U Getze, kterého mám přesně dva roky, (koupen ojetý, rok výroby 2011) dochází 2x do roka k úplnému vybití baterie na nulu. Z ničeho nic, jeden den vše na 100% ok, motor točí rychle, vše svítí... atd a 2. den totálně mrtvo. Původní baterii jsem po 3. takové epizodě vyhodila, koupila novou, velmi silnou. Mám jí 5 měsíců a stalo se to znova. (Stalo se mi to 2x v zimě a 2x v létě).
Jezdím většinou jen po Praze, ale stejným stylem jsem jezdila Opel Corsou a za 12 let se mi toto stalo 1x a to po mojí chybě...
Vypadá to jako by někdy, jednorázově, došlo k nějakýmu tichýmu zkratu, nebo že proud odchází, jako bych nevypnula klíček v zapalování a baterie se během několika hodin vybila.
Máte s tím někdo prosím zkušenost? Kam s tím? Co s tím? Autoopravář mi řekl, že taková bludná chyba se nedá téměř odhalit...
Díky za rady!
pravidelně vybitá baterie
Moderátoři: vipe, Moderátoři
- Reklama
Re: pravidelně vybitá baterie
Odhalit se to dá, ale zabere to nějaký ten čas.
Zkusil bych odpojit hodiny.
.........
Mne sa to stalo 4x za rok. Prestal som zamykat dialkovym, zamykam len klucom
a zatial mam pokoj.
a zatial mam pokoj.
To mě přesně napadlo, ale ještě jsem to nerealizovala. Přejdu na klíče, uvidíme. Díky!
Díky za radu. Hodiny to asi nebudou, leda by nějak zkratovaly a to by zas pak nešly. K vybití dojde náhle, třeba přes noc, jakobyste nechal svítit auto. Ne že baterie slábne až je po ní.MICHAL77 píše:Odhalit se to dá, ale zabere to nějaký ten čas.
vím že felicie neni getz,ale mě dříve zatekalo na felde do pojistkove skříně a nebo jeji těsné blizkosti, bylo zajimave sledovat jak vytahnu kličky ze zapalování a svévolně se zapne palivove čerpadlo, možna by stalo zato vysledovat jesli někde není mokro kolem kabelu,nekdy se totiž stava že záleží i na sklonu auta odkud kam pak teče voda,a nemusí to být zřetelne hned při nebo těsně po dešti..a bylo zajimave sledovat jak běželo i 5 minut,což nema,může to být cokoliv.