Dobrí večer mám taký problém a už som z toho dosť zúfalá, mám hyundaj accent 1,5, 1996... Auto mi nechce štartovať keď je vonku pod 0°C, Pretočím klúčom, kontrólky svietia rádio vypne a bzučí no štartrom ani nepotočí,
zo začiatku mi auto chytilo keď mi niekto pobúchal kladivom po cievke. Následne na to som si kúpila nový štartér štartoval v poriadku aj keď bolo chladnejšie no znovu dnes keď som ráno potrebovala ísť do školy neštartovalo ... ale už mi nereagovalo ani na klepanie po cievke a po štartri, tak som dlho držala klúčik na štartovacej polohe asi po 15tich minútach mi chytilo ale stále som držala klúč, batériu mám novú, štartér mám nový, benzín mi nemrzne a sviečky sú dobré ... nejde mi do hlavy prečo to chytí po tom ako dlho podržím klúčik skúste mi poradiť
neštartuje
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Reklama
Re: neštartuje
Dej to do pořádnýho servisu, nemá cenu zde vypisovat čím to může být. Ostatně stačilo by zde pohledat, je zde toho kupa.
.........
Hladala som to tu všade ale nikde tento problém nieje ... bola som s tym aj v servise a tam mi vsetko mozne pozreli a nic nezistili :/
Já jsem před pár dny vyměnil svíčky a taky mám problémy se startováním. Občas to nechytne ani při pátým, šestým pokusu tak tu minutku počkám, abych to nepřehltil moc benzínem a pak to chytne. Baterii mám od minulé zimy, tam snad problém nebude a tak taky nevím co se tam pod tou kapotou děje... Tak buď máš vlhké svíčky nebo přesycenou směs benzínu...
Hyundai Accent 1.5 12V r.v.2000
Citroën Saxo 1.1 r.v.1999
Renault Clio 1.2 r.v.1991
Škoda 125 L r.v.1989
Škoda 105 L r.v.1983
Citroën Saxo 1.1 r.v.1999
Renault Clio 1.2 r.v.1991
Škoda 125 L r.v.1989
Škoda 105 L r.v.1983
Tak vzhledem k tomu že to netočí a pohasínají kontrolky tak to bohatou směsí 100% nebude .
Přeměřil bych baterii, dobíjení, pro jistotu že tam není problém.
Potom projít kabely od baterky na starter a ukostření jak mezi baterií a karoserií, tak mezi motorem a karoserií.
Potom projít i dráty ke spínačce a samotnou spínačku.
Někde se závada jistě najde.
Ono pokud to v servise zkoumali po dojetí na teplém motoru a v teploučku dílny tak asi těžko něco najdou když se to projevuje při nižších teplotách a při startu studeného motoru.......
Přeměřil bych baterii, dobíjení, pro jistotu že tam není problém.
Potom projít kabely od baterky na starter a ukostření jak mezi baterií a karoserií, tak mezi motorem a karoserií.
Potom projít i dráty ke spínačce a samotnou spínačku.
Někde se závada jistě najde.
Ono pokud to v servise zkoumali po dojetí na teplém motoru a v teploučku dílny tak asi těžko něco najdou když se to projevuje při nižších teplotách a při startu studeného motoru.......
.........