Ahoj Háčka mám další dotaz , krokoví motorek
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
-
- *
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Háčka mám další dotaz , krokoví motorek
Ahoj chtěl bych vědět na jaké čidla ppř. snímače ,reaguje krokoví motorek.Myslím tím čidlo teploty vody nebo snímač otáček nebo oboj_ Asi obojí coa kde je snímač otáček???Blbje mi drží volno běh a studený starty jsou katastrofa???
Hyundai Lantra 15glsi 63kw G4DJ r.v.1993 ted´ Hyundai Accent 1.3 12v r.v.1996
- Reklama
Krokovy motorek ridi jednotka na zaklade vice veci - zatez motoru (pripojeni spotrebicu), teplota motoru, uzavira se kdyz se otevira klapka takze v podstate slouzi na to aby ti motor nechcipnul, snimac otacek mozna taky.Nevim jak u tveho auta ale myslim ze cidlo otacek byva na setrvacniku, ale fakt nevim tedka ani u sveho takhle to mame doma u feldy...Zkusil jsi reset jednotky? Procistil jsi motorek?Je tam hodne veci co to mohou zpusobovat...
Hyundai Lantra 1.6 16V G4GR,r.98
*** Ivan je nejlepsi!!! ***
-
- *
- Kontaktovat uživatele:
A jaké věci to mohou ještě způsobovat???kokroff píše:Krokovy motorek ridi jednotka na zaklade vice veci - zatez motoru (pripojeni spotrebicu), teplota motoru, uzavira se kdyz se otevira klapka takze v podstate slouzi na to aby ti motor nechcipnul, snimac otacek mozna taky.Nevim jak u tveho auta ale myslim ze cidlo otacek byva na setrvacniku, ale fakt nevim tedka ani u sveho takhle to mame doma u feldy...Zkusil jsi reset jednotky? Procistil jsi motorek?Je tam hodne veci co to mohou zpusobovat...
Krokovy motorek neni krabicka, je to valecek, vede do nej hadicka z filtru, ta tlusta hadice, a z nej vede hadicka do sani.V podstate reguluje mnozstvi vzduchu pri zavrene klapce a jeho nefunkcnost se projevuje chcipanim motoru pri volnobehu a zapnutych spotrebicich.
Hyundai Lantra 1.6 16V G4GR,r.98
-
- *
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj děkuji za radu ,ale ja jsem žádnou hadičku od krokoveho motorku do sání nenašel???kokroff píše:Krokovy motorek neni krabicka, je to valecek, vede do nej hadicka z filtru, ta tlusta hadice, a z nej vede hadicka do sani.V podstate reguluje mnozstvi vzduchu pri zavrene klapce a jeho nefunkcnost se projevuje chcipanim motoru pri volnobehu a zapnutych spotrebicich.
-
- *
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Mám ten samí problém co ty.Mám taky G4DJ a taky mi blbne krokáč. To je jen začátek pak ti začne blbnout i starty.Chceš nastartovat a když po jednom otočení to má tendenci chytnout tak jak když tam nejde proud a po chvilce točení ucítíš zápach nespálené směsi.Radili mi že to může být halův snímač ale nevím nevím.Diagnostika mi nic neukázala.
ja mam totez, zlobilo to taky, ale nic se nemenilo. Jen to manik sesteloval (nevim kde) a od ty doby ok. Zkuste zakladni veci, odpojit baterku, vycistit celej vzduchovej system az po klapku, zkontrolovat vsechny podtlakovy hadicky od ECFI, zapojit baterku, start, bude to skakat a zlobit, ale melo by se to po par km usadit, jestli ne, je to nejaky cidlo. Nejcasteji teplotni, ale muze i jiny. Pokud vam to v servisu nezjistili, zajedte do poradnyho, je tu na foru seznam. Uz se to tu popisovalo hafokrat. Stejne tak si myslim, ze G4DJ nema krokovej motorek, jen volnobezny ventil
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
Osobní
taky jsem měl tento problém otáčky nahoru a dolu byl jsem se zeptat u jednoho co se zbejvá těmito auty a ten mě zdělil že je to problém a jedině vyčistit .tak jsem se stavěl u dvorního automechanika a ten odstranil tento problém jedinou věcí měl speciální sprej který nastříkal do sání při běhu motoru ot.2000-3OOO a mám po problému .