![Brick wall ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Ano tankováno po hrdlo - nepřesnost tankování může být tak 0,1-0,2 deci max. ne 2,66l
![Shame on you [-X](./images/smilies/eusa_naughty.gif)
Něco nádrží už jsem natankoval, takže to umím "docmrndat" do plný (po hrdlo)
![Dancing :D/](./images/smilies/eusa_dance.gif)
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Deegr píše:Divím se, že toto auto nemá ještě toto téma. Tak já začnu. Mám Hyundai i30 1.6GDI a momentálně mám najeto 3000km. Spotřeba je dle PP po 600km 5.4L. Už nejezdím vysloveně na zajíždění, už ho občas vytáčím, prostě taková normální rychlost. Několikrát jsem jel přes Plzeň, najeto ve městě asi tak 70km z těch 600km. Myslím, že ta spotřeba u tohoto auta je až neuvěřitelná. Jde to samo i bez snažení.
Neber v potaz PP funguje podle plotu. Ber do úvahy hlavně to, že auto není zajeté a ve městě se reálně pod 8 dostaneš velmi těžko. Mimo město budeš jezdit kolem 7l, nesmíš hledět na spotřeby některých kouzelníků typu Deegr který má i na spritmonitoru suverénně nejmenší spotřebu v Evropě.johny_r píše:Zdravím,
možná plaším zbytečně, ale radši se zeptám na názor. Po posledním natankování se mi výrazně zvedla spotřeba. Najeto mám 3000 km a po městě to dejme tomu od druhého tankování žralo tak 7,3-7,5 podle PP (reálně tak o 0,3-0,4l víc). Minulý týden jsem natankoval u jedné menší Benziny v Praze a od té doby nejsem schopen dostat spotřebu při stejném jízdním režimu po městě pod 8l. Momentálně tam mám 8,3. A otázka zní proč?
Přemýšlel jsem o možných důvodech. Nevozím víc lidí, nemám plný kufr. Myslíte si, že je možné, že to je palivem? U této pumpy jsem čerpal poprvé.
Díky...
Dalin píše:Neber v potaz PP funguje podle plotu. Ber do úvahy hlavně to, že auto není zajeté a ve městě se reálně pod 8 dostaneš velmi těžko. Mimo město budeš jezdit kolem 7l, nesmíš hledět na spotřeby některých kouzelníků typu Deegr který má i na spritmonitoru suverénně nejmenší spotřebu v Evropě.johny_r píše:Zdravím,
možná plaším zbytečně, ale radši se zeptám na názor. Po posledním natankování se mi výrazně zvedla spotřeba. Najeto mám 3000 km a po městě to dejme tomu od druhého tankování žralo tak 7,3-7,5 podle PP (reálně tak o 0,3-0,4l víc). Minulý týden jsem natankoval u jedné menší Benziny v Praze a od té doby nejsem schopen dostat spotřebu při stejném jízdním režimu po městě pod 8l. Momentálně tam mám 8,3. A otázka zní proč?
Přemýšlel jsem o možných důvodech. Nevozím víc lidí, nemám plný kufr. Myslíte si, že je možné, že to je palivem? U této pumpy jsem čerpal poprvé.
Díky...
Vyzkoušej to spočítat dle 2,3 tankování u jiné benzinky, PP nevezmi v potaz, popřípadě navštiv servis.johny_r píše:Jasně, vím, že není zajeté, ale s výjimkou prvních 500 km, kdy to žralo přes 8, jezdím po Praze za 7,6-7,8 reálných (7,2-7,4 podle PP). Mimo město lehce nad 6 reálně, dovolená s kombinací okresky, dálnice, trochu města za 6,5 reálně). proto mě momentální spotřeba přes 8 podle PP (a tedy někde nad 8,5 reálných) poněkud znervózňuje.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |