Imobilizér-kontrola
Moderátoři: amaize, Moderátoři
Imobilizér-kontrola
Jak zkontrolovat imobilizér jestli je funkční????
Kontrolka se po zastrčení klíčku rozsvítí po nastartování zhasne.
Dá se ještě jinak zkontrolovat?
Kontrolka se po zastrčení klíčku rozsvítí po nastartování zhasne.
Dá se ještě jinak zkontrolovat?
Hyundai i20 INCLUSIVE 1.2 DOHC 16V (1248ccm/63kW/86HP) Electric Red,Paket Plus.
- Reklama
Re: Imobilizér-kontrola
Ano skusit nastartovat klíčem který nemá v sobě čip - nemělo by to jít!
Ovšem asi si nebudeš dělat obyčejný klíč.
Ovšem asi si nebudeš dělat obyčejný klíč.
- forman
- Kontaktovat uživatele:
Proč by to nemělo fungovat,když kontrolky dělají to co mají.
Jestli chceš mít jistotu,zajeď si do servisu a oni ti to prověří.
Jestli chceš mít jistotu,zajeď si do servisu a oni ti to prověří.
AKTUÁLNÍ: Hyundai IX20 1,6/92 kW, Trikolor, Paket Essential, ARA BLUE, 01/2018
MINULOST -Škoda 100,Dacia 1300,Skoda Forman,Seat Cordoba, Hyundai i20 1,2/63kW - 5/2014
Slyším na jméno RUDA
MINULOST -Škoda 100,Dacia 1300,Skoda Forman,Seat Cordoba, Hyundai i20 1,2/63kW - 5/2014
Slyším na jméno RUDA
To mám jed do toho drahého servisu kam mě nechtěli ani pustit když mi měli dělat výměnu oleje!!!!
To ani náhodou-v celé republice to v ostatních servisech neřeší a Hyundai dělá ciráty...
Kolik by mi naúčtovali za takovou kontrolu???
Proto jsem poradit od vás ostatních.
To ani náhodou-v celé republice to v ostatních servisech neřeší a Hyundai dělá ciráty...
Kolik by mi naúčtovali za takovou kontrolu???
Proto jsem poradit od vás ostatních.
Hyundai i20 INCLUSIVE 1.2 DOHC 16V (1248ccm/63kW/86HP) Electric Red,Paket Plus.
Však jsem ti řekl jak to otestovat, nech si udělat klíč bez čipu a skus nastartovat tím bez čipu a nemělo by to jít! (Snad nejlevnější možnost pokud ti nestačí kontrolky.)
Jak jinak by jsi to chtěl testovat?
Nebo znič čip v klíči a skus to nastartovat. (Toto se asi taky prodraží )
A nebo si kup diagnostiku co umí komunikovat se vším v tvém autě - což bude hodně drahé testování to není jak diagnostika na motor za 200,-kč
Jak jinak by jsi to chtěl testovat?
Nebo znič čip v klíči a skus to nastartovat. (Toto se asi taky prodraží )
A nebo si kup diagnostiku co umí komunikovat se vším v tvém autě - což bude hodně drahé testování to není jak diagnostika na motor za 200,-kč
Pamätám sa, že ešte za čias Felícií sa dala funkčnosť imobilizéru vyskúšať pomocou fólie, ktorá sa vložila pred samotný kľúč a znemožnila komunikáciu čipu v kľúči so samotným imobilizérom. Nuž ale doba sa už trochu zmenila, možno to už dnes nefunguje
Hyundai i20 1,2 LPG BRC 02/2011 ice blue metallic 100.000 km
Myslím, že tady je imobilizér v té plastové části. Něco na způsob rfid/nfc. Teoreticky by mohlo zafungovat obalení té plastové části důkladně alobalem a pak zkusit nastartovat. Nezkoušel jsem to ale.
EDIT: Tak jsem to zkusil. Důkladné obalení plastové části klíče alobalem nemá vůbec žádný efekt.
EDIT: Tak jsem to zkusil. Důkladné obalení plastové části klíče alobalem nemá vůbec žádný efekt.
Naposledy upravil(a) mihlit dne 17 lis 2014, 23:46, celkem upraveno 1 x.
ix20 2019- 1.6/92kW Trikolor Club White Sand
i20 2014-2019 1.2/64kW Family Start Baby Elephant
i20 2014-2019 1.2/64kW Family Start Baby Elephant
Musíš odstínit anténu od klíče, ovšem je to nevypovídající hodnota protože nevíš zda se ti to podařilo.
Takže obalit klíč alobalem, odpojit anténu atd......
Prostě řešíš pičo**** co když má někdo schovaný náhradní klíč který je nahrán v imobilizeru? (Údajně u škodovek si je schovával do zrcátek - přišel rozbil zrcátko vzal klíč a odjel s novým autem )
Prostě řešíš pičo**** co když má někdo schovaný náhradní klíč který je nahrán v imobilizeru? (Údajně u škodovek si je schovával do zrcátek - přišel rozbil zrcátko vzal klíč a odjel s novým autem )
Láďa515
Aky vyznam ma kontrolovat funkcnost imobilizeru. Uprimne ak by to auto ani nemalo imobilizer, aj tak by ho nikto neukradol. O i20ky je zo strany zlodejov nulovy zaujem, napr. u nas na Slovensku podla oficialnych statistik ukradnutych automobilov odcudzili len jednu i20ku za poslednych 5 rokov. Predajca by mohol ponukat akciu ako v minulosti Daewoo na model Lanos, v pripade kradeze vam dame nove auto. Mozno keby clovek zabudol kluce v zapalovani, tak by tu i20ku aj niekto ukradol
Aky vyznam ma kontrolovat funkcnost imobilizeru. Uprimne ak by to auto ani nemalo imobilizer, aj tak by ho nikto neukradol. O i20ky je zo strany zlodejov nulovy zaujem, napr. u nas na Slovensku podla oficialnych statistik ukradnutych automobilov odcudzili len jednu i20ku za poslednych 5 rokov. Predajca by mohol ponukat akciu ako v minulosti Daewoo na model Lanos, v pripade kradeze vam dame nove auto. Mozno keby clovek zabudol kluce v zapalovani, tak by tu i20ku aj niekto ukradol
Hyundai i20 1,2 LPG BRC 02/2011 ice blue metallic 100.000 km
Re: Re: Imobilizér-kontrola
To mohu potvrdit vcetne TP. A dokonce uz byli i propusteni na svobodu a Ochcavky se staly zase hot zbozim. Ale v dnesni dobe se auta kradou uple jinak. Neni potreba ani klic ani tvuj cip z imobilizeru.soban píše:Musíš odstínit anténu od klíče, ovšem je to nevypovídající hodnota protože nevíš zda se ti to podařilo.
Přesně pokud to auto potřebují na nějakej náhradní díl, normálně přijede odtahovka naloží a odveze.
Když se dokáže odvézt i železný most do šrotu dokonce s účastí policie která přijela zjistit co se děje a teprve až vše zmizelo tak se přišlo na to že to ukradli......
Když se dokáže odvézt i železný most do šrotu dokonce s účastí policie která přijela zjistit co se děje a teprve až vše zmizelo tak se přišlo na to že to ukradli......
- isquash
- **
- Kontaktovat uživatele:
Láďo, tady máš video kde uvidíš chip a přímo jeho umístění v klíči. Hodně štěstí s testem.
https://www.youtube.com/watch?v=5kTR-oYA_4o
https://www.youtube.com/watch?v=5kTR-oYA_4o
HYUNDAI i20, motor 1,2 57kW, výbava Family Plus, barva Electric green, od 9.12.2010
http://www.spotreby.cz/hyundai-i20-1,2i-dohc-16v-57-kw-78-hp-a6018/
http://www.spotreby.cz/hyundai-i20-1,2i-dohc-16v-57-kw-78-hp-a6018/