Víceméně mi to začalo dělat během jednoho týdne, co může být špatně?
Mimo město celkem v pohodě, ale při delším stoupání a stání v koloně jde teplota nahoru - cca až do poloviny horní poloviny ukazatele, při jízdě to zas klesne na normál. Auto moc netopí, jen do kopce, nebo až při delší jízdě.
Napadlo mě - těsnění pod hlavou? Ale moc bych to nechápal, takhle z ničeho nic? Navíc s autem jezdí manželka velmi slušně, najeto cca 140tis.km
Elantra 1.6 rok 2002 se hřeje a netopí :(
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Elantra 1.6 rok 2002 se hřeje a netopí :(
1x Elantra 1.6
1x Sonata 2.7
1x Mercedes CE 170kw - vostrej youngtimer na léto :D
Ex Passat 2.0tdi DSG - největší sráč na světě :( never more VW......ale už zas jo - Octavia 2.0tdi v plné polní, nešlo nekoupit za tu cenu :)))
1x Sonata 2.7
Ex Passat 2.0tdi DSG - největší sráč na světě :( never more VW......ale už zas jo - Octavia 2.0tdi v plné polní, nešlo nekoupit za tu cenu :)))
- Reklama
Re: Elantra 1.6 rok 2002 se hřeje a netopí :(
Logicky by to mohla dělat vod.pumpa. Když nedostatečně pumpuje tak se přehřívá motor a zároveň necirkuluje přes radiátor. Sundej řemen a skus jestli se pumpa lehce točí(při teplém motoru). Jestli dochází i k úbytku vody může to být těsnění pod hlavou.
Ještě mě napadá termostat. Studenej motor, nastartuj, dej ruku na hadici k chladiči(tu horní) měla by být studená a pak najednou se rychle ohřeje(sepne termostat).
Když se ohřívá pozvolna zůstal termostat otevřenej - vyměnit.
Ještě mě napadá termostat. Studenej motor, nastartuj, dej ruku na hadici k chladiči(tu horní) měla by být studená a pak najednou se rychle ohřeje(sepne termostat).
Když se ohřívá pozvolna zůstal termostat otevřenej - vyměnit.
Hyundai i30 1,6crdi style ice blue 06/2012-prodáno
Hyundai Accent 1,5crdi 2007-prodáno
Opel Astra 1.7TD Isuzu-prodáno
Hyundai Accent 1,5crdi 2007-prodáno
Opel Astra 1.7TD Isuzu-prodáno
Ahoj, díky za radu, ale nejsem tak zručný, budu muset někomu říct
Voda z okruhu se lehce ztrácí, ale na vině je spíš porézní chladič - kape z něj - budu měnit, ale není čas
Voda z okruhu se lehce ztrácí, ale na vině je spíš porézní chladič - kape z něj - budu měnit, ale není čas
1x Elantra 1.6
1x Sonata 2.7
1x Sonata 2.7
- black_sheep
- Moderátor
jednoznačně vodní pumpa. vyměnit co nejdříve a do té doby ideálně nejezdit! jestli to je motor řady Beta, tak je pumpa na rozvodech - o to je to blbější, páč musí kvůli tomu dolů. jestli jsi ještě neměnil rozvoďák, tak to s tím spoj.
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Ja by som začal pokusom o odvzdušnenie sústavy chladenia - v prípade že sú tam bubliny vzduchu napr. po predcházajúcej výmene chladiacej zmesi systém sa bude správať rovnako.... a samozrejme vylúčiť zle tesnenie pod hlavou - tlakovanie hadíc chladenia... a vodná pumpa...
Getz 1.4, 04-2006
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
vodní pumpa ok, bylo to těsnění pod hlavou
už to mám spravený, ale vyšlo to na 7500
zajímalo by mě, ja k tomu to auto přišlo, má najeto cca 145tis.km, jezdí s ním manželka a to velmi pode předpisů, žádné honění zastudena
už to mám spravený, ale vyšlo to na 7500
zajímalo by mě, ja k tomu to auto přišlo, má najeto cca 145tis.km, jezdí s ním manželka a to velmi pode předpisů, žádné honění zastudena
1x Elantra 1.6
1x Sonata 2.7
1x Sonata 2.7
- black_sheep
- Moderátor
to mě překvapuje, že se to neprojevilo tlakováním do vodního okruhu. každopádně cena za opravu je víc než solidní!
I ❤ cars
hele a to se pozná jak?black_sheep píše:to mě překvapuje, že se to neprojevilo tlakováním do vodního okruhu. každopádně cena za opravu je víc než solidní!
jsem trochu technikou nepolíbený, možná že to dělalo
1x Elantra 1.6
1x Sonata 2.7
1x Sonata 2.7