Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli bych sám zvládl vyměnit těsnění víka ventilů? Prosakuje kolem šroubů, takže asi je to třeba. Musim pod nové dát nějakou pastu? A jaký by jste mi doporučili ? Díky
1.3 i 60kw Rv. 2002
Těsnění víka ventilů
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Těsnění víka ventilů
Hyundai Getz 1,3 60kw 2002
- Reklama
Re: Těsnění víka ventilů
Určitě nic na tom není. Já bych to podmáznul hlavně v rohu jak to přechází přes vačku, ale když to lehonce podmázneš celý nic tím nepokazíš. A výrobce těsnění no to bych neřešil u tohodle těsnění ne je to fuk stejně za chvilku vytvrdne a budeš to dělat znova.
Hyundai I30 MY14 White Creamy 1.6 CVVT 88kW + Parking, 16" Alu
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Ahoj, tak mě čeká stejná výměna těsnění víka motoru jako Kubiiiho a taky na 1,3/60kw. Těsnění už jsem koupil přímo v Hyundai ve Zlíně za 321kč a teď ještě musím sehnat nějakou tu pastu co odolává vysoké teplotě. Původně jsem myslel, že pasta nebude potřeba, ale všimnul jsem si, že pasta je v tom rohu už i přímo od výroby jak píše Vip. Takže nebudu riskovat dvojí práci a tu pastu seženu a dám ji tam. Jak jsem tak pátral na netu jak postupovat při výměně, tak jsem narazil na ruské stránky getzclubáků, kde to hoši taky řešili a když to hodíš v google chrome do překladu stánky, tak se to dá i pročíst. Píší tam i něco o pročištění toho ventilu co se na něj napojuje jedna z hadiček z víka. Jsou tam i užitečné názorné fotografie.
http://getz-club.ru/forum/index.php?showtopic=73764
http://getz-club.ru/forum/index.php?showtopic=73764
Menil som teraz na Accentovi, robota na 15 minút. Nedával som žiadne pasty, aj keď mám.
Treba ale dať pozor na zbytky starého tesnenia, ktoré sa tvária, že nepatria k tesneniu , hlavne v tých oblúkoch.
Treba ale dať pozor na zbytky starého tesnenia, ktoré sa tvária, že nepatria k tesneniu , hlavne v tých oblúkoch.
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Také jsem teď měnil těsnění víka. Díky zde za info!
Víko už podtékalo celkem dost. Pokud auto delší dobu stálo, tak pak po nastartování a zahřátí stékal olej na výfuk a pěkně to smrdělo. Každopádně je to čerstvě koupený bazarový vůz, tak mě i zajímalo, jak to vypadá pod víkem - auto má najeto 175 000 km (1.3, 85HP) a mohu říci, že celkem v pohodě. Kdyby byly nástroje a více času, tak by se vyplatilo odstranit "karbon". V jednom rohu se celkem střádá nemalé množství a pak na plechu nahoře ve víku a v zákoutích, ostatní bylo čisté. Na víku pod plechem jsem otřel vodní šlem (za ty roky tam trochu bylo, ale minimum kolem víčka). Jinak vše vypadalo jako nové, jen od oleje . Nové těsnění mi přišlo lepší než tam bylo (koupeno myslím od Niparts) a nejen tím, že bylo nové , každopádně jsem alespoň spodní část a oblouky kolem vačkové hřídele natřel silikonem na vysoké teploty, tak to snad bude držet. Nejhorší a největší práce je otřít stykové plochy do sucha a sedřít usazeniny. Jinak je to výměna jak tu někdo píše na 15 - 30 minut.
Víko už podtékalo celkem dost. Pokud auto delší dobu stálo, tak pak po nastartování a zahřátí stékal olej na výfuk a pěkně to smrdělo. Každopádně je to čerstvě koupený bazarový vůz, tak mě i zajímalo, jak to vypadá pod víkem - auto má najeto 175 000 km (1.3, 85HP) a mohu říci, že celkem v pohodě. Kdyby byly nástroje a více času, tak by se vyplatilo odstranit "karbon". V jednom rohu se celkem střádá nemalé množství a pak na plechu nahoře ve víku a v zákoutích, ostatní bylo čisté. Na víku pod plechem jsem otřel vodní šlem (za ty roky tam trochu bylo, ale minimum kolem víčka). Jinak vše vypadalo jako nové, jen od oleje . Nové těsnění mi přišlo lepší než tam bylo (koupeno myslím od Niparts) a nejen tím, že bylo nové , každopádně jsem alespoň spodní část a oblouky kolem vačkové hřídele natřel silikonem na vysoké teploty, tak to snad bude držet. Nejhorší a největší práce je otřít stykové plochy do sucha a sedřít usazeniny. Jinak je to výměna jak tu někdo píše na 15 - 30 minut.
Hyundai Getz 1.3 85HP 5.2004