Dodání velkého TP spolu s novým vozem
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
- Radim Brožek
- **
Dodání velkého TP spolu s novým vozem
Jsem narazil na eHeute na článek, jak si paní koupila , zaplatila, ale nemá TP, protože autosalon zkrachoval. To se vážně za posledních 5 let u nic nezměnilo? Stále není možné dostat auto se všemi papíry, teprve potom zaplatit a rovnou odjet? Docela mi to připomnělo koupi mého prvního , kdy požadavek zaplatit a odjet novým vozem jako první majitel byl nad jejich síly. Přeci nebude salon kupovat auto za své (kolik milionů by v těch autech musel mít?) a vystavovat TP na mé jméno, co kdybych nezaplatil? TP vystaví Praha až po tom, co jim dojdou peníze od zákazníka a teprve pak pustí velký TP s dopsanými údaji. A co by se tak mohlo stát? Vidíte, jsme tu, budeme tu.....
i30cw 1.6i Comfort, ESP, Moonlight blue, 04/2009, CZ
- Reklama
Re: Dodání velkého TP spolu s novým vozem
To ten autosalon skrachoval během 2 dní? To asi ne.
To že sledovat kde to kupuji je taky důležité, obzvláště drahé věci a pokud je něco podezřele levné tak už to ji má zarazit proč tomu tak je a zajímat se co jsou to za podvodníky.
Jinak taky jsem nedostal TP hned - nechal jsem je ať vše vyřídí oni (nechtělo se mi stát ty fronty) akorát jsem to trefil do odstávky na úřadech takže jsem na převozce jezdil taky 8 dní.
To že se na ní správně nemá jezdit beru, ale proč úřady taky nedělají svoji práci? Odstavené systémy, nedají se auta přihlašovat, teď nedávno zase některé okresy neměly značky atd.....
To že sledovat kde to kupuji je taky důležité, obzvláště drahé věci a pokud je něco podezřele levné tak už to ji má zarazit proč tomu tak je a zajímat se co jsou to za podvodníky.
Jinak taky jsem nedostal TP hned - nechal jsem je ať vše vyřídí oni (nechtělo se mi stát ty fronty) akorát jsem to trefil do odstávky na úřadech takže jsem na převozce jezdil taky 8 dní.
To že se na ní správně nemá jezdit beru, ale proč úřady taky nedělají svoji práci? Odstavené systémy, nedají se auta přihlašovat, teď nedávno zase některé okresy neměly značky atd.....
- Radim Brožek
- **
Proč ne? To je bohužel realita našich zákonů, že nikdo nepotrestá majitele za to, že inkasuje i když ví, že závazku nedostojí. A je jedno, jestli je to realitka, cestovka nebo autosalon. Navíc zde je to více než 2 dny. Zadáte převod a oni to obdrží další den, než se jim to objeví na výpisu je další den, než to odešlou do třetí den, než to dostane a zpracuje je 4.-5. den, to už je pátek a jde se domů. V pondělí to pošlou, PPL v úterý doveze,..... a hned je to i 10 dnů. A za 10 dnů se stane věcí. Automobilka si prostě bere zákazníky jako rukojmí a nikdo to moc neventiluje, aby se situace změnila. Kdyby alespoň nabídli, že mi dají vše komplet za úhradu 1000,- (tj. nákladů na úroky z provozního úvěru 400tisíc/5 dnů), ale ani tohle nejsou ochotni udělat. Prostě zaplať a doufej. Dnes je to navíc komplikované i nařízením neplatit hotově částky nad 350 tisíc.soban píše:To ten autosalon skrachoval během 2 dní? To asi ne...
i30cw 1.6i Comfort, ESP, Moonlight blue, 04/2009, CZ
Svůj ix20 jsem kupoval v BOS auto Trutnov,dopoledne složena hotovost na jejich účet.....odpoledne v 16:00 hod.vůz představen a předán včetně TP.....takže prozatím maximální spokojenost jak s autem tak s prodejcem.
IX20 1.4 CVVT Tricolor
- Mr. HYUNDAI
Tato kauza se podrobně pitvá zde: https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 7&start=45
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate