Šrouby na Alu a plechové disky?
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Šrouby na Alu a plechové disky?
Na odkazu jsem pouze chtěl ukázat jak vypadá matice s kulovou dosedací plochou (pro tebe konkávně vypouklou). Matice na fotkách jsou s kuželem.Já jsem měl originál matice (plecháče už nepoužívám) a ty byly s KUŽELEM.
i30 1,4 T-GDI Fastback 6/2020 i30 CW 1.4 Classic Plus 06/2010
- Reklama
Dotaz byl, co patří na H plecháče. Vyfotil jsem, co dávají z výroby.
Co prodávají jinde, je myslím tazateli šumafuk.
I mimo značkovou síť se dají koupit správné šrouby.
Co prodávají jinde, je myslím tazateli šumafuk.
I mimo značkovou síť se dají koupit správné šrouby.
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Mám na autě elektrony ,a dnes jsem se ptal v autosalonu jestli potřebuji na plecháče jiné matky! Odpověď : ne na tento typ jsou již matky stejné ! i30 r,v, 2013
Hyundai i30 1,6i Trikolor Komfort Agua blue met.2013
take mam letni elektrony a matice pouzivam i na plechace na zimu
Hyundai i30 1.4i CVVT, Comfort (2010/05/26), Indigo Blue
severtom: Tak ještě jednou. Dotaz byl, jaké matice se používají na plecháče. Ty a alarm tvrdíte,že na plecháče se nepoužívají matky s kuželem. Nemáte pravdu. Používají, jak moje slova potvrzují Hardcam, OXYN nebo nulda. I na té tvé fotce je matice s kuželem! A právě proto jsem sem dal ten odkaz, abyste viděli rozdíl mezi kuželem a koulí.Šlo jen o tu fotku.Neměl jsem žádnou jinou po ruce. Nikoho jsem nenabádal, aby něco kupoval.Takže si to ještě jednou rozklikni a důkladně si prohlédni rozdíl mezi maticí s kuželovou nebo kulovou dosedací plochou. Já jsem koupil auto na plecháčích a matice byly KUŽELOVÉ!!!
Ja myslim, ze alarm i severtom to chapou dobre, zrovna oni jsou celkem technicky typy, kterym to netreba vysvetlovat. Suma sumarum technicka stranka veci je rozdilna od toho, co montuje na auta - tedy stejne matice pro elektrony i plechy. Netusim proc, ale jelikoz plechace nepouzivam a pouzivat nebudu, tak po tom ani nebudu patrat.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Ty jsi ale diplomat. Tohle jsi napsal před rokem. Jestliže někdo o něčem mylně informuje, tak je snad na místě ho opravit. Severtom a alarm tady tvrdili, že dosedací plocha matic na plecháče není kuželová.Já jsem jim jenom oponoval že kuželová je. Nic víc, nic míň. Mám dokonce i foto origo matic na plecháče i na ALU, ale protože jsem teď na dovolené, tak mi nejsou k dispozici. Až po neděli.Hardcam píše:Tomu pisateli zrejme oboje matice odfotim, at delam co delam, tak nevidim rozdil, krome toho, ze ty starsi zkorodovaly.
Z Hyu mu napsali odpoved, ze pouzivaji dva ruzne typy matic a na to ja jsem napsal, ze mu je klidne odfotim, protoze pro plechovy disky i elektrony byly originalni matice shodne. Ostatne, to jsem psal i v minuly prispevku. Mozna by pomohlo, kdybys ten text prelouskal vickrat
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Richard555
i když nemám Hyundai, tak mám taky korejce - Nubiru a tam mám origo plecháče a šrouby s kuželem, mám i litý kola origo GM a tam jsou taky kužele, tedy mám jedny šrouby pro plech i alukola, včera jsem i kontroloval zda ty šrouby stejně vykukujou z liťáků i z plechů a je to stejné.....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
- Richard555
i když nemám Hyundai, tak mám taky korejce - Nubiru a tam mám origo plecháče a šrouby s kuželem, mám i litý kola origo GM a tam jsou taky kužele, tedy mám jedny šrouby pro plech i alukola, včera jsem i kontroloval zda ty šrouby stejně vykukujou z liťáků i z plechů a je to stejné.....
takže záleží na výrobci jak bude budoucím uživatelům komplikovat život......
takže záleží na výrobci jak bude budoucím uživatelům komplikovat život......
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Měl jsem Nissan Primera s elektrony,na zimu plecháče,a ty měly jiné matky .... Takže asi každý výrobce to řeši jinak! Je to běžné ve spoustě oborů,aby vás donutili utrácet za jejich příslušenství ! Třeba fotoaparáty Canon,Nikon,co typ,to jiná baterie+ příslušenství ......
Hyundai i30 1,6i Trikolor Komfort Agua blue met.2013
A já měl Nissana Almeru se stejnými matkami (kužel) na oboje disky.
Zajímavé, co to bylo za Almeru? Já měl N16 a tam byly matky kulové.
i30cw 1.6 CVVT Trikolor Exclusive
Kadett:
Ono asi v detaile máš pravdu, len pri malom priemere vidno presne kužel(alu disky), pri tej matici na plecháče to už tak zrejmé nie je, zdá sa ,že časť matice začína gulovou plochou, a potom to prejde do kužela, ale mikrometrom to merať nebudem...od kužela aj gule to má ďaleko...
Ono asi v detaile máš pravdu, len pri malom priemere vidno presne kužel(alu disky), pri tej matici na plecháče to už tak zrejmé nie je, zdá sa ,že časť matice začína gulovou plochou, a potom to prejde do kužela, ale mikrometrom to merať nebudem...od kužela aj gule to má ďaleko...
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
ondraTM:Zajdi si na NISSAN Club, tam tě vyvedou z tvého omylu.