Prave som sa bol informovat v Nitre ohladne garancnej prehliadky po roku s tym, ze by som potreboval v ramci zaruky drobne opravy resp. vymenit niektore dielce. Prijimaci technik mi oznamil, ze bohuzial zarucne opravy nemozu vykonavat, nakolko im zobral Hyundai takuto pravomoc/moznost. Netyka sa to udajne len Nitry, ale aj inych dalsich Hyundai servisov. Zevraj tato "novinka", ktoru zaviedol SK Hyundai plati od 1.6. Ohladne zarucnej opravy mi "ponukol" napr Autopolis BA.
Moja otazka znie: kupil som si nove auto s 5 rocnou zarukou, na ktoru sa spolieham a na ktoru mam narok, pokazi sa mi auto, v Nitre mi ho neopravia, pretoze nemaju tu sancu, to mam s pokazenym autom "utekat" do Bratislavy alebo Banskej Bystrice? Co s nepojazdnym autom? Navyse necham auto v dalekom meste, pricom servis ma 30 dni na opravu. Co s opravou, ktora si vyziada niekolko dni? A co s opravou jednoduchsou? V jeden den tam kvoli detekcii problemu resp. objednaniu dielca, potom zasa naspat domov (1 den zabity), dalsi den zasa na vymenu dielca? (2 den zabity)
A to myslia naozaj vazne? Toto ma byt ta 5 rocna zaruka? Nepoviem nic, kebyze v meste XY su 2-3 HY servisy, z ktorych jednemu nechat zarucny... Porusit a pobrat autorizovanym servisom zo dna na den moznost robit zarucne opravy a nechat tak zakaznika napospas je viac ako maximalne neseriozne a klinec do hrobu. Neviem ako sa to bude cele vyvijat, ale za mna palec dole!
![Shame on you [-X](./images/smilies/eusa_naughty.gif)