wagy píše:1.garančná prehliadka po roku:
Na garančnú prehliadku som sa objednal do Košíc do servisu 3H Auto na Lesníckej 3(tam som kupoval aj auto- vedľa OPTIMI- Moldavská cesta, pre lepšiu orientáciu). Samozrejme pred tým som zavolal do viacerých servisov, kde som zisťoval predbežnú cenu prehliadky(120 eur) a čo všetko sa bude riešiť. Všade po uvedení motorizácie, mi bolo oznámené, že olej sa nemení. Ten sa mení až po odjazdení 30 000 km. Dohodli sme sa na ráno, na 8:00 hod. v spomínaných Košiciach.(bezkonkurenčná ponuka).Prijímací technik, super chlapík, ma privítal, nahodil si ma do PC a prišiel si previať auto. Bolo 8:22 hod. Po dvadsiatich minútach sa ma prišiel spýtať či môžu s mojím dovolením, vymeniť peľový filter. O 9:00 hod. som už mal auto pristavené na parkovisku. Ako mi bolo povedané, že to bude rýchle, taká 35 minútová záležitosť, tak to aj bolo. Pracovné operácie vo faktúre so započítanou 5% zľavou. PREHLIADKA PO ROKU: 10,93 e. KONTROLA KAROSERIE: 10,93 e. Vydaný materiál. FILTER VZDUCHU V INTERIERI: 19,19 e. SPOLU: 41,05+8,21 DPH=49,26e. Ďalšia servisná prehliadka je po 30 000 km. Informoval som sa koľko by stál u nich olej, keď prídem na ďalší servis. Bolo mi povedané, že 16 eur za liter. Pri otázke, či by nebol problém, ak by som si doniesol olej sám, keďže je u nich drahý, jeho odpoveď bola, že nie je žiadny problém. Dokonca pri mojej žiadosti aby mi povedal, aký tam dávajú olej, mi doniesol litrovú fľašu Castrol Magnatec Profesionál MP 5W-30 aby som si to zapísal poprípade odfotil. Takže som si ten olej odfotil. Ešte som sa opýtal prečo tam dávajú Castrol, keď v samotnej príručke sa píše, že Hyundai odporúča Shell, jeho odpoveď bola, že to je v podstate jedno, len aby som dodržal špecifikáciu. Bolo 9:05 a ja som spokojný odchádzal z vedomím, že sa sem po 10 000 km znovu bez problémov vrátim.
Perfektni, a takto by to melo byt. Ohledne oleje, je uplne jedno, co se tam da (znacka vyrobce), hlavne ze to splnuje specifika 5w30 co je psano v servisce. To ze hyundai doporucuje Shell, tam je pouze marketing, ze kteryho ma hyundai nejaky prachy za to, ze tam Shellku uvede. Jinak to nema zadny vyznam
honza