Hasící přístroj
Moderátoři: frawd, Moderátoři
- PetrUL
- **
- Kontaktovat uživatele:
Hasící přístroj
Zdravím,
řešil jste již někdo umístění hasícího přístroje v ix 20. Nejlepší místo je prý pod sedačkou spolujezdce, ale tam se bohužel nevejde - vadí páka pro posun sedadla. Mám 1 kg práškový, tj. nic velkého, ale je to větší než hasící sprej.
Díky za Vaše zkušenosti.
řešil jste již někdo umístění hasícího přístroje v ix 20. Nejlepší místo je prý pod sedačkou spolujezdce, ale tam se bohužel nevejde - vadí páka pro posun sedadla. Mám 1 kg práškový, tj. nic velkého, ale je to větší než hasící sprej.
Díky za Vaše zkušenosti.
ix20 1,6 CVVT 16V,TRIKOLOR
Vanilla White, 11/2011
Vanilla White, 11/2011
- Reklama
Re: Hasící přístroj
Já to prodal do Áček, našel jsem jen tuto fotku, jak jsem to fotil do inzerátu na prodej. Přivrtal jsem to na dva samořezy (asi průměr 4) s hlubokým závitem tak, aby dno držáku bylo opřené o dno výklenku - takže váha hasičáku nespočívá na těch šroubečkách. Měl jsem to tak přes rok, a drželo to. (Kdyby se Ti nezdálo to světlo, tak je to LED- 48x5050.)
- Přílohy
-
- 180414 017.jpg (123.92 KiB) Zobrazeno 4496 x
Kia Ceed 1,6 CRDI 100kW GTline, vyr. 11/2015 (10.5.2019, 55500km)
Hyundai i30 Tricolor, 1,4 benzín, 73kW, vyr.12/2012 (od 24.4.2014,poč. stav: 22350km)
Hyundai IX20 Trikolor, 1,4 benzín, 66kW, vyr. 12/2011; (od 3/2012, prodáno 22.4.2014)
Hyundai i30 Tricolor, 1,4 benzín, 73kW, vyr.12/2012 (od 24.4.2014,poč. stav: 22350km)
Hyundai IX20 Trikolor, 1,4 benzín, 66kW, vyr. 12/2011; (od 3/2012, prodáno 22.4.2014)
- PetrUL
- **
- Kontaktovat uživatele:
Díky za inspiraci Pepa59. Prošel jsem s hasičákem celý auto a tohle mi přišlo rozumný, ale bojím se vrtat do toho plastu, abych něco nepokazil (nevím jak to vypadá za tím plastem - nejsou tam kabely? ...). Jinak je to dobrý místo, kde to asi ani moc překáží. Osvětlení kufru dost dobrý - ta origo bludička moc nesvítí.
ix20 1,6 CVVT 16V,TRIKOLOR
Vanilla White, 11/2011
Vanilla White, 11/2011
Kluci, je to pěkný, ale řešil už někdo z Vás revize toho hasičáku ? Když ho koupíš, pak jsi povinen ho jednou za nějakou dobu (asi dva roky ??) nechat zrevidovat pověřeným revizním technikem (pokud ho seženeš , každej nemůže dělat každej typ, jenom ty na který má oprávnění) a to stojí nějaký prachy .
Když se nic nestane, tak Vás asi nikdo nebude kontrolovat. Ale nedej bože abys někde chytnul, nebo tím hasičákem hasil nějakýho kolegu. Pak ti to hasiči můžou zkontrolovat a je to vyložená pokuta.
Když se nic nestane, tak Vás asi nikdo nebude kontrolovat. Ale nedej bože abys někde chytnul, nebo tím hasičákem hasil nějakýho kolegu. Pak ti to hasiči můžou zkontrolovat a je to vyložená pokuta.
HYUNDAI ix20 TRIKOLOR 1,4 CVVT
ŠKODA Felicia 1,3 LXI 50 kW
Trabant 601
Trabant 601
Kabely jsem nezkoumal, samozřejmě jsem vrtačku držel tak, abych při provrtání plastu nezajel moc dovnitř. A pokud máš obavy, "provrtáš" to i kroucením vhodným šroubovákem, případně hřebíkem drženým v sikovkách apod....PetrUL píše:Díky za inspiraci Pepa59. Prošel jsem s hasičákem celý auto a tohle mi přišlo rozumný, ale bojím se vrtat do toho plastu, abych něco nepokazil (nevím jak to vypadá za tím plastem - nejsou tam kabely? ...). Jinak je to dobrý místo, kde to asi ani moc překáží. Osvětlení kufru dost dobrý - ta origo bludička moc nesvítí.
Kia Ceed 1,6 CRDI 100kW GTline, vyr. 11/2015 (10.5.2019, 55500km)
A k čemu ta revize je dobrá......JoDo píše:Kluci, je to pěkný, ale řešil už někdo z Vás revize toho hasičáku ? Když ho koupíš, pak jsi povinen ho jednou za nějakou dobu (asi dva roky ??) nechat zrevidovat pověřeným revizním technikem (pokud ho seženeš , každej nemůže dělat každej typ, jenom ty na který má oprávnění) a to stojí nějaký prachy .
Když budu hasit svoje je mi jedno že to nemá revizi - buď to hasí nebo ne maximálně shoří moje auto, a když budu hasit cizí tak to stejné buď funguje tak mu pomůžu a nebo nefunguje a je to jako bych ho neměl.
Horší to bude pokud jezdíš někam kde je povinnou výbavou a bude prošlý - bez revize tam to asi na pokutu bude.....
asi tak, v autě hasičák není zatím u nás povinností, takže revize k ničemu, mám na něm budíček tak vidím že je v poho, doma mám taky hasičíkák pod linkou a bez revize, mám ho taky přidělaný jak Pepa59
Hyundai Tucson 2,7 LPG 129 kw zelenostříbrná metal r.v.12. 2009 výbava: Elegance v kůži
Peugeot 807 2.0 HDi automat 79KW 03 bufik na vypinač
http://www.vermerovice-vermerovice.cz/
Ta revize má zajistit, že to "bude" hasit.soban píše:
A k čemu ta revize je dobrá......
Když budu hasit svoje je mi jedno že to nemá revizi - buď to hasí nebo ne maximálně shoří moje auto, a když budu hasit cizí tak to stejné buď funguje tak mu pomůžu a nebo nefunguje a je to jako bych ho neměl.
Horší to bude pokud jezdíš někam kde je povinnou výbavou a bude prošlý - bez revize tam to asi na pokutu bude.....
Jinak nejde o to jestli je hasičák v povinné výbavě. Už, jenom tím, že jsi ho koupil, jsi si na sebe upletl bič a přijal povinnosti ze zákona o požární ochraně ( ty slavné revize).
Trabant 601
Trabant 601
Dokud se nic neděje tak v pohodě. Až ti něco chytne, tak se po tobě můžou projít hasiči a následně pojišťovna.Endy 1 píše:asi tak, v autě hasičák není zatím u nás povinností, takže revize k ničemu, mám na něm budíček tak vidím že je v poho, doma mám taky hasičíkák pod linkou a bez revize, mám ho taky přidělaný jak Pepa59
Tady nelobuju za revizáky a jejich výdělek. Jen upozorňuju na možné problémy.
Trabant 601
Trabant 601
hasiči ani pojišťovna nic nezmůžou, jelikož to není povinná výbava, v autě to mám dobrovolně a to že nefunguje je jen moje pitomost
Hyundai Tucson 2,7 LPG 129 kw zelenostříbrná metal r.v.12. 2009 výbava: Elegance v kůži
Ja nechci prudit, ale pokud mas hasicak v aute, tak to ma byt schvalene na provoz a kdyz nemas revizi, urcite podminky normy splnovat nebude Navic ma JoDo pravdu v tom, ze nezavisle na to, jestli je to predepsana vybava, kdyz si koupis hasicak, JE dovolene jej pouzivat pouze s revizi. Neuzavisle na tom, kde to pouzijes. A pokud hasici prijdou na to, zes to pouzil bez revize maji ze zakona opravneni Ti udelait pokutu, i kdybys tim hasil doma ponekud vice flambovane palacinky .
JirN má pravdu. Stačí si přečíst zákon o požární ochraně a jeho prováděcí vyhlášku. Stojí tam, že když máš nějaké vyhrazené zařízení ( a to hasící přístroj je), musíš ho udržovat v "provozu schopném stavu". A to zajistíš pravidelnýma revizema a údržbou. Jsou tam taky stanovené termíny. Myslím, že se to nevztahuje na hasící spreje (dnes jsem to viděl v Kauflandu). Tam není co revidovat.
To co nám nafotil Pepa59 musí mít revize určitě.
Pro Endy 1, ty revize jsou povinný nezávisle na budíku, ten ti může ukazovat za roh.
Hele, tady nejde o to, že bych někoho chtěl do něčeho nutit. Tohle je upozornění na možný zdroj potíží. Jinak, ať se zařídí každý podle svého.
To co nám nafotil Pepa59 musí mít revize určitě.
Pro Endy 1, ty revize jsou povinný nezávisle na budíku, ten ti může ukazovat za roh.
Hele, tady nejde o to, že bych někoho chtěl do něčeho nutit. Tohle je upozornění na možný zdroj potíží. Jinak, ať se zařídí každý podle svého.
Trabant 601
Trabant 601
Jasně že by se to mělo, ale kdo mi dokáže že je můj a pod... prostě se tím nebudu chlubit že nemá revizi.
Prostě je to stejné jako s revizemi komínů, revizí plynových zařízení a pod.... kdo to provádí v rodinném baráku a troufám si říct že to mám v lepším stavu než tam kde revize proběhly....
Prostě je to stejné jak byly případy kdy spadl s kola zavolal si záchranku a zaplatil pokutu 5000,-
Prostě je to stejné jako s revizemi komínů, revizí plynových zařízení a pod.... kdo to provádí v rodinném baráku a troufám si říct že to mám v lepším stavu než tam kde revize proběhly....
Prostě je to stejné jak byly případy kdy spadl s kola zavolal si záchranku a zaplatil pokutu 5000,-
Shořelo mi auto, hasil jsem ho i prošlým hasičákem a nikoho nezajímalo zda je prošlej, jen si technik napsal co vše bylo použito k hašení a bylo to.
.........
tak trochu kocourkov nee ??? a ještě si představte, že uvidíte požár sousedovo auta, a vzpomenete si, že máte ze zákona k tomuto požáru nějaké povinnosti, tak bafnete první hasičák co vám přijde pod ruku a cestou si ještě vzpomenete, že se nesmí otevřít haubna a tak jenom malinkou škvírkou do motoru vyprázdníte celý PRÁŠKOVÝ hasící přístroj. začínající ohýnek tak dostanete pod kontrolu a po otevření kapoty zjistíte, že jste borec, že oheň téměř nic nezpůsobil... ale pak soused po vás bude chtít zaplatit škodu způsobenou hasičákem... nedejbože prošlým
... proto nic takovýho nevozím... rád bych Vám případně pomohl, ale platit pokutu hasičům zřejmě nehodlám
... proto nic takovýho nevozím... rád bych Vám případně pomohl, ale platit pokutu hasičům zřejmě nehodlám
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012