Koupit nebo nekoupit ix20
Moderátoři: frawd, Moderátoři
- Mr. HYUNDAI
Re: Koupit nebo nekoupit ix20
Ten efekt nového auta moc dobře znám. Kdysi jsem nová auta prodával . Ale na rozdíl od "Tvého" prodejce jsem se vždy snažil jej jednak nezneužít, jednak informovat a vystupovat co nejvíc nezaujatě, spíš hledat co ten zákazník opravdu potřebuje, než za každou cenu prodat. A osvědčilo se mi to.
Po bitvě je každý generál, ale obecně platí - trvat na zkušební jízdě po mnou chtěné trase, ne po trase vytyčené prodejcem. Pokud ze svého požadavku neustoupí, tak poděkovat a odejít. Každý nakonec vyměkne .
Když jsme skoro sousedi, tak výborná testovací trasa je projet ulicí Nad Krocínkou na Klíčov, tam se jen stáhnout doprava a projet dolů do Vysočan kolem pekáren. To je takový tankodrom, že auto, které tady obstojí, obstojí všude.
Po bitvě je každý generál, ale obecně platí - trvat na zkušební jízdě po mnou chtěné trase, ne po trase vytyčené prodejcem. Pokud ze svého požadavku neustoupí, tak poděkovat a odejít. Každý nakonec vyměkne .
Když jsme skoro sousedi, tak výborná testovací trasa je projet ulicí Nad Krocínkou na Klíčov, tam se jen stáhnout doprava a projet dolů do Vysočan kolem pekáren. To je takový tankodrom, že auto, které tady obstojí, obstojí všude.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
- Reklama
Když jem vybíral já, tak jsem měl půjčeno několik aut od několika prodejců. Vždy nebyl problém půjčit si vůz na víkend nebo 2-3 dny. S každým jsem najel něco přes 200 km. A myslím si že to není problém ani dnes. Půjčíš si auto s plnou nádrží, něco najedeš a vrátíš s plnou nádrží.mmv píše:... rozumu zakalila záležitost NOVÉHO auta, proto mě nenapadlo se zeptat na půjčení vozu na týden, (akce už nebyla a tak bych asi nepochodil),
A stejně jsem se rozhodl pro auto, které se chovalo v dané cenové kategorii nejlépe (pohodlí, prostor, reakce a dostatečný výkon motoru,...) a stejně jsem jej (doufám zatím) v létě proklínal, užil si spoustu nervů,....
Spešl
Ix2O, Trikolor, 1,4 CRDi, 57kW, Ice Blue, tempomat,
5,1 l/100km (pr. 57km/h) - nový SW 8.000 km
5,4 l/100km (průměr 55km/h) 43.000 km
Předchozí:
Renault SCENIC II, 1,9 DCi,
Škoda FABIA, 1,2 HTP
Škoda FELICIA Combi, 1,3 i
Ix2O, Trikolor, 1,4 CRDi, 57kW, Ice Blue, tempomat,
5,1 l/100km (pr. 57km/h) - nový SW 8.000 km
5,4 l/100km (průměr 55km/h) 43.000 km
Předchozí:
Renault SCENIC II, 1,9 DCi,
Škoda FABIA, 1,2 HTP
Škoda FELICIA Combi, 1,3 i
- frawd
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Koupě nového malého MPV (Ford B-max?)
http://www.forum.ford-club.cz/viewtopic ... 33&t=16067
Akurát nerozumiem, že Venga má najmenši a ix20 má najväčší, keď podla mňa majú rovnaký (kufor).
http://www.forum.ford-club.cz/viewtopic ... 33&t=16067
Akurát nerozumiem, že Venga má najmenši a ix20 má najväčší, keď podla mňa majú rovnaký (kufor).
2014 Hyundai ix20 1,6 A/T Style
2012 Hyundai ix20 1,4 CRDi Style - predané
2012 Hyundai ix20 1,4 CRDi Style - predané
divny vyber...
Venga a ix20 su prakticky rovnake auta, aj materialovo aj velkostne - nechapem nazor toho pisatela.
Navyse napisat, ze sa mu paci Meriva je... ako to slusne povedat.. Meriva je skratka jeden grc.
Zaujimave je aj to cenove porovnanie, v SR je B-max a Meriva na velmi podobnej cene s ix20/Vengou - dokonca Meriva vie byt o nieco lacnejsia.
Uzavrel by som to tak - kazdy nech si vyberie, co sa mu paci.
Venga a ix20 su prakticky rovnake auta, aj materialovo aj velkostne - nechapem nazor toho pisatela.
Navyse napisat, ze sa mu paci Meriva je... ako to slusne povedat.. Meriva je skratka jeden grc.
Zaujimave je aj to cenove porovnanie, v SR je B-max a Meriva na velmi podobnej cene s ix20/Vengou - dokonca Meriva vie byt o nieco lacnejsia.
Uzavrel by som to tak - kazdy nech si vyberie, co sa mu paci.
ix20, 1,4b, 2013
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
IMHO na Venge vidno vek, predsa len je starsia ako ix20
meriva nie je zla - interier to ma slusny (az teda na ten milion cudlov ktorymi je opel znamy)
Bmax je hrozne drahy a dost maly (uzky)
meriva nie je zla - interier to ma slusny (az teda na ten milion cudlov ktorymi je opel znamy)
Bmax je hrozne drahy a dost maly (uzky)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
domnívám se, že pisatel "jehož taťka teď aktuálně řeší nákup vozu" je tak 14 - 16ti letej teenager, který se v GOOGLU umí dostat na auto idnes k recenzím aut, nás nedokáže toliko přesvědčit tak, jako kolegy od "fordu" svědčí tomu i ta neznalost rovnítka venga = IX20
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Asi to nejvice patri sem...
Dnes jsem musel na vysetreni k lekari (HNUS!!! ) do nemocnice ve Vitkovicich. Pri odchodu na tramvaj pres Mirove namesti (placek asi 200x200m)+parkoviste v nemocnici ihned za vchodem jsem za 5 minut jsem videl 5 ix20-itek a jednu Vengu. Po vystoupeni z tramvaje a pesky do prace (asi 4 minuty) jsem uvidel dalsi 4 ix20... Docela slusne zne v Ostrave - za dokopy 9 minut 9 ix20 (2x stribrna, 1x bila, 1x bila vzor Mestska Policie, 1xmodroseda, 1x hneda, 1xnejaka tmava, 2xcervena)... jeste ze tak, jinak bych mel den docela zkazeny, ale toto me potesilo A pro hnidopichy dodam - za tu dobu jsem videl JEDINEHO Roomstera (a 3 Partnery).
Dnes jsem musel na vysetreni k lekari (HNUS!!! ) do nemocnice ve Vitkovicich. Pri odchodu na tramvaj pres Mirove namesti (placek asi 200x200m)+parkoviste v nemocnici ihned za vchodem jsem za 5 minut jsem videl 5 ix20-itek a jednu Vengu. Po vystoupeni z tramvaje a pesky do prace (asi 4 minuty) jsem uvidel dalsi 4 ix20... Docela slusne zne v Ostrave - za dokopy 9 minut 9 ix20 (2x stribrna, 1x bila, 1x bila vzor Mestska Policie, 1xmodroseda, 1x hneda, 1xnejaka tmava, 2xcervena)... jeste ze tak, jinak bych mel den docela zkazeny, ale toto me potesilo A pro hnidopichy dodam - za tu dobu jsem videl JEDINEHO Roomstera (a 3 Partnery).
a šest tramvají
a nebyly náhodou všechny modrý ??
a nebyly náhodou všechny modrý ??
Naposledy upravil(a) mmv dne 01 lis 2013, 13:59, celkem upraveno 1 x.
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
-
- *
Už maj zase vycházky!
- zdenda.stary
- *
Jak o tom tak přemýšlím, tak bych to auto koupil zas. Mám ho sice jen půl roku a cca 6 tisíc km, ale mít ty samé peníze a hledat nové auto, tak do něj jdu. Možná mám kliku na konkrétní model, ale tlumiče v pohodě, volant držím furt v jednom místě a ani náznak opotřebení, nic nevrže a nic jiného se tu ani snad neřeší.
Hyundai ix20 1.4 CVVTi, 2013 trikolor. 6.2l/100km.
Taky se plne mohu podepsat pod prispevek zdendy stareho. Citim to uplne stejne.
Kdyby tam stalo alespoň po 6ti letech a 100.000km tak fajn, ale takhle to zní úsměvně po pul roce a pouhých 6 tisících kilometrů.zdenda.stary píše:Jak o tom tak přemýšlím, tak bych to auto koupil zas. Mám ho sice jen půl roku a cca 6 tisíc km, ale mít ty samé peníze a hledat nové auto, tak do něj jdu. Možná mám kliku na konkrétní model, ale tlumiče v pohodě, volant držím furt v jednom místě a ani náznak opotřebení, nic nevrže a nic jiného se tu ani snad neřeší.
Je to relativně levné, líbivé a prostorné auto, tak jich jezdí hodně, ale do 300.000 je tu Focus i s klimou, I30 + Ceed taky Golf už tak drahý jak dříve, vezme-li se v úvahu základní výbava.
Škoda O III 1,6tdi 7°DSG
Hyundai i30 1,4 cvvt 2010 (prodáno)
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
a kto ti zaruci, ze focus vydrzi tych 6 rokov a 100 000km bez problemov?
spominam si ked som ziacinal jazdit s Accentom. Je to 6 rokov a 188 000km dozadu. auto ma nikdy nikde nenechalo. A ludia mali podobne kecy a dokonca aj ti, ktorym som uz startoval v zime, tahal na lane po zniceni rozvodov alebo viezol dom, pretoze ich super kara proste umrela. Proste si tu ix20 niekto kupit musi a musi s nou odjazdit mnoho km a potom budu referencie. Ak sa tu bude porovnavat neporovnatelne tak to pre zaujemcov nic podnetneho neprinesie
spominam si ked som ziacinal jazdit s Accentom. Je to 6 rokov a 188 000km dozadu. auto ma nikdy nikde nenechalo. A ludia mali podobne kecy a dokonca aj ti, ktorym som uz startoval v zime, tahal na lane po zniceni rozvodov alebo viezol dom, pretoze ich super kara proste umrela. Proste si tu ix20 niekto kupit musi a musi s nou odjazdit mnoho km a potom budu referencie. Ak sa tu bude porovnavat neporovnatelne tak to pre zaujemcov nic podnetneho neprinesie
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
Já jsem nepsal, že ten Focus vydrží to a to, jen jsem myslel, že za podobné peníze lze koupit auto o třídu výše, nemusí to být zrovna Focus, ale taková I30 nebo obzvlášť Ceed s těmi ledkami v předních světlech to vážně povedlo pokaždé se za ním ohlédnu, jsou pěkná a mnohem pohodlnější a komfortnější, za mně rozhodně mnohem lepší volba než IX20.
Škoda O III 1,6tdi 7°DSG