Zdravim,
potreboval bych vedet, zda nekdo neresil stejny problem. Mam i30, 1,6 CRDI 66KW r.v. 2010. Popis problemu:
Behem letosni zimy se mi nepravidelne nekolikrat stalo, ze auto nenastartovalo hned na prvni pokus. Nyni, jak se oteplilo se zavada opakuje s tim, ze uz se mi stalo, ze jsem nenastartoval vubec. Nejdrive jsem si myslel, ze je problem s baterkou. Nakonec se ale ukazalo, ze problem je v imobilizeru (na pristrojovce se nezobrazi zluta kontrolka auticka s klickem).
Ve Zbraslavskem servisu me odkazali do servisu v Praze Novych Butovicich (pry tam tento problem uz resili a jedna se pravdepodobne o vadnou antenku imobilizeru, ktera je umistena v krouzku u zapalovaci skrinky). Jel jsem tedy do Butovic. Tam nejprve provedli prekonektorovani kabelu nebo tak neco. Mesic byl klid a pak se zavada znovu opakaovala. Vypozoroval jsem, ze k zavade dochazi, pokud je venku, resp. uvnitr auta relativne teplo (nad 28 stupnu dle teplomeru na radiu). Takze jsem jel opet do servisu, kde revizni technik povolil vymenu te antenky imobilizeru. Dnes (tyden po vymene) se mi zavada projevila znovu pri teplote 22 stupnu a uz se mi nepovedlo nastartovat vubec (auto stalo 4 dny na parkovisti). Zkousel jsem cca 20-30x uplne vyndani klicku opetovny pokus o start - nic. Auto ted mam nepojizdne na firemnim parkovisti a doufam, ze se vzpamatuje a povede se mi dojet alespon na servis. V minulosti to tak bylo, stacilo pockat, az se trochu ochladi. Jsem z toho docela zoufaly, protoze uz nyni technici moc nevedi, co by mohlo byt pricinou a spise zkousi metodu pokus-omyl
Zaruka mi konci letos v srpnu. Je v nejhorsim pripade mozne imobilizer uplne odpojit?
Hyundai i30, 1.6 CRDi 66KW FL, r.v. 2010 Nošovice