Svítí kontrolka Air Bag
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Svítí kontrolka Air Bag
Zdravím Santáci dneska se mi rozsvítila kontrolka airbagu a jednou mi zhasla za jízdy a pak se za chvíli zase rozsvítila a svítí pořád nevíte co je špatně .Předem díky
- Reklama
- jiri.vacha
Re: Svítí kontrolka Air Bag
Špatný kontakt ,někde,říkají,že nejčastějš ve volantu ,jak je ten kroužek tam dole pod folantem,svítí mi již dva roky kontrolka,potvora,ale stále to jezdí tak to neřeším,nepředpokládám,že budu airbag potřebovat
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
HYUNDAI TRAJET 2001 2.7 6V LPG -po smrti(srdíčko)
HYUNDAI TRAJET 2004 2.7 6V LPG
HYUNDAI TRAJET 2001 2.7 6V LPG -po smrti(srdíčko)
HYUNDAI TRAJET 2004 2.7 6V LPG
měl jsem to samé - v servisu mě vyměnily kroužek pod volantem - otočný kontakt airbagu. Cena - 4657 + 300 práce.
podotýkám, že to bylo v servisu u kamaráda.
Jo a v Hyundai servisu mě řekli, že je to běžná závada féček.
podotýkám, že to bylo v servisu u kamaráda.
Jo a v Hyundai servisu mě řekli, že je to běžná závada féček.
Díky tak to je radost ve středu mi borec rozstřelil levé boční zrdcátko a tedka tohle .Tak pokud to není teda nějak velká závada a dá se stím jezdit bez problému tak opravu odložím ikdyž mě to teda pěkně štve že mi to tam svítí
- DanielD952
- **
Hele a nešlo by to nějak pročistit jak už tady někdo psal - ten kroužek. Myslím, že je to ten samý co řeší i ovládání od rádia a to někdo psal že to očistil a funguje dál v pohodě... za zkoušku to stojí ne?
Hyundai Santa Fe 2,2 CRDI, 143kw, 194 PS, 387 Nm, 2007
Spotřeba 7,0 - 7,5l/100km
Spotřeba 7,0 - 7,5l/100km
Mne to isté robil kontakt na air bag pod sedadlom ,po rozpojení a znovu zapojení konektora pod oboma sedadlami kontrolka zhasla je potrebné vypnúť kľúč zapaľovania ja však mám sf 2004 tak sa radšej informuj v servise za akých podmienok môžeš odpojiť konektor. Ten konektor pod sedadlom je častá závada aj na iných autách a dá sa odstrániť aj doma .Kontrolka začne svietiť aj keď sa odpojí baterka a je zapnutý kľúč v zapaľovaní (vlastná skúsenosť)potom sa musí auto pripojiť na diagnostiku a zmazať chyba ale to nebude tvoj prípad podla toho čo píšeš. To pero pod volantom sa dá aj opraviť ale neviem či sa to oplatí takto lepiť http://www.google.sk/search?um=1&client ... kfo#imgrc=_ keď sa dá kúpiť páskový vodič vcelku podľa pôvodného rozmeru.napr.tu http://www.avelmak.sk/index.php?lm=892
měl jsem to samé. Nejdříve jsem sázel na konektor pod sedadlem, nechal jsem ho propájet natvrdo - ale nepomohlo to. Tak jsem rozloupl sedačku a konektor na bočním sedačkovém airbagu byl povytaženej (jak se pořád nasedá a vysadá a opírá se o sedačku). Tak jsem ho zatlačil pořádně do protikusu a od té doby (rok) už je klid. Jen se musela v sevise vynulovat chybová hláška. A taky pozor při manipulaci odpojit baterku !!! Aby tě to nezabilo,kdyby něco...
Santa Fe 2,2 crdi 114kW - modelový rok 2007
No tak to vidím nejspíš na diagnostiku protože dneska mi to na chvíli zase zhaslo a po nějaké době začalo zase svítit
to bude ten konektor. Taky mě to zhasínalo, rozsvěcovalo se.... a pak zůstalo svítit napořád.
Santa Fe 2,2 crdi 114kW - modelový rok 2007
Tak a už patřím též do party se svítící kontrolkou!
Dotaz: nevím jak jsou air bagy zapojené, tak to, že někde nedoléhá kontakt a svítí kontrolka je jen o té kontrolce Air Bagu, nebo tím samým konektorem je i řízeno i jeho případné vystřelení?
Ptám se, abych věděl jak moc rychle mám chvátat na opravu. Pokud by totiž šlo jen o svícení kontrolky asi by mně to tak netrápilo jako jeho případná nefunkčnost.
Dotaz: nevím jak jsou air bagy zapojené, tak to, že někde nedoléhá kontakt a svítí kontrolka je jen o té kontrolce Air Bagu, nebo tím samým konektorem je i řízeno i jeho případné vystřelení?
Ptám se, abych věděl jak moc rychle mám chvátat na opravu. Pokud by totiž šlo jen o svícení kontrolky asi by mně to tak netrápilo jako jeho případná nefunkčnost.
2002-2006 SF 2,00 CRDi dynamic Black
2006-? New SF 2,2 VGT elegance A/T Blue titanium MY 2007
Mě to způsobily odešlé čidlo na předni masce.
Cena 6 tis., koupeno na vrakáči za 800.
Jen možná hloupá poznámka,pokud vám to čidlo svítí, tak nefungujou všechny airbagy.....
Cena 6 tis., koupeno na vrakáči za 800.
Jen možná hloupá poznámka,pokud vám to čidlo svítí, tak nefungujou všechny airbagy.....
Mazal bych hned do servisu...Zdeněk ČB píše:Tak a už patřím též do party se svítící kontrolkou!
Tak jsem se tedy vypravil do servisu. Dali to na diagnostiku a prý kroužek pod volantem - říkali tomu "hodinky". Neměl jsem klasický průběh co ostatní (občasné zhasínání) tak mne to docela překvapilo.
Zeptal jsem se na cenu ND a ta byla oproti ostatním komentářům docela příznivá 2720 Kč a tak jsem se domluvil na opravu. Jenže po výměně se k ceně dílu připočetla diagnostika za 900,- a výměna za 680,- a jsem na 4300,- jako ostatní.
Nechal jsem si dát starý ND, protože jsem byl zvědavý jak to vevnitř vypadá a není tam opravdu žádný kontakt, který by se dal promazat či očistit. Je tam jen páskový vodič, který se tam namotává. Vcelku velmi jednoduchá součástka. Ale drahá ...
Jediné co mně malinko znervózňuje je fakt, že jsem všechny vodiče na staré součástce proměřil a žádný se nejeví přerušený ... Tak snad to bylo ono a neměnilo se to zbytečně ......
Zeptal jsem se na cenu ND a ta byla oproti ostatním komentářům docela příznivá 2720 Kč a tak jsem se domluvil na opravu. Jenže po výměně se k ceně dílu připočetla diagnostika za 900,- a výměna za 680,- a jsem na 4300,- jako ostatní.
Nechal jsem si dát starý ND, protože jsem byl zvědavý jak to vevnitř vypadá a není tam opravdu žádný kontakt, který by se dal promazat či očistit. Je tam jen páskový vodič, který se tam namotává. Vcelku velmi jednoduchá součástka. Ale drahá ...
Jediné co mně malinko znervózňuje je fakt, že jsem všechny vodiče na staré součástce proměřil a žádný se nejeví přerušený ... Tak snad to bylo ono a neměnilo se to zbytečně ......
2002-2006 SF 2,00 CRDi dynamic Black
tak me svitil airbag a blbnul tempomat. jednou sel a jindy zase ne. nekde jsem to uz psal, ze když mi nesel tempomat tak jsem musel zatroubit a on se pak chytil.
zavada byla nejaky krouzek airbagu ve volantu. takova kokotina a drahe jak cert. no ale uz zase jezdim bez problemu. záruka 2 roky.
zavada byla nejaky krouzek airbagu ve volantu. takova kokotina a drahe jak cert. no ale uz zase jezdim bez problemu. záruka 2 roky.
Nesnasim blbce a neustupne idioty. Chytraky, vseznalky, cenzuru, vyssi moc, med a prazdnou penezenku. Vive la France
HYUNDAI Tucson 2020 1.6 CRDi 136 HTRAC DCT-7 - N Line - 0.000km +
HYUNDAI Santa Fe 2006 2.2 CRDi Automat 110kw 2WD - 180.000km +
HYUNDAI Tucson 2020 1.6 CRDi 136 HTRAC DCT-7 - N Line - 0.000km +
HYUNDAI Santa Fe 2006 2.2 CRDi Automat 110kw 2WD - 180.000km +
Zdravím kluci chlapy
jsem tu novej ale už nekolikrát jsem zde na foru nasel dost uzitecnych a funkcních rad a za to děkuji
mam jednu prosbu samozrejmně i mne zacala svítit kontrolka airbagu samozrejmne jsem sel hned po konektorech
vse v poradku ..takze jedine co "hodinky" tak se chci zeptat jak to mam vycistit jestli neakou tou uchostourou nebo musim sundat cely volant dekuji za radu ahoj
jsem tu novej ale už nekolikrát jsem zde na foru nasel dost uzitecnych a funkcních rad a za to děkuji
mam jednu prosbu samozrejmně i mne zacala svítit kontrolka airbagu samozrejmne jsem sel hned po konektorech
vse v poradku ..takze jedine co "hodinky" tak se chci zeptat jak to mam vycistit jestli neakou tou uchostourou nebo musim sundat cely volant dekuji za radu ahoj