Umývání auta v zimě
Moderátoři: amaize, Moderátoři
Umývání auta v zimě
Máte v okolí myčku?Využíváte teplého počasí a myjete?Byl jsem na myčce s ruční pistolí a smyl jsem sůl a bláto,určitě jsem karosérii pomohl.Jak to vidíte vy s mytím v zimě-jistě teď máme teplo,ale až budou mrazy nevím jestli myčka pojede.
Hyundai i20 INCLUSIVE 1.2 DOHC 16V (1248ccm/63kW/86HP) Electric Red,Paket Plus.
- Reklama
Re: Umývání auta v zimě
Obecne vsude funguje ten paradox, ze v obdobi, kdy je auto potreba myt casteji na to kazdy prdi, protoze auto je brzo spinavy znovu a nikomu se nechce kolem auta v ty kose saskovat. Auto umyvam pouze kdyz je nad nulou a to velmi opatrne, napred aplikuju minimalne 2x aktivni penu, ktera sunda ten nejvetsi bordel a drobny kaminky, pak dukladne vezmu vapkou a podle toho se pak rozhoduju, jestli na auto sahnu rukou.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Je to nutné si s tím dávat tolik práce?
Ostříkám důkladně studenou WAPkou 120 atm. Vezmu malý kyblík, do něho vlažnou vodu aby mě nezáblo do rukou a do vody lžíci Rapidu. Houbou umyju od střechy dolů. Ostříkám opět WAPkou a končím tím, že stáhnu vodu jelenicí. Fajront.
Balzámy a podobné věci nepoužívám. Za celou dobu mé řidičské kariéry jsem jednou koupil leštěnku a když jsem pak ty šmouhy dostal dolů až novým umytím auta, tak jsem se zařekl a DOST. Nejsem přece otrokem auta.
Ostříkám důkladně studenou WAPkou 120 atm. Vezmu malý kyblík, do něho vlažnou vodu aby mě nezáblo do rukou a do vody lžíci Rapidu. Houbou umyju od střechy dolů. Ostříkám opět WAPkou a končím tím, že stáhnu vodu jelenicí. Fajront.
Balzámy a podobné věci nepoužívám. Za celou dobu mé řidičské kariéry jsem jednou koupil leštěnku a když jsem pak ty šmouhy dostal dolů až novým umytím auta, tak jsem se zařekl a DOST. Nejsem přece otrokem auta.
auto umyjem 3x rocne (vtedy ho aj povysavam a ocistim plasty v interieri), po zime, v lete a pred zimou, idem do mycky, ziadne rucne prace, ziadne kremy ani lestidla ...
nebudem autu robit otroka
nebudem autu robit otroka
Hyundai i30cw classic, 1,4 CVVT, 80kW, 4/2011
Auto umývam podľa potreby aj v mínusových mrazoch samozrejme len vo vykurovanej umývarke. V zime postačí dôkladné opláchnutie WAPkou, predovšetkým odstránenie posypovej soli. Raz za čas umytie v bezkontaktnej umyvárke príde vhod aj v zime
Hyundai i20 1,2 LPG BRC 02/2011 ice blue metallic 100.000 km
Oplachnem vodou, ak sa mi chce tak prejdem autosamponom a este raz oplachnem a to je vsetko.. podla potreby - ked je od blata, prachu alebo soli.. Ako kolegovia nadomou mám ten nazor ze auto je mojim otrokom a nie ja jeho
Accent 1.5CRDi,81kW ,2007
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
panove, jsou to vase utraceny penize, nakladejte si s nima jak chcete...zkuste pochopit, ze jsou ti, kteri autem nejedou jen 3km do prace a zpet, ale travi v aute napr. podstatnou cast dne (temer v nem ziji) a je jim mnohem prijemnejsi jezdit v celkove cistym a opecovavanym aute nez v nejakym hegesi. Stejne tak se starame o obydli...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Ale to auto JE po umytí čisté, jen se s tím tolik nepářu.
Pro mě je důležitější, jak vypadá uvnitř. Nemám rád navrch huj uvnitř fuj.
Pro mě je důležitější, jak vypadá uvnitř. Nemám rád navrch huj uvnitř fuj.
U nas v Usti je nova rucni mycka, voda tepla, neni problem i rekneme do -5C myt, ale tolik jeste nikdy ted v zime nebylo Najezd mam sluzebne cca 1000km/mesic takze 3-4x mesicne to rucni myti dam, za par korun je auto cisty hned.
Ja si dneska normalne vzal kybl s vlaznou vodou, houbu a umyl jsem to jarem hh...
- Přílohy
-
- 20140111_142800.jpg (235.07 KiB) Zobrazeno 3322 x
Hyundai Tucson 4x4 - 1.6 TGDI MHEV, N-LINE Šéďa ve Stajlu... ;) - NA CESTĚ
Hyundai i30 combi aka Mysak - 1.6 GDI, CashB ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
Hyundai i30 SW aka Mumínek - 1.6 CVVT, Bílá ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
Hyundai i30 combi aka Mysak - 1.6 GDI, CashB ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
Hyundai i30 SW aka Mumínek - 1.6 CVVT, Bílá ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
Jó to se ti to myje na své zahradě a s kýblem a houbou,to ti závidím.My na sídlišti si to nemůžeme dovolit.
Hyundai i20 INCLUSIVE 1.2 DOHC 16V (1248ccm/63kW/86HP) Electric Red,Paket Plus.
Jo no. Mam to taky tak, jedine reseni je najit nekde v okoli prostory, kde te nechaji kolem auta v klidu blbnout a maji tam vodu...samoobsluzne mycky, nic jineho me zatim nenapadlo.
Černý kombík => http://goo.gl/DmaSND
Bilý sedan => http://goo.gl/xLeF3g
Bilý sedan => http://goo.gl/xLeF3g
proc myslis? vemu kbel s vodou a jdu na to ne?Láďa515 píše:Jó to se ti to myje na své zahradě a s kýblem a houbou,to ti závidím.My na sídlišti si to nemůžeme dovolit.
to je za pokutu od policajtov
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com