Hluk od kol - pneumatiky
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Hluk od kol - pneumatiky
Dovoliljsem si založit nové téma, tak snad nebudu bičován:-)
Mám na své ix20 litá kola Lantisi Nobile Black 16" s pneu Semperit Speed Life 205/55R16.
Musím říct, že tyto pneu neuvěřitelně hučí až bych si myslel, že jsou v řidi ložiska. Hlavně jízda
v rychlostech 40 - 60 km/h je děs. Marně si lámu hlavu, jestli to nemohou dělat i ty disky. Jsou totiž cca o 1 cm vystrčené z podběhů, než by měly být. Asi blbost, vím. Když jsem minou zimu přezul na
standardní 15" plecháče s pneu Dunlop SP WinterSport 4D, jíza byla mnohem tišší. Chci se proto zeptat,
zda někdo taky nemá ty Semperity? A jak subjetivně hodnotíte valivý hluk od kol ve vašem autě.
Dík
Mám na své ix20 litá kola Lantisi Nobile Black 16" s pneu Semperit Speed Life 205/55R16.
Musím říct, že tyto pneu neuvěřitelně hučí až bych si myslel, že jsou v řidi ložiska. Hlavně jízda
v rychlostech 40 - 60 km/h je děs. Marně si lámu hlavu, jestli to nemohou dělat i ty disky. Jsou totiž cca o 1 cm vystrčené z podběhů, než by měly být. Asi blbost, vím. Když jsem minou zimu přezul na
standardní 15" plecháče s pneu Dunlop SP WinterSport 4D, jíza byla mnohem tišší. Chci se proto zeptat,
zda někdo taky nemá ty Semperity? A jak subjetivně hodnotíte valivý hluk od kol ve vašem autě.
Dík
- Reklama
- rudolf.tomka
- **
Re: Hluk od kol - pneumatiky
Co tím chtěl básník říct?
Ahoj mám stejné disky na Tucsonu (pneu kumho ecsta KU 31 235/60/16) a I 30 .
na té I 30 to nehučí vůbec ale na Tucsonu mě tyto letní kola hučí víc v porovnání s origo disky které jsem teď přezul na zimu . tak nevím ale asi to diskem nebude.
na té I 30 to nehučí vůbec ale na Tucsonu mě tyto letní kola hučí víc v porovnání s origo disky které jsem teď přezul na zimu . tak nevím ale asi to diskem nebude.
Hyundai I30 1,4 LPG 2010 černý
Honda CRV 2015 2.0 benzín černá
Honda CRV 2015 2.0 benzín černá
- zdenda.stary
- *
Já mám pocit, že je hluk od kol slyšet víc než by mohl být. Jsem zvědavý, jak to bude vypadat až teď přezuju na zimní a plechové ráfky. Když jsem později dokupoval liťáky, tak mi to po přezutí přišlo stejné, mám 196/65 R15 Continental.
Hyundai ix20 1.4 CVVTi, 2013 trikolor. 6.2l/100km.
jestli maj ty tvé 16" správné ET tak 15ky jsou vystrčeny víc jak 16kyWolfsteen píše: ty disky. Jsou totiž cca o 1 cm vystrčené z podběhů, než by měly být. Asi blbost, vím. Když jsem minou zimu přezul na
standardní 15" plecháče s pneu Dunlop SP WinterSport 4D, jízda byla mnohem tišší.
mám stejnou zkušenost, moje standart plechy s letníma 15" conti2 jsou podstatně hlučnější, jak zimní hliník MAZDA 15" s pneu Barum
zdendo a to na i30 jsou ty kola ještě hlučnější ...
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Správné ET nemají, proto to mám cca o 1 cm víc venku.mmv píše:jestli maj ty tvé 16" správné ET tak 15ky jsou vystrčeny víc jak 16kyWolfsteen píše: ty disky. Jsou totiž cca o 1 cm vystrčené z podběhů, než by měly být. Asi blbost, vím. Když jsem minou zimu přezul na
standardní 15" plecháče s pneu Dunlop SP WinterSport 4D, jízda byla mnohem tišší.
mám stejnou zkušenost, moje standart plechy s letníma 15" conti2 jsou podstatně hlučnější, jak zimní hliník MAZDA 15" s pneu Barum
zdendo a to na i30 jsou ty kola ještě hlučnější ...
- Richard555
mám na autěl letní Good year Hydragrip - výborná pneumatika na mokru fakt bomba, ale hlučí oddychnu si když nazuju zimní Firestone winterhawk evo2 to je fakt jiný kafe ..... ráfky jsou v obou případech stejný..... a taky jsem myslel na ložiska jak moc je to slyšet.... nicméně ty jsem nedávno měnil. Takže jsou pneumatiky hlučné a tiché ty máš zrovna smůlu
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Asi to tak bude. Musím vydržet ještě příští rok a pak budu kupovat nové, tak snad budu mít šťastnou ruku při výběru.Richard555 píše:mám na autěl letní Good year Hydragrip - výborná pneumatika na mokru fakt bomba, ale hlučí oddychnu si když nazuju zimní Firestone winterhawk evo2 to je fakt jiný kafe ..... ráfky jsou v obou případech stejný..... a taky jsem myslel na ložiska jak moc je to slyšet.... nicméně ty jsem nedávno měnil. Takže jsou pneumatiky hlučné a tiché ty máš zrovna smůlu
zdravím, mám novou í30 1,4 najeto 3000km, auto super, motor neslyším ale ten hluk od pneu, koupil jsem na zimních, po přezutí na letní to samé, asi problém odhlučnění u Hyundai, samozřejmné i ty gumy jsou na nic, Kl eber + Hankog, nejlepší proti hluku Dunlop nebo Fulda, zkusím to vytlumit samolepícímí pláty Silent Coal
To mě zajímá Můžeš hodit nějaký odkaz na ty pláty? DíkyJura2 píše:zdravím, mám novou í30 1,4 najeto 3000km, auto super, motor neslyším ale ten hluk od pneu, koupil jsem na zimních, po přezutí na letní to samé, asi problém odhlučnění u Hyundai, samozřejmné i ty gumy jsou na nic, Kl eber + Hankog, nejlepší proti hluku Dunlop nebo Fulda, zkusím to vytlumit samolepícímí pláty Silent Coal
Mrkni na http://www.ahifi.cz mají tam i ukázky různých odtlumenéých aut, materiál, atd, já udělal zadek, kufr, podběhy, hrozná piplačka, horší předek, tam se nejde dostatWolfsteen píše:To mě zajímá Můžeš hodit nějaký odkaz na ty pláty? DíkyJura2 píše:zdravím, mám novou í30 1,4 najeto 3000km, auto super, motor neslyším ale ten hluk od pneu, koupil jsem na zimních, po přezutí na letní to samé, asi problém odhlučnění u Hyundai, samozřejmné i ty gumy jsou na nic, Kl eber + Hankog, nejlepší proti hluku Dunlop nebo Fulda, zkusím to vytlumit samolepícímí pláty Silent Coal
Díky za info a jaký je výsledek? Pociťuješ zlepšení?
Jak píšete. Jsou gumy hlučné a tiché. Čeká mě nákup nových letních 205x55x16 a vybírám i podle hlučnosti. Pak je jasným favoritem Vredestein Ultra Cento 67dB nebo Sava Intensa HP 67dB . No jenže pak zase člověk začne myslet i na peněženku a je problém. Většinou když je guma tichá – měkká je dobrá na mokru a špatná na životnost. Střed je pak třeba Dunlop Blue Response 68dB a Michelin Primacy 3 69dB. Ten Dunlop má na Heurece snad nejvíc kladných recenzí a patří k nejoblíbenějším gumám! Michelin Energy Saver+ je asi ještě lepší ale je už tvrdší a hlučnější 70 db.
Momentálně dojíždím Contíky 2 ty maj 71dB a to mě už přijde jako hukot. Contíky 5 jsou podle testů špička, škoda 71dB. Ale tak hlučný gumy znovu nechci. Stejně tak Pirelli P7 ty hučí extra super i když maj papírově jen 70dB.
Jak se pneu sjíždí, tak vlastně ubejvá tlumící materiál a hluk je větší. Čili i papírově hlučná nová guma bude tišší než ojetá papírově tichá. Co se týče ráfků, mám ET 40, ráfky s pneu trochu trčí, na hluk to nemá vliv.
Momentálně dojíždím Contíky 2 ty maj 71dB a to mě už přijde jako hukot. Contíky 5 jsou podle testů špička, škoda 71dB. Ale tak hlučný gumy znovu nechci. Stejně tak Pirelli P7 ty hučí extra super i když maj papírově jen 70dB.
Jak se pneu sjíždí, tak vlastně ubejvá tlumící materiál a hluk je větší. Čili i papírově hlučná nová guma bude tišší než ojetá papírově tichá. Co se týče ráfků, mám ET 40, ráfky s pneu trochu trčí, na hluk to nemá vliv.
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
určité je to lepší, předtím jsem to slyšel tak nějak celkově, teď je to víc vpředu, ale tam to nikde nedám, rozebírat pod palubovkou to nebudu, jedině sundat kolo+ plast. podběh - na ten zevnitřku ještě něco nalepit, podběh natřit tlumexem, a víc zadělat ty díry v blatníku, jak otevřeš dveře tak vidíš do podběhu, už jsem se na to díval, zas nejdou vytáhnout ty 3 cosi ! jak to drží zástěrku, rvát to nechci tak nevím nevímWolfsteen píše:Díky za info a jaký je výsledek? Pociťuješ zlepšení?