falzifikáty motorových olejů
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
Re: falzifikáty motorových olejů
Samozřejmě můžeš. Jsem čerstvý absolvent VŠ momentálně hledající místo Jinak mám dosud největší zkušenosti z bankovního sektoru. Ten příklad jsem uvedl záměrně. V Albertu prodávají pod jejich značkou máslo, které je na chlup stejné jako od (tuším) Choceňské mlékárny (obalem, chutí, barvou). Je to prostě totožný výrobek a to mi nikdo nevymluví.
Hyundai Lantra GLS, 1,6i 16V 84kW, r.v.1996
Hyundai New Accent Elegance, 1,6i 16V 82kW, r.v.2008
bylo: 2x Hyundai Accent GLS, 1.3i 12V 55kW, r.v. 1994
VAZ 21011, 1.3 50kW, r.v. 1977
Hyundai New Accent Elegance, 1,6i 16V 82kW, r.v.2008
bylo: 2x Hyundai Accent GLS, 1.3i 12V 55kW, r.v. 1994
VAZ 21011, 1.3 50kW, r.v. 1977
- Reklama
- Mirus30
- Kontaktovat uživatele:
Vtipná diskuse moje zkušenost je naprosto stejná, pracoval jsem v mlékárně, kde z pasu sjíždělo máslo, jogurty, smetany... (překvapivě když je to mlékárna ) a rozdíl mezi nimi byl jen obal, Meggle, Kapucín atd.
Teď je otázka jestli to takhle funguje i u genuine automotive parts
Teď je otázka jestli to takhle funguje i u genuine automotive parts
i30N Performance Sport, DCT 2023
Kia Proceed GT 2021
Škoda Scala MC 1.5TSI 2020
Kia Proceed GT 2019
i40 kombi 2,0GDI 2018
i30 kombi FL 2017
i30 kombi FL 2015
i30 1,6GDI 2012
Accent 1,3 2006
Kia Proceed GT 2021
Škoda Scala MC 1.5TSI 2020
Kia Proceed GT 2019
i40 kombi 2,0GDI 2018
i30 kombi FL 2017
i30 kombi FL 2015
i30 1,6GDI 2012
Accent 1,3 2006
- miro263
- **
- Kontaktovat uživatele:
OT:
to HARDCAM
CZ309ES : http://www.svscr.cz/p_zavody_e_client.p ... hledat=309
OFF STRANKA: http://www.frostfood.cz/
to HARDCAM
CZ309ES : http://www.svscr.cz/p_zavody_e_client.p ... hledat=309
OFF STRANKA: http://www.frostfood.cz/
Hyundai Accent MC 1.4 -city car
a kopec dalsich nehyundaioidnych
a kopec dalsich nehyundaioidnych
Ty jo, tak on je to fakt vyrobce...diky
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
teď jsi mě rozesmál výrobce tvýho značkovýho filtru musel splnit některá přísná kriteria a ty jsou : velikost, barva a popis, cena, a v poslední řadě závit, věřím tomu že díly genuine nebudou žádná hitparáda, z mé zkušenosti už vím, že například výrobce tlumičů vybírá přesně podle těchto kriterií: velikost, barva a cena !!! takže s tom žes to s filtrem vyhrál, bych já polemizovallada 71 píše:... Do mého motoru se dají sehnat filtry různých značek za dejme tomu od 80-150kč. V kvalitě filtrů je sakra rozdíl, asi nejkvalitnější jsou filtry Mann, ty se dají sehnat kolem 300,- kč. Nakonec jsem si koupil opět přímo v , olejový filtr za 311,- kč. Výrobce tohoto filtru asi přímo nebude, ale pochybuji, že by to pro ně vyráběl dejme tomu Filson, nebo jiná podobná pseudoznačka. Tak že ani tady jsem evidentně po ušetřené koruně nešel. Já prostě razím cestu "ověřená kvalita a původ za přijatelnou cenu". A přijatelná, neznamená nejlevnější.
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
mmv: I já jsem se docela pobavil u tvého příspěvku: "velikost, barva, cena". Ta cena jo, to souhalsí. Tlak na ceny na dodavatele do autoprůmyslu je velký. Ale nic ve zlim, každý ať si jde tou svou cestou a věří tomu, co mu je nejpřijatelnější.
Hyundai i30 Comfort, 1,6 CRDi VGT - 85kW, Vivid Blue, 07 / 2010.
Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30. Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF
"Ať to má kozy nebo kola, vždy s tím budou problémy".
Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30. Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF
nojo, ale od ceny se odvijí ve většině případech i ta kvalita, bohužel a to že ten neni pro koncového zákazníka zrovna nejlevnější tu kvalitu nezaručuje o5 to zaručuje jenom vyšší marži servisů (viz ty oleje)
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Tak především jakýkoliv dodavatel dílů do automobilek a servisů, musí splňovat požadované technické parametry, mezi které nepatří jen uvedené rozměry. To, že jsem si koupil filtr přímo u , nebylo ani tak pro to, že bych slepě věřil jen a jen logu , nebo nějaké úměře, že čím dražší tak tím kvalitnější. Prostě do filtru za 8 pětek jsem jít nechtěl, toho Manna jsem nesehnal tak jak jsem potřeboval a když jsem právě projížděl kolem , tak jsem zastavil, koupil filtr a zase jel dál. Nehodlal jsem trávit další čas na netu a hledat, kdo a kdy mi dodá filtr za nejlevnější cenu. Prostě jsem jel kolem, tak jsem ho koupil.
Hyundai i30 Comfort, 1,6 CRDi VGT - 85kW, Vivid Blue, 07 / 2010.
ale jistě, bejt ve tvé kůži udělal bych to nejspíš také tak a ještě bych měl lepší pocit, že nebudu muset snášet na servisu (faktuře) keci typu (přepisuju ze své faktury)
cituji:
MOTOROVÝ OLEJ BYL PŘINESEN
NÁZEV OLEJE :shell helix 5w40 4l
Servis neodpovídá za jeho pravost, kvalitu a složení. Zákazník trvá na jeho použití při servisu vozidla. Servis nezodpovídá za vady a škody způsobené jeho použitím.
jinak ale například u těch tlumičů si za svým tvrzením stojím !!! světoznámý výrobce MANDO ??? třeba klidně největší výrobce, ale rozhodně ne kvalitních
tam se to dělá nejspíš pouze dle kriteria "velikost , barva , cena" a aby to při roztahování a stlačování vevnitř "žbluňkalo"
ale nic proti MANDO, co si objednal , oni přesně dle požadavku vyrábějí
věřím, že to podobně bude i s jinými díly, filtr oleje nevyjímaje
cituji:
MOTOROVÝ OLEJ BYL PŘINESEN
NÁZEV OLEJE :shell helix 5w40 4l
Servis neodpovídá za jeho pravost, kvalitu a složení. Zákazník trvá na jeho použití při servisu vozidla. Servis nezodpovídá za vady a škody způsobené jeho použitím.
jinak ale například u těch tlumičů si za svým tvrzením stojím !!! světoznámý výrobce MANDO ??? třeba klidně největší výrobce, ale rozhodně ne kvalitních
tam se to dělá nejspíš pouze dle kriteria "velikost , barva , cena" a aby to při roztahování a stlačování vevnitř "žbluňkalo"
ale nic proti MANDO, co si objednal , oni přesně dle požadavku vyrábějí
věřím, že to podobně bude i s jinými díly, filtr oleje nevyjímaje
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Slibil jsem info ohledne Castrolu, tak prinasim.
Ano, je pravda, ze nove distribuovane oleje budou mit hologram. Jenze nejprve se musi doprodat zasoby distributoru a prodejcu, v tomto Castrol nedomyslel, ze existuji zakaznici, kteri budou hologramy posedli a prodejce jim nevymluvi, ze jeho doprodavana zasoba je originalni. Shell, kdyz prijde napr. s novym benzinem, tak do nadrzi ho lije s mesicnim predstihem, aby ihned doslo k jeho prodeji pri uvedeni reklamy a necekalo se az na zavoz cisterny, coz byva napr. pri premiovych palivelich v radech tydnu.
Takze i u me se po doprodeji toho, co mam (jen z vyroby 2012 je asi 200 litru, do dubna 2013 cca 300 litru skladovych oleju) pozdeji objevi "hologramove" oleje.
Ano, je pravda, ze nove distribuovane oleje budou mit hologram. Jenze nejprve se musi doprodat zasoby distributoru a prodejcu, v tomto Castrol nedomyslel, ze existuji zakaznici, kteri budou hologramy posedli a prodejce jim nevymluvi, ze jeho doprodavana zasoba je originalni. Shell, kdyz prijde napr. s novym benzinem, tak do nadrzi ho lije s mesicnim predstihem, aby ihned doslo k jeho prodeji pri uvedeni reklamy a necekalo se az na zavoz cisterny, coz byva napr. pri premiovych palivelich v radech tydnu.
Takze i u me se po doprodeji toho, co mam (jen z vyroby 2012 je asi 200 litru, do dubna 2013 cca 300 litru skladovych oleju) pozdeji objevi "hologramove" oleje.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
údajně originální oleje od castrolu mají už v sobě nějakou příměs která světélkuje pod UV lampou - u těch starých zásob olejů to bude asi problém to udat bez toho hologramu -jedině to nějak zpětně žádat od dodavatele oleje jak se to dělalo u toho alkoholu bez kolků.... - na každém balení oleje je vytisklé sériové číslo tak podle něj bych to po dodavateli vyžadoval .
Hyundai I30 1,4 LPG 2010 černý
Honda CRV 2015 2.0 benzín černá
Honda CRV 2015 2.0 benzín černá
Jasne, budeme houfne vracet originalni oleje dodavateli, kterej je nakoupil za tezky penize
Oleje se bez problemu prodaji, rozumny zakaznik pochopi, ze obava neni na miste. Hologramove oznaceni se tyka pouze nejdrazsich oleju rady Edge.
Fluorescentni barvivo pouziva Castrol ve spolupraci se Skoda Auto, nemotej lidem hlavy nebo vsichni budou hledat hologramovy olej, ktery sviti pod lampou
Dnešní mail od dodavatele:
Vážený zákazníku,
chtěli bychom Vás informovat o vzniklých případech , které se objevily na trhu s oleji Castrol Edge 5W30 4l a 5l .
Z důvodů výskytu padělků zasíláme informace o identifikaci a rozdílech.
Oleje se bez problemu prodaji, rozumny zakaznik pochopi, ze obava neni na miste. Hologramove oznaceni se tyka pouze nejdrazsich oleju rady Edge.
Fluorescentni barvivo pouziva Castrol ve spolupraci se Skoda Auto, nemotej lidem hlavy nebo vsichni budou hledat hologramovy olej, ktery sviti pod lampou
Dnešní mail od dodavatele:
Vážený zákazníku,
chtěli bychom Vás informovat o vzniklých případech , které se objevily na trhu s oleji Castrol Edge 5W30 4l a 5l .
Z důvodů výskytu padělků zasíláme informace o identifikaci a rozdílech.
- Přílohy
-
- image016.jpg (17.65 KiB) Zobrazeno 3203 x
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
A co když jsou ty popisky originál a padělek zrovna opačně? Viděl jsem tu zmiňovanou reportáž. Jde o kontejnerové město na pokraji Istanbulu. Jsou ještě další místa na světě. Istanbul má asi 13 milionů obyvatel. To kontejnerové město nevím, asi destíky tisíc lidí. Ti tam žijí a vyrábějí a balí náhradní díly. Dělají to co se prodá! Ne na sklad. To co si od nich naši dodavatelé naši obchodníci objednaj. Dokumentem provázel celník, myslím že holanďan se svým týmem. Dělá tyto padělky ND. Celkem otevřeně vyjadřoval svou bezmoc. V tom obrovském městě kontejnerů občas podle papírů něco chytne, ale jsou to možná desetiny procenta. Jinak celá ta produkce směřuje ke spokojeným zákazníkům do evropy.. Opakuji našim dodavatelům. A jejim dodavatelům. A těch kartonů a hologramů co tady píšete natiskne turek do rána 300 tisíc. Zapomeňte že něco poznáte. Turci ti nechají vybrat z katalogu jaký na to chceš samolepky. Nejdřív ti pošlou kartony se zbožím a za týden v balíku samolepky. Bez samolepek to není padělek. Ty si to doma polepíš . mají z nás srandu a můžeme si za to sami. Kupujeme podle značek to je ten náš problém.Jsme snadná kořist.
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
Láďo, "řešíš to" moc podrobně, a přitom si neuvědomuješ, že takových faktur od Shell libovolné země na mou firmu ti vyrobím, kolik chci. V případě neuznání záruky na motor je ti taková faktura houby platná, protože nikdo nikdy neprokázal, že by opotřebení vaček atd. bylo způsobeno "špatným olejem". A že už se tady na fóru lidem vačkové hřídele měnily, je prostý fakt.
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor