Přezouvání pneumatik
Moderátor: Moderátoři
Přezouvání pneumatik
Používáte někdo pro přezouvání pneumatik "krokodýla" (zvedák na kolečkách), resp. "panenku" nebo originál zvedák nebo přezouváte jen v servisech ? Jestli někdo používá "krokodýla", tak pod co ho umisťuje.
- Reklama
Re: Přezouvání pneumatik
orig. zvedák
BMW 325 Coupe
Honda Accord 2.0
VW Golf
"why is your fear my problem?"
Honda Accord 2.0
VW Golf
"why is your fear my problem?"
Mám nůžkový zvedák (na kliku - rychlá práce) a podkládám ho pod ten podélny svár prahu v místě, kde by měl být umístěn orig. zvedák. Dávám tam ale podélně takovej tvrdej dřevěnej hranolek napříč léty (aby se nerozštípnul) - aby to nebyl kov na kov a pro lepší přenos tlaku na větší plochu.
Taky se mi jako podložka osvědčila taková tvrdá guma, co se dávala jako podložka pod panely pŕi jejich převozech (patřičně uřezaná) nebo kus z transportního (dopravníkového) pásu. Takto přezouvám už dlouhý léta i všechna předcházející auta a zatím žádné problémy (se stabilitou nebo prahama/podběhama).
Taky se mi jako podložka osvědčila taková tvrdá guma, co se dávala jako podložka pod panely pŕi jejich převozech (patřičně uřezaná) nebo kus z transportního (dopravníkového) pásu. Takto přezouvám už dlouhý léta i všechna předcházející auta a zatím žádné problémy (se stabilitou nebo prahama/podběhama).
Fiat 600D, M-2140, VAZ 21073i
Hyundai Accent 1,4i Elegance 2008-2012
Hyundai ix35 1,6 GDi 4x2 Style 2012-
Hyundai Accent 1,4i Elegance 2008-2012
Hyundai ix35 1,6 GDi 4x2 Style 2012-
Už řadu let u všech aut která jsem měl jsem si měnil kola sám, zásadně na hydraulickém zvedáku na kolečkách. Z panenky mi jednou auto sjelo, hnusný pocit. Do drážek na zvedáku dám mnohokrát přehnutý tvrdý igelit, aby vytvořil měkké lůžko, ale ještě hrana prahů zapadla do výřezů zvedáku a neodřela se. Na matky kol mám elektrický utahovák a pak momentový klíč. Přezouvám tři auta, takže provizorium se standartní nouzovou výbavou je zoufalost. Už celkem rutina.
--
ix 35. DOHC 2.0 4x4- ??
Škoda Fabia 1.2 HTP-spolehlivost
Opel Zafira 1.8-nuda
Renault Scenic 1.9-kontrolka poruchy častější než blinkr
Nissan Mikra-motokára
Š.Favorit-spolehlivá nuda
Citroen AX 1.1-živé,leč poruchové
Š 120 - ...stejně první je nejlepší
ix 35. DOHC 2.0 4x4- ??
Škoda Fabia 1.2 HTP-spolehlivost
Opel Zafira 1.8-nuda
Renault Scenic 1.9-kontrolka poruchy častější než blinkr
Nissan Mikra-motokára
Š.Favorit-spolehlivá nuda
Citroen AX 1.1-živé,leč poruchové
Š 120 - ...stejně první je nejlepší
Hned po zakoupení auta jsem měnil klakson, protože originál je jak ze starého pionýra. Po prvním přehazování kol jsem potom ihned koupil panenku, protože originál zvedák je něco strašného.
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
mám hydraulický zvedák a chytám ho na ramena nápravy
Klakson také vyměněn
Klakson také vyměněn
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Já při přezouvání na letní použil originál a docela nevychytané .Teď budu opět používat hydraulický(nízký na kolečkách) a jak píše FISHka,budu zvedat za rameno nápravy.Pravidelně v rodině přezouvám 4 auta a vždycky používám hydraulický zvedák,jen u nového auta jsem chtěl vyzkoušet,jak to půjde originálním.Klakson na výměnu teprve čeká .
Hyundai ix35 1,6GDI Trikolor Plus-Satin Amber