklo :/
a právě jsem dneska měnil poloosy... přístup k tomu nic moc ale nakonec se to podařilo... a chtěl jsem vyměnit čepy ale jaksi se jim nechce ven... zkoušel jsem i WD, brzdovou kapalinu atp... snažili sme se to s otcem i přes lešenářskou trubky ty klíče na čepu kde je výrys na klíč a ono furt nic:/
Dík za každou radu a ještě se chci zeptat kam se leje převodový olej, zítra budu muset někde koupit 75/90 protože při výměně toho docela dost vyteklo :/
Hyundai Lantra 1599ccm/ 84kw r.v. 1997
- Reklama
Re: ČEPY ŘÍZENÍ NEJDOU VEN :/
Otázka je, odkud se těm čepům nechce ven? Z axiálního táhla řízení, nebo z páky, kde je to na kuželu?
VW Tiguan Allspace R-line 2,0 TSI 162 kW 7DSG Prodáno
Hyundai ix35 2,0 CRDi 135 kW 4x4 Tricolor Style Satin Amber 5/13 Prodáno
Hyundai ix20 1,4 Tricolor Esential Satin Amber 10/14 Má žena
Škoda Felicia Van Plus
Škoda 1000 MB r.v.65 Prodáno, jsem blb
Škoda Felicia Van Plus
myslím, že je tam nejaká pojistka
- Přílohy
-
- řízení lantra J2.jpg (65.68 KiB) Zobrazeno 2562 x
ix35 1,6 GDI
i20
Lantra
i20
Lantra
Není tam,žadna pojistka,jen matka,ktera je na axialnim tahle dotažena k čepu,ale tu axialni tyč chce ohřat pod autogenem nebo hořakem na plyn normalni stav se stava ,protože s tim nebylo asi hodně dlouho hnuto ,kdyby se s tim jezdilo občas na zbihavost bys to povolil s přehledemZd3ny píše:právě že z toho táhla...
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Nyní je otázkou zda to bylo při montáži promazané či to tam bylo dáno "nasucho"? Povolujete to správným směrem???
.........
Otazka byla hodně dobra ano čepy byly zřejmě dany na axialni tyč na sucho bod pro TebeMICHAL77 píše:Nyní je otázkou zda to bylo při montáži promazané či to tam bylo dáno "nasucho"? Povolujete to správným směrem???
Zavit je tam pravotočivy to je vpohodě
To sice ano, ale kontramatice co to zajišťují asi budou problém povolit???
.........
Proto ten autogen nebo hořak což jsem zminil výše a nezlob nebo přestanu psat Ps ostatni mě moc dobře znajíMICHAL77 píše:To sice ano, ale kontramatice co to zajišťují asi budou problém povolit???
My se známe??MICHAL77 píše:Já Tebe také .....
Lipník, kovárna... To jsem ještě nepovažoval za auto, ale Farmář ano .
.........
Ježkovi oči hod SZ pleas dikesMICHAL77 píše:Lipník, kovárna... To jsem ještě nepovažoval za auto, ale Farmář ano .
Dvě kladiva proti sobě a tu matku pořádně oklepat, většinou to pomůže a pak to jde samo.
VW Tiguan Allspace R-line 2,0 TSI 162 kW 7DSG Prodáno
Škoda Felicia Van Plus
Škoda Felicia Van Plus
presne tak.... takto išlo povoliť skoro všetko. Ak môžem vstúpiť do rád, treba dve rovnako ťažké kladivá, trochu tomu namlátiť a potom štetec a petrolej..namazať a deň počkať. Ak sa pri úderoch kladivom vytvorí akákolvek malá trhlinka medzi maticou a tyčou, tak do druhého dňa je to pod celým závitom a povolíť sa to dá klúčom.
Alt.2) plátok pílky na železo, prepíliť maticu tak, aby si nechytil moc závity a potom len hrubá sila a matica je na dve polovice....
Petrolej je masná sviňa s geniálnou zlínavostou.....
Alt.2) plátok pílky na železo, prepíliť maticu tak, aby si nechytil moc závity a potom len hrubá sila a matica je na dve polovice....
Petrolej je masná sviňa s geniálnou zlínavostou.....
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com